kolega ma calkiem przyjemne autko Octavia II RS 2.0T i meczy go konkretnie
problem braku mozliwosci operowania lewa noga na hamulcu podczas pokonywania
zakretow z wcisnietym pedalem przyspieszenia , elektronika odcina wtedy paliwo/powietrze i mozna sie zdziwic :shock: Czy mozna metoda software'owej ingerencji w sterownik wylaczyc ta fukncje odcinania zasilania przy wcisnieciu hamulca ?
A drugie pytanie dotyczy ewentualnego montazu BOV w tym silniku . Czy jest to mozliwe
lub czy musi tam byc recyrkulacyjny DV ?
I trzecie pytanie prywatnie ode mnie Co tam jest za seryjnie uklad dolotowy ,
ktory tak rewelacyjnie furczy przy zasysaniu powietrza ? No cos pieknego :twisted:
Czy mozna metoda software'owej ingerencji w sterownik wylaczyc ta fukncje odcinania zasilania przy wcisnieciu hamulca ?
da sie to zrobic - podobnie jak w pucharowych golfach V 2.0tdi,
Po co mu ten BOV? Poczytaj na forum subaru albo sr.pl o tym wynalazku - przy pelnej serii jest on niepotrzebny i poza dzwiekiem nic nie daje - a sa nawet glosy ze moze przeszkadzac. Co innego jak sie odetka uklad wydechowy i troche podkreci auto turbina pracuje wtedy na troche wiekszym cisnieniu i lepiej zeby nie byla hamowana zwrotnymi spalinami przy zdjeciu sandalu z gazu.
Chyba ze chce kolega slyszec cos takiego:
Taka ingerencje zrobi kazdy dobry tuner ?
BOV ... wiesz auto z turbo , idzie jak burza , ssie powietrze jak huragan
a nie syczy przy zmianie biegow , WTF ?
Ale pewnie kolega troche pojezdzi to mu przejdzie ochota na syczenie
BOV ... wiesz auto z turbo , idzie jak burza , ssie powietrze jak huragan
a nie syczy przy zmianie biegow , WTF ?
Ale pewnie kolega troche pojezdzi to mu przejdzie ochota na syczenie
Re: Lewa noga i BOV w Octavia II RS - czy da rade ?
Zamieszczone przez Radek
I trzecie pytanie prywatnie ode mnie Co tam jest za seryjnie uklad dolotowy ,
ktory tak rewelacyjnie furczy przy zasysaniu powietrza ? No cos pieknego :twisted:
powiedz koledze zeby pojechal do ASO uszczelnic uklad dolotowy bo ma cos pekniete :lol: :lol: :lol:
a tak serio, to chodzi o to, ze jezdzilem dzisiaj takim RSem i za cholere NIC w nim nie slychac ops: a specjalnie zwracalem uwage :roll: i nawet pytalem doradcy serwisowego czy to ja gluchy nie jestem :szeroki_usmiech
da sie to zrobic - podobnie jak w pucharowych golfach V 2.0tdi
No właśnie, też zauważyłem w moim traktorze, że jak sie kopnie w hamules lewą nogą, to odcina gaz.
Na czym polega taka modyfikacja, aby to wyłączyć? Jakaś grubsza sprawa?
Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy
ponoc trzeba przerobic instalacje elektryczna auta - tak aby sygnal z pedalu gazu nie byl modyfikowany przez komputer do ktorego dociera rowniez sygnal z hamulcow. Tez mnie meczy ta ulomnosc auta - zauwazylem ze do pewnych obrotow i nacisku na hamulec jest ok - ale pozniej niestety gwaltownie spadaja obroty i koniec zabawy. W innych autach z potencjometrem zamiast linki gazu bylo podobnie - pug206hdi i rover 220sdi. Jutro sprawdze w mondku tdci Powiem szczerze ze nie znam nikogo kto robil taka przerobke - wiem tylko ze pucharowki sa w ten wlasnie sposob modyfikowane.
owa ulomnosc odcinajaca gaz przy nacisnieciu hamulca (jak ktos kiedys wspominal) jest na wypadek zablokowania sie pedelu gazu w ustawieniu full power... wtedy lepiej miec mozliwosc zatrzymania auta hehe najlepiej to by bylo miec na przelaczniku on/off :twisted:
to jak jest, można to odłączyć czy nie??? Zima się zbliża i nie chcę się od nowa denerwować. Interesuje mnie odłączenie programem. MisiekWAW może coś wiesz, Ali to robi?
Outlander
była OII 4x4 BMM
już nie ma Octa ASZ super fajna była
less1, To nie o to chodzi Jest to powiedzmy przygotowanie do tempomatu, jesli takiego by nie bylo naciskasz hamulec, a tempomat sie nie wylacza i nie odlacza gazu, tak samo przy nacisnieciu sprzegla wylacza tempomat
Komentarz