Chciałbym zobaczyć tą kierownicę za 150 zł po 30tyś km. To obszycie wygląda tak tylko wtedy kiedy jest zrobione skórą dla "handlarzy". Prawdziwej grubej skóry nie da się tak naciągnąć. Nie jestem tapicerem ale w swoich autach miałem już kierownice za 150 zł z alledrogo i takie od zwykłego tapicera (też 150zł). Jedna przetarła się po 25tyś a druga była cała przy sprzedaży auta po przebiegu 70tyś !!! Jeżeli ktoś ceni sobie walory estetyczne i nie zależy mu na długowieczności wykonanej usługi to polecam alledrogo(kierownica jest po prostu ładniejsza), natomiast komuś kto liczy na długą eksploatację polecam obszywanie oryginalnymi skórami (szczególnie trwałe są te z BMW). Tak jak wcześniej napisałem takiej grubej skóry nie da się idealnie naciągnąć ale po fachowym zrobieniu kierownica jest niemal niezniszczalna.
To prawda, BMW ma super skórę na kierownicach i o takie włąśnie mi chodziło. U mnie jest jeszcze oryginalna i tak wygląda po 16 latach (jak widać nawet gruba przy odpowiednim skrojeniu może być idealnie dopasowana):
Zastanawiam się nad obszyciem u tapicera, ale mam dwa pytania do posiadaczy.. Mianowicie, czy w skórze perforowanej nie zbiera się brud z czasem i czy jasna dratwa, czy tam nić się nie brudzi?
Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
zebik1, masz rację, niektórym może się nie podobać i mnie się nie podoba :| Nie mógłbym patrzeć na takie wykończenie kierownicy u siebie w aucie. piociel, IMO lepiej dołożyć i kupić oryginalną kierownicę skórzaną. Pogadaj z Miśkiem.
piociel, IMO lepiej dołożyć i kupić oryginalną kierownicę skórzaną. Pogadaj z Miśkiem.
z tym, że najpierw chcę obszyć kierę w oplu, bo już dwa razy mi się wyślizgnęła.[/quote]
Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Zastanawiam się nad obszyciem u tapicera, ale mam dwa pytania do posiadaczy.. Mianowicie, czy w skórze perforowanej nie zbiera się brud z czasem i czy jasna dratwa, czy tam nić się nie brudzi?
Nie zbiera się brud a mądry osobnik wybiera nić czarną, taka jaka jest w oryginalnych częściach skórzanych.
Możesz zobaczyć jak to wygląda na trzeciej stronie w opisie mojej fury.
Profi wygląda, a jak z trwałością. Ile już nią nakręciłeś km?
Profi wygląda, a jak z trwałością. Ile już nią nakręciłeś km?
Rok rok i 2 miesiące - 22 tyś km i nic się nie dzieje a bardzo mocno trzymam kierownicę ponieważ szybko fruwam a tylne amory krzyczą o wymianę, muszą jeszcze 2 tyg wytrzymać
Od dziś mam i ja kiere w skorze w 01 :diabelski_usmiech Kiere kupiłem w Radomiu tj na wymiane. Od Pana z ul Starokrakowskiej - oglolnie polecam. Choc swoja ori mialem w bardzo ładnym stanie ale ten plastik jakos nie za bardzo mi pasowal :diabelski_usmiech Wczesniej dzwonilem do Pana z ul Żeromskiego - miał oddzwonic i do tej pory.....
Kiera czarna tylko tak na fotce jaks jasniejsza wyszła. Przed wymiana jeszcze zrobiłem fotke jak wygladała ori kierownica, bo czytając opinie osób nawet na OCP to jakas zmiana w aucie to juz "cos nie tak było" tudzież wytarta kiera po 300 tys.... i obszyta. Wiec dokumentacja zdjeciowa zrobiona jak wygladala kiera przy 127 tys ori przebiegu
mozesz dac namiar na tego Pana ?
linki wygasły , obszywalem tez u niego rok temu , super wyglada do dziiaj 20tys zrobione ,
a teraz zonie kupilem golfa i trzeba obszyc
Piszecie tu o dziesiątkach tysięcy km.
W Escorcie 98r (który już nie żyje) zwykła kierownica z tworzywa sztucznego zaczęła mi się przecierać po kilkuset tysiącach.
Myślę, że skóra powinna wytrzymać dużo dłużej.
Też myślę o obszyciu, bo w piątek kupiłem Octavię z dość mocno poprzecieraną kierownicą, tylko chciałbym jeszcze ją pogrubić.
W Escorcie była taka gruba prawie jak w BMW M, a teraz ta cienka w Octavii mi wylata z rąk.
Mogą ci obszywacze jeszcze coś tam włożyć pod tą skórę, żeby była grubsza?
Jest taka usługa , pogrubiaja kierownice.
Czy ktos kto obszywał w Radomiu kiere zrobil poważny przebieg zeby sie wypowiedziec o tym jak ona wyglada powiedzmy po 50 tys km?
Jesli faktycznie wyciera sie po 20 tys to w nosie mam taka impreze i moze warto zakupić u Miśka fabryczną.
Swoja droga ciekawe ile taka fabryczna kosztuje.
Od grudnia 2011 mam kiere obszytą fotka wyzej - i musze stwierdzic, ze skóra perforowana jest ok ale ta druga jest do d--y. Wiec Zwi3rzu, ja bym raczej wczodził do 0II w ori kiere. Ta "skóra", która jest u góry i na dole kiery jest bardzo delikatna - byle drapniecie pazurkiem i juz cos tam widac.
piotrek_os, nie chciałem Cię martwić w grudniu ale sęk w tym, że oni właśnie dają słabą skórę, dlatego są tani. W Radomiu kierownice dobrze robi pan Dryja, bo to tapicer a nie obszywacz :diabelski_usmiech
piotrek_os, W Radomiu kierownice dobrze robi pan Dryja, bo to tapicer a nie obszywacz :diabelski_usmiech
tak się składa, ze w/w jegomość przez Ciebie tj p. Dryja był pośrednikiem w zakupie tej kiery, bo z nim się zmawiałem, a podjechał gosc ze Starokrakowskiej.
piotrek_os, znaczy się coś się pozmieniało. Może mu się robić kierownic nie chce, kurka, mam w planie tapicerską robotę, widzę, że będzie trzeba dokładnie omówić temat, żeby mi lipy nie wcisnęli...
Komentarz