dziś też doszło logo na grill bo coś mi tam brakowało
[O2]Apropo ogrzewania - Climatic
Zwiń
X
-
[O2]Apropo ogrzewania - Climatic
Witam Wszystkich
Mam następujące spostrzeżenia odnośnie ogrzewania (mam auto z Climatic, połautomatyczną).
Rano, jak chcę zagrzać auto (silnik jest nagrzany - 90 st) - przekręcam na max ogrzewanie (max w prawo) - gorące powietrze leci przez ok min, następnie czuć że temperatura z nawiewów spada dość gwałtownie, aby spowrotem zaczeło grzać z max temp musze dać max w lewo (min temp) i spowrotem na max grzanie ...
Z tego co czytałem w instrukcji po przekręceniu pokrętła regulacji temp na max, nie pracuje moduł regulacji temperatury a całość idzie przez nagrzewnice ... jak to u Was jest ? może u mnie jest coś nie tak ? (czujniki ?)
Pozdrawiam
Tomek
-
-
wszystko jest OK - możesz czuć różnicę dlatego, że np. nawiew na nogi kierowcy to dwa nawiewy - natomiast nawiew na szybę przednią to 17 więc ciepło rozbija się na więcej wylotów dlatego możesz czuć różnicę. Nie masz co się martwić :wink:
Dane o nawiewach podałem Ci na podstawie rysunków technicznych dot. rozprowadzania wewnątrz nadwozia
Jest tak, że dając na 22 stopnie auto nagrzewa do 22 stopni i później dogrzewa utrzymując temp"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
Komentarz