Dziwne odgłosy spod kolumny kierownicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • labad
    Classic
    • 2007
    • 6

Klocek kolorem sienie jeżdzi,
    poza tym spóżnię sie ale będę

ps
    Klocku nie zapomnij o CB dla Radzia
  • marnik79
    Drive
    • 2006
    • 76

Poruszając kierownicą w ten sposób jakbym chciał ją wyregulować w górę i w dół (ale bez zwalniania blokady) słychać u mnie jakieś dziwne skrzypienie, jakby kolumna kierownicy była nieprzykręcona. Odgłosy dochodzą gdzieś z wnętrza konsoli środkowej na wysokości pedałów. Co gorsza zaczęło się to pojawiać też przy jeżdzie na nierównościach właśnie z tego miejsca. Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów miał podobny problem, ewentualnie wie jak jest mocowana kolumna w środku auta? Chyba czeka mnie rozgrzebanie konsoli...
    Teraz Laguna II 2,0 dci 150KM ...
    Octavia II kombi 1,9 TDI również w stajni w rodzinie

Komentarz

• RomanS
      Elegance
      • 2004
      • 804

Zamieszczone przez marnik79
      Chyba czeka mnie rozgrzebanie konsoli...
      Chyba tak. Nie ma innej rady jak zdjąć dolną część osłony kierownicy i posprawdzać dokręcenie wszystkich połączeń gwintowanych, być może któraś śruba się poluźniła. Na dole masz jeszcze przegub krzyżakowy wału kierownicy i połączenie z przekładnią kierowniczą (1 śruba M8)- to jest dostępne po zdjęciu osłony z tworzywa sztucznego mocowanej na 3 jakby nakrętki też tworzywowe (takie "grzybki" odkręcane śrubokrętem). Powodzenia :wink:
      Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• Medalik
        Ambiente
        • 2012
        • 123

ja od kilku dni mam to samo przy skręcie na nierównościach coś skrzypi kupa stuka jak by kolumna kierownicza miała się urwać !
        Pamiętaj twarze zdrajców!

Komentarz

Pracuję...