no wiec dzis pierwszy raz po kupieniu umylem auto ;)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariobros
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 551

Zamieszczone przez Arti23
    eR_, jedź do lakiernika niech się wypowie bo mi to wygląda na malowana maske po jakiejś przygodzie
    Miałem identyczne skojarzenia 8)
    Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
    Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• eR_
      Rider
      • 2005
      • 411

po drodze dzis podjechalem do lakiernika, zmył tą czerwonawą narośl - mleczkiem. Pooglądał autko dokladnie i powiedział że nie bylo malowane i ze jest tylko zasugerował, żebym jak pojadę do dealera (notabene jutro) to ładnie go poprosił o polerowanie, bo auto pewnie stało "w niesprzyjających warunkach" i siadło coś na nie.
      kamien z serca :lol: - choć ten owal (jakby rysa) tam dalej jest
      Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
      Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.

Komentarz

• Bonus
        Ambiente
        • 2005
        • 249

Zamieszczone przez eR_
        Bonus, do mnie pijesz? nie rozumiem twojego posta.
        umylem pierwszy raz po kupieniu, niczego nie woskowałem
        chodziło mi o to że na skodzie lakier matowieje wyjątkowo szybko

Komentarz

• eR_
          Rider
          • 2005
          • 411

Bonus, ok, jak dla mnie napisales z zaduzymi skrotami myślowymi

Komentarz

• Arti23
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2005
            • 892
            • Superb II combi (3T5)
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

to za "mordę" gości z salonu i niech zap.... na wysokości lamperii a auto ma się świecić jak "psu jajca", do czego to podobne zeby w takim stanie samochód z salonu wypuścic.

po tygodniu od polerowania zobacz jak wyglada to miejsce, jeżeli będzie nadal plamato nie widzę tego różowo

jeszcze jedno, jak wygląda maska pod spodem pod matą wygłuszająca ?? na twoim miejscu zajżał bym tam.
            Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

Arti23, plama została usunieta

Komentarz

• bobasek
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 326

podwieszam się pod temat lakieru:
                O1 kombi, auto zakupiłem w grudniu 2003, kolor agawa czy jakoś tak.
                po ostatnim myciu zauważyłem złuszczający się lakier na klapie bagażnika na krawędzi pod szybą.
                normalnie wierzchnia przeźroczysta warstwa lakieru odlkeja się i można ją sobie paznokciem usunać :evil:
                miał ktoś takie coś?
                może specjaliści od gwarancji powiedzą cokolwiek, czy jest sens uderzać do ASO? - furak serwisowany w ASO również po gwarancji.
                5,5l/100

Komentarz

• Pulse
                  Rider
                  • 2006
                  • 461

bobasek, mam to samo w kombi z 2002 niestety nie bylo caly czas serwisowane w ASO, chociaz z wpisow w ksiazce na to wychodzi :P

Problem byl juz poruszany wysatrczylo zebys poszukal :twisted: daje linka gdzie ludzie opisuja swoje boje z tym problemem, ja bym na Twoim miejscu jechal czym predzej do ASO na lakier jest chyba 3 lata gwarancji.

Link http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ght=rdza+klapa

Zalaczam fotki jak to wyglada u mnie i co raz bardziej zaczyna mnie to irytowac

KLAPA
                  pod szyba zaczyna sie luszczyc lakier

ZAWIASY bagaznika
                  pojawila sie rdza, lakier zaczyna odchodzic, mokra uszczelka, w zawiasach stala woda. W nocy padalo, ale to chyba nie tlumaczy ze byly tam male kaluze.

