Urwana osłona miski olejowej - czy można z AC?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Max
    Classic
    • 2006
    • 16

ty żołnierz, lipa na cąłego bo kwity juz mam i mi nie zmienią, więc jedziesz w piątek o 18.00 we Wrocku na BP no może 18.15.

[ Dodano: Pon 06 Lis, 06 20:33 ]
    tak wiec informuję
    z powierzonego przez siebie zadania sie wywiązałem.
    kwity noclegowe są w moim już portfelu, zapłacone, wszystko przygotowane na nasz przyjazd.
    jutro ustalimy szczegóły co i jak.
    pozdrawiam i do jutra około 19.

[ Dodano: Nie 12 Lis, 06 19:14 ]
    wróciliśmy, fajnie było, nam się podobało,
    kiedy walimy na gogardy ..?
  • q1
    Drive
    • 2005
    • 88

Urwałem osłone miski olejowej (gumową). Czy myślicie że takie zdarzenie można podciągnąc pod szkodę z AutoCasco (PZU)?

Komentarz

• huwe
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2005
      • 976

można wszystko ( no prawie :szeroki_usmiech ), kwestia zawsze jest tylko: jaki jest koszt naprawy takich elementów we własnym zakresie, a ile stracisz zniżki za bezszkodowość jeśli to zrobisz z AC. Czyli co się bardziej opłaca.
      Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• bartolini1978
        Elegance
        • 2006
        • 755

Jesli koszt naprawy nieprzekracza 500zł to zapomnij o AC . ubezpieczyciel ma koszty tzw udział własny i do 500 zł z Ac nie chonoruje napraw

Komentarz

• q1
          Drive
          • 2005
          • 88

zniżek/zwyżek i tak nie mam bo to ubezpieczenie na firme i w ramach pakietu. udzial wlasny rowniez nie obowiazuje w tym przypadku.

Komentarz

• bartolini1978
            Elegance
            • 2006
            • 755

q1, no to w czym masz problem . Zgłaszaj z AC

Komentarz

• misiek^wro
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8321

To ja odgrzeje kotleta.

Czy ubezpieczenie AC obejmuje rowniez usterki typu : padnieta turbina, itp ? Wynikajace nie ze zderzenia, nie z kradziezy, nie z czynnikow atmosferycznych i chemicznych, tylko i wylacznie ze wzgledu na uzytkowanie?

Bo ja jestem jeszcze przed podpisaniem umowy i sie zastanawiam, czy jak mi turbo padnie ( w ASO powiedzieli mi, ze z 5k km jeszcze przejade ) to czy AC da mi mozliwosc naprawy tego w ramach ubezpieczenia.
              Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
              Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
              ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

Jesli koszt naprawy nieprzekracza 500zł to zapomnij o AC . ubezpieczyciel ma koszty tzw udział własny i do 500 zł z Ac nie honoruje napraw
                dokładnie, ale dowiedź się czy nie stracisz znirzek i czy nie obniża ci Wartości auta, w Hestii to jest możliwe, bo mi szybę wymienili bez problemów.

Komentarz

Zamieszczone przez misiek^wro
                  Czy ubezpieczenie AC obejmuje rowniez usterki typu : padnieta turbina
                  Nie obejmuje

Zamieszczone przez misiek^wro
                  to czy AC da mi mozliwosc naprawy tego w ramach ubezpieczenia.
                  Na pewno nie da. Odsyłam do OWU AC.

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

bezduszny, Jesli masz podpisane dodatkowe AC na uszkodzenia mechaniczne auta to wtedy obejmuje. Bardzo fajna sprawa. Wysrywa sie sprezarka, dzwonisz, pan przyjezdza, najlepiej umowic sie w ASO, tamci stwierdzaja ze sprezarka kaput i zamawiaja nowke sztuke

Cos bardzo zblizonego przezylem, w zwiazku z tym mam obecnie sprezarke z przebiegiem 35kkm
                    Spritmonitor.de

Komentarz

Zamieszczone przez Maicroft
                      Jesli masz podpisane dodatkowe AC na uszkodzenia mechaniczne auta to wtedy obejmuje
                      Oczywiście... jeśli się ma. misiek^wro, widać nie ma tego... bo sie pyta.

Z tego co wiem nie każda firma to ma i nie ma tego w pakietach na nowe samochody.... choć te pakiety się zmieniają dość szybko

Komentarz

Pracuję...