Problemy z maxidot i ichyba komputerem w OII 1,9TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Problemy z maxidot i ichyba komputerem w OII 1,9TDI

Chodzi mi o TEN sklep.
    Dlaczego pytam? Niby wszystkoł cacy , stronka ładna, ceny bardziej niż normalne ale kontaktu z firmą nijak nie można nawiązać. Jest adres mailowy , jest telefon i nic. Cisza jak po smierci organisty. Jak dla mnie dziadostwo więc nie uśmiecha mi się wysłać parę setek pajacowi który nie odpisuje na zapytania i nie odbiera telefonu. Kupował ktoś u niego ?

Pozdrówki
    Rudi

Problemy z maxidot i ichyba komputerem w OII 1,9TDI

Witam! Od kilku dni na wyświetlaczu podczas pierwszego uruchamiania silnika pojawiają się komunikaty na temat: awarii lamp - połączone z kontrolką - (najczęściej kierunek lewy tył), świec żarowych itd.. Wszystkie lampy niejednokrotnie sprawdziłem i oczywiście działają, ale dzisiaj pojawiła się nowość, komunikat mówiący o uaktywnieniu imobilajzera (oprócz tego na przemian mrugały lampki świec żarowych (?) i kluczyka). Samochód oczywiście zaraz po uruchomieniu zgasł, natomiast za drugim podejściem wszystko było ok. tyle, że pojawił się komunikat - i nie bardzo chce zniknąć - odnośnie awarii lewego tylniego kierunku. PROSZĘ O POMOC W ROZWIĄZANIU PROBLEMU, (w ASO w Krakowie najbliższy termin za 1,5 tygodnia) - podkreślam, że wszystkie lampy działają bez zastrzeżeń.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

OII czy OI, bo ktos tu sieje zamet. Mowi ze Octa II w temacie, za chwile widze w opisie silnik ASZ z OI. Wiec po kolei, jakie ASO ma termin za poltora tygodnia w Kraku, mam podac numer, zeby zalatwic szybciej, bo ktos sobie chyba w kulki leci.

Napisz PW do Djczasa i zalatwisz w ciagu kilku godzin sprawe. Trzeba szczytac bledy i tyle.
      Spritmonitor.de

Komentarz

Przepraszam za sianie zamętu, ale nie pamiętałem w chwili rejestracji oznaczeń silników a nie miałem też nigdzie pod ręką instrukcji - tak więc jest to Octavia II z silnikiem 1,9TDI 77KW z pompowtryskiwaczami ponoć :-). Odnośnie serwisu to terminy takie mają na ul. Zakopiańskiej w INTER AUTO. Wyjaśnij mi jeszcze kolego bo jestem świeżym użytkownikiem, co to znaczy PW do Dajczasa?

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Prywatna wiadomosc do uzytkownika Djczas, taki guzik pod postem z dwoma twarzami i napisem PW obok profilu i email :wink:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

Zamieszczone przez booyak
            komunikat mówiący o uaktywnieniu imobilajzera
            pojawia sie w o2 jak zgasisz silnik, nie wyjmniesz kluczyka i przez chwile kluczyk ten bedzie w pozycji miedzy miejscem gdzie go wkladasz a zaplonem (nie rozurchem) - pojawia sie Immobiliser activated i nie odpalisz. Po wyjeciu klucza i ponownym rozruchu mija.
            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

Pracuję...