[O2] Premia - wyposażenie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • money555
    Ambiente
    • 2012
    • 135

Skąd ty wiesz jakie ja mam podejście? Idź się przejedź autobusem
    Skoda Octavia I 1.8 20V & Seat Toledo 1.8 20V - JAK BRACIA BLIŹNIAKI !!! Pozdrawiam!
  • siedem50
    Drive
    • 2011
    • 43

Był plan na RS.. ale szef szybko sprowadził na ziemię wręczając kluczyki do Astry 3 Kombi. Astra od marca zrobiła 72 tysiące.
    Pojawiła się O2 FL Premia, jest zielone światło na zakup. Za ekstra opcje będę musiał sam dopłacić.

1. Jest sens dopłacać do ksenonu? 3300pln Sporo jeżdżę. ale nie jeździłem niczym z ksenonami w nocy.

2. Wersja Elegance z pakietem Biznes (Radio Bolero, GSM II, Kierownica wielofunkcyjna) nie daje się łączyć z pakietem Dynamic. Czy ten pakiet to coś więcej niż wygodniejsze fotele?

3. Kupujac O2 Premia, za przednimi siedzeniami mam kratę, ale konfigurator wyświetla jeszcze tylną kanapę, zagłówki, pasy. Jak rozumiem producent dodaje te elementy zapakowane w bagażniku i mogę z nimi zrobić co zechcę? Skoro za kratę dopłacam 2000 pln
    Był Golf IV 1.9 TDI ASV, była Astra III 1.3 CDTI , jest Octavia II FL Combi 2.0 TDI CFHC
    jest CrossTouran 2.0 TDI BMN

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7461
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez siedem50
      1. Jest sens dopłacać do ksenonu? 3300pln Sporo jeżdżę. ale nie jeździłem niczym z ksenonami w nocy.
      Warte każdych pieniędzy jak dużo jeździsz.
      Zamieszczone przez siedem50
      2. Wersja Elegance z pakietem Biznes (Radio Bolero, GSM II, Kierownica wielofunkcyjna) nie daje się łączyć z pakietem Dynamic. Czy ten pakiet to coś więcej niż wygodniejsze fotele?
      Pakiet Dynamic to fotele + 3-ramienna skórzana kierownica bez multifunkcji.
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Flame
        Elegance
        • 2010
        • 898

siedem50,

1 Jeżeli dużo jeździsz nocami to naprawdę warto, jeżeli nie to wyrzucanie kasy w błoto.

Inna rzecz że Octavia ma najlepsze światła halogenowe, z jakimi miałem do czynienia w samochodach.

2. Opisał Mihau

3. Powinieneś dostać, ja jak kupowałem Fabię do firmy, to dostałem.
        ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• siedem50
          Drive
          • 2011
          • 43

Dzięki za pomoc.
          Będzie w takim razie ksenon.
          Będę musiał poszukać fizycznie auta z pakietem Dynamic aby się mu przyjżeć.
          Elegance ma przyciemniane szyby, a czy z tej opcji można zrezygnować?
          Był Golf IV 1.9 TDI ASV, była Astra III 1.3 CDTI , jest Octavia II FL Combi 2.0 TDI CFHC

Komentarz

• Flame
            Elegance
            • 2010
            • 898

To przyciemnienie w Elegance to normalna zielona szyba jak w każdym innym aucie, mocniejsze przyciemnienie w Skodzie jest określane jako Sunset.
            ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

siedem50, obowiązkowo ksenony i raczej pakiet Biznes zamiast Dynamic ( przynajmniej jak dla mnie ).
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Chris11
                RS
                • 2011
                • 1587

Zamieszczone przez kowal 2002
                ( przynajmniej jak dla mnie ).
                I to jest właśnie problem takich pytań... Każdy teraz zacznie wypisywać co koniecznie trzeba sobie domówić, bo sam to ma, a prawda jest taka, że nikt poza Kolegą siedem50 raczej nie wie, czego do życia potrzebuje.
                Do mnie np. 4-ramienna kierownica i seryjne fotele w ogóle nie przemawiały i wolałem mieć trójramienną bez multifunkcji i sportowe fotele. Bez chwili zawahania zrezygnowałem z tego sterowania w kierownicy, ale to chyba sam kupujący wie najlepiej z czego najczęściej korzysta i za co chce zapłacić

Co do pakietu Dynamic, to myślę, że całkiem obiektywnie mogę stwierdzić, że wsiada się i wysiada gorzej niż ze zwykłych, ale jeździ się w nich o niebo wygodniej niż na seryjnych...
                Kierownica też jest jakaś taka przyjemniejsza w trzymaniu i ładniejsza - ale to już jest subiektywna ocena.

