[O2] żarówki na tył O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Damian.S
    Drive
    • 2009
    • 77

[O2] żarówki na tył O2

deszcz się zawsze sprawdza - czy ma padać, czy nie.... i tak popada, jak autko czyste :?
    Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
    www.gprk.pl
  • aro_40
    RS
    • 2007
    • 1529
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

[O2] żarówki na tył O2

Witam,
    Mam dwa pytanka:
    1. jakie żarówki stosuje się do tylnego oświetlenia (oczywiście dwuwłóknowe) - 4-ro czy 5-cio Wattowe?
    2. Przestała mi świecić jedna z żarówek. Zakupiłem nową, wymieniłem i okazało się, iż ledwo świeci. A po włożeniu lampy na miejsce praktycznie w ogóle nie widać świecenia (światła mijania; hamulec świeci OK). Przełożyłem inną, świecącą żarówkę i był ten sam objaw. Tak się załatwiłem, że teraz nie mam dwóch świecących żarówek (po wyjęciu one ledwo się żarzą, ale w lampie tego nie widać). Gdzie tkwi przyczyna?
    If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• TwoB
      L&K
      • 2011
      • 1086
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

aro_40, z opisanych objawów to na moje oko jest coś nie halo z prądem, a nie żarówkami, jeśli masz miernik el. to sprawdź jaki prąd dochodzi do żarówki, bo może instalacja szwankuje.
      Różnica między 4W a 5W na pewno będzie, ale nie taka, że się żarówka tylko będzie ledwo świeciła.
      SATYNOWA O2 Tour
      Z pozdrowieniami
      Bartek

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: żarówki na tył O2

Zamieszczone przez aro_40
        Witam,
        Mam dwa pytanka:
        1. jakie żarówki stosuje się do tylnego oświetlenia (oczywiście dwuwłóknowe) - 4-ro czy 5-cio Wattowe?
        2. Przestała mi świecić jedna z żarówek. Zakupiłem nową, wymieniłem i okazało się, iż ledwo świeci. A po włożeniu lampy na miejsce praktycznie w ogóle nie widać świecenia (światła mijania; hamulec świeci OK). Przełożyłem inną, świecącą żarówkę i był ten sam objaw. Tak się załatwiłem, że teraz nie mam dwóch świecących żarówek (po wyjęciu one ledwo się żarzą, ale w lampie tego nie widać). Gdzie tkwi przyczyna?
        też tak miałem......muisz tą żarówka pokrecic....raz ja wsadzic tak a drugi raz odwrotnie.... (rozumiem, ze chodzi o ta żarówke co jest tez stop)
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• aro_40
          RS
          • 2007
          • 1529
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Re: żarówki na tył O2

Zamieszczone przez piotrek_os
          też tak miałem......muisz tą żarówka pokrecic....raz ja wsadzic tak a drugi raz odwrotnie.... (rozumiem, ze chodzi o ta żarówke co jest tez stop)
          tak, to od stopu... tyle, że żarówki nie da się włożyć odwrotnie. Ma te wystające bolce ułożone niesymetryczni i wygląda iż tylko w jednym położeniu można je włożyć.

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8160
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

tez tak mialem, ze mi slabiej swiecila ale wydaje mi sie, ze wkladalem kilka razy i odwrotnie tez. chyba, mialem tak z dwoch stron. nie wiem o co tam chodzi ale jakas dziwna sprawa. musisz pomeczyc sie z ta zarowka, bo napewno zaskoczy

[ Dodano: Pią 07 Paź, 11 07:55 ]
            ja z tego co pamietam to nawet jedna zarowke ukrecilem, bo tak mnie juz to wpienilo....moze zrob tak: bez wyjmowania zarowek wypnij cala ta listwe z zarowkami z 2 stron i porwnaj wlozenie zarowki do tej dobrej strony
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• daro64
              Drive
              • 2007
              • 75

aro_40, 21/4, 21/5 mają inaczej bolce

Komentarz

• aro_40
                RS
                • 2007
                • 1529
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez daro64
                aro_40, 21/4, 21/5 mają inaczej bolce
                Kurde, to które są te właściwe? bo chyba się już pogubiłem...

chyba 21/4W

Komentarz

• Tatanka
                  Classic
                  • 2010
                  • 30

Do o2 właściwe są P21/4W, które mają inaczej ułozone bolce niz P21/5W. Jednak P21/5W można kupić wszędzie a P21/4W - w ASO ;-)
                  Ale ja u Plichty w Gdansku zapłaciłem 3 zł za sztukę ;-) P21/4W.
                  Oczywiście zanim pojechałem do ASO chciałem być sprytny i kupiłem na pierwszej stacji P21/5W i musiałem oddac teściowi ;-)
                  Skoda Octavia II liftback 2004, 1.9 TDI PD 77kW BJB, Classic, Black Magic

Komentarz

Pracuję...