[O1] Jaki polecacie akumulator do Octavii?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • olejek
    Ambiente
    • 2006
    • 121

wydaje mi się, że trzeba będzie trochę pinów pozamieniać, jak widzę schemat golfa i O2 to minimalnie się różnią, nie wiem czemu... chodzi o linię sygnałową potencjometrów silniczków - są podłączone na odwrót :? Muszę to przegryźć... Oczywiście dla jasności mój magik od klimy twierdzi, że nie będzie issue...

[ Dodano: Sob 12 Maj, 12 00:28 ]
    Ty mi lepiej powiedz w co mam Ci to zapakować, żeby się coś nie uszkodziło. Bo mi się koncepcyja zakończyła niepowodzeniem...
    http://keeprockin.art.pl/‎
  • kajacek
    Drive
    • 2005
    • 66

Witam,
    Pytanie jak w temacie - jaki byście polecili akumulator do Octavii - pytam dlatego, bo chyba mój stary akumulator zaczyna się kończyć...

Mam go od początku, czyli od 2005 roku i w tym czasie ładowałem go chyba tylko ze 2x, z tym że ostani raz to było tydzień temu i już się chyba z powrotem rozładował, bo mam coraz większe problemy z odpaleniem po nocnym postoju w garażu.

Jak wspomniałem - Octavka O1 1,9 TDI 110 KM ASV z 2004 roku z przebiegiem ok 137 kkm, bez żadnych dodatkowych bajerów pożerających prąd, tylko od czasu do czasu, jak wyjeżdżam poza miasto, to włączam CB i nawigację MODECOM, radio też bez żadnych dodatkowych wzmacniaczy - więc prądu za dużo nie powinna zużywać.

Akumulator mam od początku (auto z salonu) - jakiś akumulator VARTA 72 Ah - praktycznie przez 7 lat chyba go raz tylko ładowalem (ze 3 lata temu) no i teraz...

Jaki byście mi polecili akumulator do mojej Octavki i gdzie radzilbyście kupić - w jakichs sieciach typu Norauto, czy raczej w czymś specjalistycznym?

Poza tym zauważylem, że po ostatnim ładowaniu, jak wstawiam samochód po jeździe z pracy do garażu, to czuję jakiś ostry zapach przypominający zapach elektrolitu - korki w celach mam na pewno zakręcone po ostatnim ładowaniu

Komentarz

• sebu
      L&K
      • 2008
      • 1304
      • Octavia II (1Z3)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Nie chcę się poszukać koledze w szukajce :wink:
      Ja polecam centre future
      Odradzałbym zakup akumulatora w dużych sklepach,dosyć długo stoją zanim ktoś je kupi,a to dobrze na ich żywotność

tu jest pare tematów

Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
      jak pomogłem to daj punkcik
      sprzęgło od G 60

Komentarz

• mariush19
        Rider
        • 2009
        • 634
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

również polecam Centrę futurę

Sklep Forteczna Poznań oferuje akumulatory, prostowniki, ładowarki do akumulatorów, przetwornice samochodowe, do pieca c.o.

znów będzie kilka lat spokoju

Komentarz

• picia136
          Rider
          • 2011
          • 374

Ja ostatnio kupiłem Boscha coś ok 80Ah
          Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka

Komentarz

Pracuję...