Czy ktoś byłby mi w stanie pomóc i odpowiedzieć na pytanie, od czego jest odpowiedzialny miktostyk w zamku drzwi kierowcy, zamontowany w zaznaczonym miejscu (na tym zdjęciu go nie ma, ale miejsce jest wyraźnie widoczne). Fabryczny alarm, czy co?
to ja przy okazji zdjęcia kolegi poproszę o info, który to jest odpowiedzialny za info o otwartych/zamkniętych drzwiach U mnie po stronie pasażera nie działa i tak któregoś dnia będę musiał się za to zabrać...
pankrzys, żaden z tutaj widocznych. Od otwartych, zamkniętych drzwi jest ten po drugiej stronie niebieskiego i czerwonego kabelka w drugiej części zamka.
Panowie, brak mikrostyku w miejscu wskazanym przez kolegęRudd, nie ma żadnego wpływu na działanie zamka ponieważ płytki drukowane do których są lutowane inne mikrostyki są do zamków w każdych drzwiach ( przód i tył) wówczas tylko jest właśnie zmieniona pozycja mikrstyku który daje znać czy dane drzwi są zamknięte czy nie, zdjęcie kolegi Rudd, pokazuje zamek z przednich drzwi ponieważ jest oś od wkładki klucza a przy niej dwa mikrostyki dające sygnał o zamykaniu i otwieraniu drzwi,natomiast mikrostyk na zewnątrz zamka ma wpływ na oświetlenie wewnątrz auta i sygnalizację dźwiękową w liczniku.
w każdym bądź razie koledzy za nim zaczniecie wymieniać mikrostyki poprawcie zimne luty na pokazanym zdjęciu, wczoraj akurat miałem przyjemność poprawiania lutów w tylnim zamku u ojca zw samochodzie vw golf 4, teraz wszystko śmiga jak tra lala.
od czego jest odpowiedzialny miktostyk w zamku drzwi kierowcy, zamontowany w zaznaczonym miejscu
Jest to "czujnik" o otwieraniu zamka drzwi, dla auta wyposażonego w ori alarm sygnał ten przy aktywnym alarmi spowoduje zamknięci zamka ponownie. Czyli prostymi słowami nie da sie otworzyć drzwi jak włączony jest alarm bo zamek będzie trzymał stan zamknięty.
Tutaj masz zdjęcia z takim mikrostykiem klik
Pytałem, ponieważ rozbierałem zamek żeby wymienić mikrostyk, a przy okazji rozebrałem sobie cały zamek. Po złożeniu zorientowałem się że jedna sprężynka została poza zamkiem, a po odświeżeniu pamięci faktycznie w/w mikrostyk został przeze mnie pominięty. Właśnie sprawdziłem drzwi w których grzebałem faktycznie mogę otworzyć podczas gdy alarm jest aktywowany. ops: W takim razie czeka mnie lekka korekta.
Komentarz