[O2] Wadliwa tapicerka Fotela pasażera O II FL 2010

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [O2] Wadliwa tapicerka Fotela pasażera O II FL 2010

toomasz, Gratki kolejnego moda :!: Paweł dobrze prawi -kiedy zenonki a od siebie zapytam jeszcze o tempomat :diabelski_usmiech

[O2] Wadliwa tapicerka Fotela pasażera O II FL 2010

Od niedawna zauważyłem że na prawym przednim fotelu prawa boczna strona(tam gdzie jest poduch)jest lekko zagięta w lewą strone tak jak by ktoś na siłe ja zdeformował,siedzi sie normalnie ale to jak dla mnie to dziwnie wygląda,w mojej poprzedniej 12-to letniej nic podobnego sie nie działo,miał już ktoś cos podobnego i jak na to reaguje serwis???

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Tu dużo o tym, problem znany. U mnie to samo było (Pakiet Dynamic), wymienione na gwarancji i po problemie.
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• demmsi
        Elegance
        • 2011
        • 966
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dochodziły słuchy ze od 2012 maja przestac naprawiać na gwarancji, wiec lepiej się spieszyć.

Komentarz

• PAOLO ESCO
          RS
          • 2009
          • 6626
          • Volkswagen
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez damian78
          lekko zagięta w lewą strone tak jak by ktoś na siłe ja zdeformował,siedzi sie normalnie ale to jak dla mnie to dziwnie wygląda,w mojej poprzedniej 12-to letniej nic podobnego sie nie działo,miał już ktoś cos podobnego i jak na to reaguje serwis???
          ja tak miałem ---> zasuwaj do ASO mają zrobić na gwarancji bez gadania, to wada fabryczna do której Skoda sie nie przyznaje...ale wypusciła specjalne zestawy naprawcze którymi ASO dysponują :twisted: ...temat ogólnie znany, trzeba jednak dopilnować by ASO nie spie....ło roboty przy wymianie. Tz by zrobili to porządnie nie uszkadzając tapicerki. Fotel jest wyjmowany...(albo i nie) i z oparcia jest ściągana łądnie tapicerka - u mnie w ZIelonej Górze ASO zrobiło to idealnie! I naprawde byłem bardzo zadowolony. Niekiedy trzeba wymienić też gąbkę wtedy muszą ściągnąć ją z fabryki...chyba ze będą przypadkowo mieć na magazynie. Ja miałem zmieniony cały komplet i wszystko wyglądało jak z fabryki.
          PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• keraj998
            Rider
            • 2008
            • 359
            • Volkswagen

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
            Fotel jest wyjmowany...(albo i nie) i z oparcia jest ściągana łądnie tapicerka - u mnie w ZIelonej Górze ASO zrobiło to idealnie! I naprawde byłem bardzo zadowolony.
            często ASO zleca takie naprawy innym niezależnym wykonawcom, w tym przypadku tapicerowi, z którym mają podpisaną umowę, było na forum o tym już kilka razy
            "Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"

Komentarz

• macluke
              Elegance
              • 2010
              • 875

Zamieszczone przez demmsi
              Dochodziły słuchy ze od 2012 maja przestac naprawiać na gwarancji, wiec lepiej się spieszyć.
              to rzeczywiście prawda? Czyli Skoda wycofuje się z naprawiania usterek powstałych w wyniku użycia wadliwych produktów w okresie gwarancji?

Komentarz

• PAOLO ESCO
                RS
                • 2009
                • 6626
                • Volkswagen
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez keraj998
                zleca takie naprawy innym niezależnym wykonawcom, w tym przypadku tapicerowi, z którym mają podpisaną umowę
                w Zielonej Górze sami to robili! Zdjęcie tapicerki dla ASO - jesli wiedzą jak to robić to przecież wcale nie jest wielki problem.

Zamieszczone przez macluke
                Skoda wycofuje się z naprawiania usterek powstałych w wyniku użycia wadliwych produktów w okresie gwarancji?
                Skoda nie chce przyznać się do tego BUBLA ! a jest to oczywisty BUBEL, fabryczna wada foteli powstała przez dobór nie odpowiednich materiałów oraz wynikająca z takiej a nie innej konctrukcji boczków foteli :evil:

Tak na marginesie w OII Tur, która teraz mam niby taki sam fotel ale jednak czuję, że boczki są "inne".
                PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

Demmsi napisał...Dochodziły słuchy ze od 2012 maja przestac naprawiać na gwarancji, wiec lepiej się spieszyć. to by było wogóle bez sensu czyli co niby gwarancja a nie będą robili

Komentarz

• Mihau
                    RS
                    • 2009
                    • 7460
                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez damian78
                    to by było wogóle bez sensu czyli co niby gwarancja a nie będą robili
                    Widocznie doszli do wniosku, że to z winy użytkownika (no może w 33%, bo w 66% to ich wina, bo gdyby nie dali takiego gówna to by nie wychodziły takie kwiatki) więc nie podlega to pod gwarancje w ich opinii.
                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Octavianos
                      L&K
                      • 2010
                      • 1130

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                      Zamieszczone przez keraj998
                      zleca takie naprawy innym niezależnym wykonawcom, w tym przypadku tapicerowi, z którym mają podpisaną umowę
                      w Zielonej Górze sami to robili! Zdjęcie tapicerki dla ASO - jesli wiedzą jak to robić to przecież wcale nie jest wielki problem.

Zamieszczone przez macluke
                      Skoda wycofuje się z naprawiania usterek powstałych w wyniku użycia wadliwych produktów w okresie gwarancji?
                      Skoda nie chce przyznać się do tego BUBLA ! a jest to oczywisty BUBEL, fabryczna wada foteli powstała przez dobór nie odpowiednich materiałów oraz wynikająca z takiej a nie innej konctrukcji boczków foteli :evil:

Tak na marginesie w OII Tur, która teraz mam niby taki sam fotel ale jednak czuję, że boczki są "inne".
                      Inne to znaczy lepsze czy gorsze? Na czym polega ich ta inność? :shock:
                      SIMPLY CLEVER
                      Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• LUKI
                        RS
                        • 2005
                        • 5776

również temat przerabiany u siebie w O2FL

wymiana na gwarancji
                        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Tkanina na nowym i starym Elegance jest innana fotelu i na boczkach. Do tego gora tylnego boczka jest z plastiku, a nie miekka jak przed FL. Eko-skora jest jakas taka cienka w dotyku, ze wyglada prawie jak zwykla kierownica plastikowa. Zmienil sie tez rodzaj plastiku z ktorego sa wykonane czarne elementy w srodku, jak raczki do zamykania drzwi, schowek na desce i cala reszta. Moje plastikowe drewno przy mieszku zmiany biegow jakos nie lezy jak lezy i cos tam sie rusza - ale mnie to nie wzrusza.
                          Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...