Alufelgi - O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xanton
    Classic
    • 2013
    • 11

Alufelgi - O1

Jark7, pytałeś tych ludzi?
  • sas2109
    Drive
    • 2011
    • 80

Alufelgi - O1

Witam, planuje doinwestować moja Octavie jakimiś felgami. Szukam czegoś taniego w granicach 900 zł za komplet, muszą to być felgi 14" ponieważ posiadam nowe opony 175/80 r14. Szukałem już u okolicznych wulkanizatorów jakiś oryginalnych używek ale nic nie maja.
    Znalazłem takie felgi na necie (http://www.alufelgi.net/index.php?pr...ct&prod_id=477) ale nie mam pojęcia czy będą pasować do samochodu czyli O1 z 98r 1.6 aee a nawet jeśli będą co muszę jeszcze do nich dokupić, na pewno pierścienie centrujące ale czy śruby tez trzeba zmieniać?
    Wyglądają trochę na jakąś chińszczyznę ale nic innego w tej cenie nie znalazłem co by spełniało moje kryteria.

Komentarz

• krisoctav
      Rider
      • 2008
      • 417

felgi

octavka wychodziła na felgach od 15 cali wzwyż a propo jak by to wyglądało na octavi

Komentarz

• sas2109
        Drive
        • 2011
        • 80

Wiem 14 były stalowe, ale akurat mam trochę gotówki i chciałbym je zmienić. Opony kopiłem jakieś 3 miesiące temu do stalówek bo nie przewidywałem ich zmieniać. Z tego co wiem oryginalne 14 z fabi pasują do octavi ale nie wiem czy te będą.

Komentarz

• t271828
          Elegance
          • 2008
          • 928

Re: Alufelgi - O1

Do nieoryginalnych fleg trzeba stosowac sruby stozkowe, ale lepiej sprzedaj te opony na allegro. Szerokosc 175 to nie brzmi zachecajaco przy minimalnym oryginalnym rozmiarze 195

BTW jak sie uprzesz to na allegro upolujesz cos lepszego np. takie znalazlem

Komentarz

• kabanos
            RS
            • 2011
            • 4544
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Za wąskie oponki. Sprzedaj opony na alledrogo i też tam kup felgi. Można trafic okazje, zwłaszcza teraz, bo ludzie zmieniają na zimowe. A chinoli to nie polecam.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• sas2109
              Drive
              • 2011
              • 80

Moze sie pomylilem bo nie jestem teraz w domu. Rozmiar jest oryginalny do O1 taki jak w instrukcji. Tylko ze do felg stalowych 14".

Komentarz

• kabanos
                RS
                • 2011
                • 4544
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Może lepiej coś z tąd wybrac: http://www.felgi.pl/felgi/14-cali. Albo z allegro felgi z oponami?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Po raz 100 temat o felgach. ad:
                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• jojo80
                    Drive
                    • 2011
                    • 43

bede myslał o sprzedazy swoich alufelg ori 15' w calkiem dobrym stanie bez opon.tzn. opony są na jeden sezon.takie jakie przyjechaly z rajchu takie chyba sprzedam sas2109, jakbyco to wal na pW

Komentarz

• t271828
                      Elegance
                      • 2008
                      • 928

Zamieszczone przez sas2109
                      Moze sie pomylilem bo nie jestem teraz w domu. Rozmiar jest oryginalny do O1 taki jak w instrukcji. Tylko ze do felg stalowych 14".
                      Byc moze, ale O1 to samochod z roku 1996, w dzisiejszych czasach standardowa szerokosc opony samochodu kompaktowego to 205mm. Innymi slowy samochod jadacy przed Toba moze zdazyc zahamowac a Ty nie

Komentarz

• Tomek_dx
                        Rider
                        • 2008
                        • 398

Ja tez mam na sprzedaż ori felgi 15" po profesjonalnym odświeżeniu a dokładnie malowaniu farbą proszkową wypalaną w piecu.
                        Załączone pliki
                        Tomek

Komentarz

• Mihau
                          RS
                          • 2009
                          • 7460
                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

jojo80, Tomek_dx, zapraszamy na giełdę.
                          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• sas2109
                            Drive
                            • 2011
                            • 80

Pewnie macie racje i dzieki za oferty mysle ze zostane narazie przy stalowkach, jak beda w troche gorszym stanie kupie wieksze felgi z oponami.

Byc moze, ale O1 to samochod z roku 1996, w dzisiejszych czasach standardowa szerokosc opony samochodu kompaktowego to 205mm. Innymi slowy samochod jadacy przed Toba moze zdazyc zahamowac a Ty nie
                            Akurat przerabialem to miesiac temu, ja zdazylem gosc za mna nie.

Pozdrawiam

Komentarz

• chimek11
                              Rider
                              • 2007
                              • 482

sas2109,

nie przesadzaj z tą szerokością, liczy sie czas reakcji a nie różnica 1 cm w szerokości gumy.

podstawowe prawa fizyki i organizmu człowieka sie kłaniają.

Komentarz

• t271828
                                Elegance
                                • 2008
                                • 928

Zamieszczone przez chimek11
                                sas2109,

nie przesadzaj z tą szerokością, liczy sie czas reakcji a nie różnica 1 cm w szerokości gumy.

podstawowe prawa fizyki i organizmu człowieka sie kłaniają.
                                To ja napisalem, ze szersze opony moga pomoc uniknac wypadku, czas reakcji to jedno (trzeba w czasie jazdy koncentrowac sie na drodze) a droga hamowania to drugie.
                                W latach 90-tych droga hamowania ze 100 km/h wynosila 43 m obecnie jest to okolo 38m. Oczywiscie poprawa nie wynika tylko ze stosowania szerszych opon, ale jest to chyba najwazniejszy czynnik:

Szerokość opony wpływa na parametry jezdne auta. Dowiedz się, w jaki sposób dobrać ją do swojego samochodu.

Komentarz

Pracuję...