ary, poszukaj wątku z tym tematem - jest - zapisz kodowanie i ktoś na 99,99% będzie z kablem na spocie.
klimatyzacja w o2fl
Zwiń
X
-
klimatyzacja w o2fl
zauwazylem jedna dziwna rzecz tzn.zawsze odpalalem samochod wlanczalem klimatyzacje i czekalem az sie samochod schlodzi i wtedy po jakis 5 minutach wsiadalem i jechalem,ale tak bylo w innym samochodzie a w skodzie jak tak robie to nie wieje zimne powietrze,wiatraki sie nie kreca,dopiero jak wsiade i podjade doslownie 20 cm to dopiero wlanczaja sie wiatraki i klima chlodzi.mozecie sprawdzic czy wy tez tak macie
-
-
Re: klimatyzacja w o2fl
:shock: sprawdziłem - klima włącza się od razu i chłodzi, nie trzeba ruszać ani na centymetrZamieszczone przez piotrcarzauwazylem jedna dziwna rzecz tzn.zawsze odpalalem samochod wlanczalem klimatyzacje i czekalem az sie samochod schlodzi i wtedy po jakis 5 minutach wsiadalem i jechalem,ale tak bylo w innym samochodzie a w skodzie jak tak robie to nie wieje zimne powietrze,wiatraki sie nie kreca,dopiero jak wsiade i podjade doslownie 20 cm to dopiero wlanczaja sie wiatraki i klima chlodzi.mozecie sprawdzic czy wy tez tak macie
Komentarz
-
-
Dla sprężarki jest bez znaczenia, że czynnika jest mało. Ona startuje niezależnie. Zauważ, że nawet jak nie ma czynnika to sprężarka i tak startuje.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
W moich poprzednich autach przy braku czynnika, po wciśnięciu AC sprężarka ani drgnęła. Nie sądzę, żeby w Skodzie było inaczej.Zamieszczone przez piocielDla sprężarki jest bez znaczenia, że czynnika jest mało. Ona startuje niezależnie. Zauważ, że nawet jak nie ma czynnika to sprężarka i tak startuje.
Komentarz
-
-
U mnie w astrze II z 2007 chodzi bez czynnika.Zamieszczone przez bobolinoW moich poprzednich autach przy braku czynnika, po wciśnięciu AC sprężarka ani drgnęła. Nie sądzę, żeby w Skodzie było inaczej.Zamieszczone przez piocielDla sprężarki jest bez znaczenia, że czynnika jest mało. Ona startuje niezależnie. Zauważ, że nawet jak nie ma czynnika to sprężarka i tak startuje.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Komentarz
-
-
w o2 RS sprężarka również pracuje bez czynnika wydając przy tym niefajne dźwięki, dopiero ECON ją uspokaja. Prawdopodobnie w FL dopiero skoda naniosła poprawki. W poprzedniej skodzie A6 brak czynnika skutkował odłączeniem klimy.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Brak czynnika, brak dzialania. To od lat tak dziala w VW, ze jest czujnik cisnienia. W OI przykladowo pulsowanie panelu to byl jakis blad, najczesciej wlasnie brak gazu w klimie. Jakby klima ruszala bez gazu, to po pierwszej takiej akcji kompresor idzie do smietnika (brak smarowania)Zamieszczone przez piocielZauważ, że nawet jak nie ma czynnika to sprężarka i tak startuje.
Komentarz
-
-
Nie znam się za bardzo na klimatyzacji samochodowej, ale mam pojęcie o zwykłych układach chłodniczych. W znanych mi rozwiązaniach zazwyczaj stosuje się tylko nadciśnieniowy wyłącznik, gdy jest za duża temp. skraplania. Skoro piszecie, że VW ma to tylko można się cieszyć, że sprężarka jest "chroniona"Zamieszczone przez MaicroftBrak czynnika, brak dzialania. To od lat tak dziala w VW, ze jest czujnik cisnienia. W OI przykladowo pulsowanie panelu to byl jakis blad, najczesciej wlasnie brak gazu w klimie. Jakby klima ruszala bez gazu, to po pierwszej takiej akcji kompresor idzie do smietnika (brak smarowania)Zamieszczone przez piocielZauważ, że nawet jak nie ma czynnika to sprężarka i tak startuje.
Uwierz mi, że w Oplu tak jest, bo właśnie po raz drugi czynnik mi spi....Zamieszczone przez bobolinoNie ma takiej możliwości.Zamieszczone przez piociel
U mnie w astrze II z 2007 chodzi bez czynnika.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Komentarz
-
Komentarz