bkc zamiast bxe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Abt_KRK
    Classic
    • 2011
    • 1

bkc zamiast bxe

ja pare razy pisalem. Wymienalem modul w kilku samochodach. W jednym musiaelm zrobic chyba blisko 50km zeby wspomagnaie zaczelo dzialac. Pomimo prawdidlowych adaptacji.
  • Nodeusz
    Classic
    • 2010
    • 3

bkc zamiast bxe

Witam

Zacznę od tego że szeroko i ostatnio omawiany problem z silnikiem BXE trafił i do mnie. Obrócona panewka, wał na śmietnik i prawie korba na zewnątrz. Szukam silnika i mam do wzięcia BKC w dobrej cenie z w miarę dobrego źródła. Przekopałem pół internetu i już sam nie wiem. Różnią się tylko czujnikiem w misce?? Czy jak kupię goły słupek to reszta osprzętu podejdzie??

A tak przy okazji drugie szybkie pytanko: Czy dół jest taki sam we wszystkich TDIkach?

pozdro
    Blackus Taxus Skodus Octavius

Komentarz

• McGan
      RS
      • 2010
      • 3573
      • Superb III (3V3)

Nodeusz, dół bodajże jest wszędzie taki sam (mowa o 1.9 oczywiście). Osprzęt jest taki sam, ewentualnie jakieś małe szczegóły do ogarnięcia, ale nie powinno być problemu

Z ciekawości - przy jakim przebiegu takie jaja się Ci zrobiły?
      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Nodeusz
        Zacznę od tego że szeroko i ostatnio omawiany problem z silnikiem BXE trafił i do mnie.
        uu to przykre tym bardziej , że to po lifcie , jaki przebieg i rocznik ?
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Nodeusz
          Classic
          • 2010
          • 3

2008 listopad. przelot 165 kkm (głównie miasto - autko TAXI). zalewane Shellem VA (norma odpowiednia oczywiście). nie jeżdżony jakoś za nisko czy za wysoko.

Komentarz

• Northeusz
            RS
            • 2010
            • 1677
            • Octavia I (1U2)
            • AUM 1.8 20VT 150 KM

Przykra sprawa. I nerwy i czas i koszty. Chciałem spytać Nodeusz, jeśli można, jaki jest całkowity koszt wymiany takiego silnika i innych koniecznych w takim przypadku czynności?
            Pozdrawiam
            Northeusz

Komentarz

• Nodeusz
              Classic
              • 2010
              • 3

Nowy w VW chyba 13kpln kosztuje

a tak serio to zależy za ile silnik kupisz na allegro 2k-5k, samej roboty na jeden dzień, plus wiadomo rozrząd, nowy olej itd

Komentarz

• Philu
                Ambiente
                • 2010
                • 172
                • Toyota

Możesz się zapytać naszego Roberta, czyli użytkownika robekcool.
                Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.

Komentarz

Pracuję...