Co proponujecie z tym zrobic?
                  :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• bobasek
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 326

ok przyznaję się, nie szukałem
                    ops:
                    poprawię się

wracając do tematu dzięki za info, muszę się streszczać bo 3 lata stukną niebawem, a jeszcze mam reklamację świerzego lakieru na nowym prezednim zderzaku.
                    gdyby moja klapa była niebieska powiedział bym że wygląda jak twoja.
                    5,5l/100

Komentarz

• Marian
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 225

Zamieszczone przez eR_
                      Cos w rodzaju owalu jakby przeciecie i nad tym jakby takie narzygane jak na głowie gorbaczowa
                      czasami cos podobnego może zrobić zaniedbana i pozostawiona na lakierze ptasia qpa.
                      tak miałem na metaliku w poprzednich samochodach-jak nie zmyłem ka-łu :szeroki_usmiech od razu pozostawał "cud" :wink: nie do zlikwidowania :P
                      20v

Komentarz

• eR_
                        Rider
                        • 2005
                        • 411

ptasim odchodom mowie NIE, jak sie tylko cos pojawilo (chyba dotad tylko raz) zaraz zmywam :!:
                        Bylem dzis w serwisie (pozdrawiam tu przy okazji djczas) ogladalismy te chropowatosci i serwis'owcy stwierdzili ze skontaktuja sie z SAP i daja odpowiedz, czy SAP zgodzi sie by na jego koszt polerować :idea:

Komentarz

• gulinski
                          Classic
                          • 2005
                          • 27

:arrow: Pulse.
                          Wszystkie zdjęcia przedstawiają korodujące elementy, na których zostały niedbale wykonane czynności technologiczne, smarowanie (przygotowanie blachy do tłoczenia), lub tłoczenie, lub przygotowanie do lakierowania. Efektem jest korozja i "schodzenie powłoki lakierniczej". Nie ma na to innej rady niż dokładne oczyszcenie całego elementu (czasem jest sens wykonać miejscowo), zabezpieczenie antykorozyjne, przygotowanie do lakierowania i lakierowanie.
                          Jakiekolwiek sugestie w stylu "a to tylko tyle i więcej korodować nie będzie", "to każdy tak ma" należy uznać za błędne.
                          ps.:
                          .... korodująca krawędź popdszybia tylnej klapy to juz tradycja w skodzie.

Komentarz

• Arti23
                            Elegance
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 892
                            • Superb II combi (3T5)
                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez gulinski
                            .... korodująca krawędź popdszybia tylnej klapy to juz tradycja w skodzie.
                            robią to na gwarancji, ponoć jest to wina źle montowanej tylnej szyby.

u mnie były w tym miejscu wykwity rdzy + korozja dookoła tablicy rejestracyjnej. zrobili fotki i bez gadania kazali jechać na lakiernię
                            Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• Pulse
                              Rider
                              • 2006
                              • 461

Podczas wizyty w ASO ucialem sobie pogawedke na temat odchodzacego lakieru pod szyba na klapie.
                              Pracownik ASO przyznal ze to znana im sprawa i ze juz kilka razy to robili na gwarancji, koszt zrobienia tego bez gwarancji to okolo 1100-1200zl brutto.
                              Dostalem takze rade ze mimo, ze moje auto ma juz wiecej niz 3 lata to moge powalczyc, ze mam napisac do Poznania tekst w ktorym podam numer szyby z tylu, powiem ze w zakladzie lakierniczym stwierdzono ze powodem odchodzacego lakieru jest zle wklejona szyba, dac troche argumentow i moze zadziala. Oczywiscie auto musi byc serwisowane w ASO, nie wiem czy bede sie w to bawil, ale podalem to jakby ktos mial podobny problem to podobno te argumenty czesto dzialaja na SAP i robia to na gwarancji.
                              :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• eR_
                                Rider
                                • 2005
                                • 411

dzisiaj, czekajac na moja niunie glaskalem wszystkie autka jak lecialo :szeroki_usmiech .
                                no i stwierdzilem co nastepuje:
                                stala tam jedna o1 - lakier gladziutki
                                o2 srebrna - lakier gladziutki,
                                o2 bezowa - dach gladziutki, maska maska klapa i blotniki juz mniej
                                o2 czarna - dach gladziutki, maska klapa i blotniki tak samo "chropowate" jak u mnie :diabelski_usmiech

czyli TTTM

Komentarz

Pracuję...