Komentarz

• Morten84
                  Drive
                  • 2010
                  • 56

Jeżeli chodzi o wygodne fotele to polecam Duo-Black czyli pół-skórę.

Komentarz

• siedem50
                    Drive
                    • 2011
                    • 43

Akurat to jest kwestia nad którą się zastanawiam.
                    Ambition:
                    Maxi-DOT 700pln
                    Bolero 3500 pln (za tą cene zdecyduję się na swinga - tylko 1600 pln)
                    Przygotowanie pod telefon GSM II 1000pln
                    Pakiet sportowy Dynamic 1500pln
                    Tempomat 900 pln
                    Brak Multikiery

Elegance
                    Maxi-DOT 0 pln
                    Pakiet Biznes (Multifunkcja, Bolero, GSM II) 1650pln
                    Tempomat 0 pln.
                    Pakiet Dynamic nie dostępny przy wyborze pakietu Biznes. Wszystko rozbija się o kierownice.
                    Przeżyłbym już brak Multifunkcji
                    Zależy mi bardzo na wygodnych stołkach - bywają dni że przez 12 godzin siedzę w aucie, tempomacie, na Bluetooth do telefonu (ale nie chce dokładanego np nokii).

Ksenony biorę.

Mam zgryz. Zobaczymy co jutro powiedzą w Salonach Skody.

Komentarz

• Morten84
                      Drive
                      • 2010
                      • 56

Wygodne fotele były również dla mnie ważnym argumentem. Nieraz spędzam 8h w aucie. Siedziałem w standardowym (dosyć twardym moim zdaniem) fotelu, pakietu Dynamic nie miałem okazji sprawdzić, ale on raczej na dłuższe trasy wygodny być nie może. Uważam, że lepszego wyboru nie mogłem dokonać. Siedzenia są bardzo wygodne, miękkie. Jedynie siedzisko mogło by być trochę dłuższe, ale to już przypadłość wszystkich wersji i przede wszystkim moich długich nóg Niestety przez dłuższy czas będę poza Krakowem, w innym razie moglibyśmy się spotkać i miałbyś okazję Sam się przekonać.
                      P.S. Ksenon bierz obowiązkowo!

Komentarz

• blind_walker
                        RS
                        • 2010
                        • 4533
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

siedem50, 10-11h i ok 1200km do zachodniej granicy Niemiec w fotelach dynamic, mogę polecić. Xenony również obowiązkowo, a resztę dobierz wg siebie.
                        mkII 20VT (600h worked)
                        Roooooomster

Komentarz

• Mihau
                          RS
                          • 2009
                          • 7461
                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

siedem50, 11h w trasie (Wawa - Gdynia - Wawa) w fotelach Dynamic i zero bólów pleców, ani nic z tych rzeczy także chyba jest wygodny.
                          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Chris11
                            RS
                            • 2011
                            • 1587

Zamieszczone przez Morten84
                            pakietu Dynamic nie miałem okazji sprawdzić, ale on raczej na dłuższe trasy wygodny być nie może
                            Jeśli nie miałeś okazji sprawdzić, to z czego wyciągasz ten wniosek? Ze zdjęć?

Komentarz

• Morten84
                              Drive
                              • 2010
                              • 56

Wychodzę, z założenia (może mylnego) iż niewiele różnią się komfortem od siedzeń z Leona II FR TDI, którym miałem okazję nieraz jeździć. Tamte są zdecydowanie za twarde i trochę za wąskie jak na moje wymiary.

Komentarz

Pracuję...