Zamieszczone przez lec
Diagnostyka silnika
Zwiń
X
-
Diagnostyka silnika
Witam, szukałem na forum coś o diagnostyce silnika przy pomocy programu VAG-COM, ale niestety nic nei znalazłem. Kupiłem sobie interfejs diagnostyczny KKL OBD II, mam pare programików, ale nie wiem jak się za to zabrać, a co gorsze boję się żeby sobie coś nie namieszać w komputerze w samochodzie. Ja po prostu chciałem sobie tylko sprawdzać ewentualne kody błedów i prace silnika żeby nie latać za każdym razem do mechanika. Moja prośba do was dajcie mi pare wskazówek ja się za to zabrać czy w ogóle warto, może macie jakieś inne programy czy metody???. Nie ukrywam kręci mnie to bardzo i chciałbym się tym zająć poważnie.
Pozdrawiam SkodziaszGoldens vel Kris o poranku
-
-
step łan: uruchom http://forum.tdi-tuning.pl/index.php
step tu: wejdz w dział Ciekawostki
step fri: zerknij na monitor i poszukaj post ABC DIAGNOZOWANIA,
ABC diagnozowania...benzyna 1.8 ; 1.8T ...bloki wartości
ABC Diagnozowania silniki benzynowe 1.8 i 1.8T...kody błędów
PZDR przyjemnej lektuy
Komentarz
-
-
endryu, napisz do kropeck
ps. gdzie żeś odkopał ten wątek ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekendryu, napisz do kropeck
W temacie diagostyki silnika. Jak się waha cenowo i czasowo pełna diagnostyka parametrów silnika AHF, logi, itp., itd. ?O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Odświeżę temat i się pod niego podepne
Na tej stronie podane są dane z odpowiednich bloków:
Ale nasuwa mi się pytanie - niektóre parametry mają dużą rozbieżność między sobą- npkat wtrysk w silniku AGR (blok 00 pozycja 2- wartości "12..75").
Wnioskuję, że jest to zależne też od innych parametrów ale czy jest jakaś tabela wzrocowa tych wartości ?
Na tej stronie też nie znalazłem odpowiedzi niestetyops:
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdr
Komentarz
-
Komentarz