[O1] Pokrywa silnika - wytłumienie (nie maski)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fis
    Classic
    • 2010
    • 11

witam mam skode oktaeie 1 1999rok mialem kluczyki zwykle ale jeden mi wcielo poprostu gdzies zaginol pytanko jest teraz takiechcialbym dorobic klucze a przy okazji tej operacji wymienic na scyzoryki gdzie mam sie udac i to zrobic i co z immobilaizerem bo mam teraz tylko jeden i morze ktos wie jakie to koszta cz wogule warto sie w to ladowac pozdrawiam
  • shados
    Drive
    • 2009
    • 41

Wyobraźcie sobie: otwieracie maskę i patrzycie na silnik. Widzicie plastikową pokrywę silnika ze znaczkiem skody. I o tą pokrywę chcę zapytać.
    Pod tą plastikową pokrywą jest "wytłumienie" z szarej gąbki. Zauważyłem, że u mnie wychodzi ona gdzieś z boku, w ogóle nie trzymając się tej pokrywy. Raz, że to nieestetycznie wygląda, dwa że świadczy o kiepskiej kondycji samego wyciszenia.
    Pytanie jest takie: czym zastąpić tą gąbkę? Wyrzucić ją a pokrywę od dołu czym wykleić? Jakąś matą? Tylko jaka będzie odpowiednia do pracy w tych warunkach, przy takiej temperaturze i która się od tego ciepła nie stop i lub nie odklei?
    www.microworks.pl

Komentarz

• tryton
      Elegance
      • 2008
      • 935

Osobiście ostatnio oderwałem tą gąbkę bo też cała u mnie sparciała . Po oderwaniu nie zauważyłem żeby silnik był bardziej słyszalny .

Komentarz

• w.marek
        Drive
        • 2009
        • 43
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

I co przykleiłeś pod ta osłonę? Sam właśnie wywaliłem tą oryginalna gąbkę bo cała się sypała i zastanawiam się co przykleić w zamian.
        Co z tego będzie dobre?

A może jakieś grubsze żeby lepiej tłumiły dźwięki?
        Zweryfikowałem już sprawę w marketach i nie ma tam żadnych pianek prócz panelowych .

Komentarz

Pracuję...