Dziwne zachowanie hamulcow OCII Kombi 2.0 TDi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dabki1
    Classic
    • 2012
    • 2

Zamieszczone przez dodo77
    Panowie mam pytanko otóż gdzie w Krakowie mógłbym wymienić parownik do klimatyzacji tylko żeby ktoś dobrze zrobił robótkę bo to najważniejsze bo trzeba całą deskę rozebrać podobno...
    Dzieki i sorki, że w tym dziale... ops:

PILNE!
    Ja wszystko co związane z klimą robię tu: http://www.frosti.pl/
  • alx
    Drive
    • 2011
    • 51

Witajcie, :evil:

Zauwazylem ostatnio dziwny problem w swojej Cześce. Sytuacja wyglada nastepujac:

Auto stoi zaparkowane na lekkiej gorce, na biegu bez zaciagnietego recznego przez wiecej niz 2 godziny...Wchodze do auta, przekrecam kluczyk, czekam jak pogasna kontrolki.....w tym czasie auto, powodowane gorka zaczyna jechac do przodu...naciskam hamulec ale pedal hamulca nie daje sie wcisnac (jest napompowany) hamulce nie lapia. Aby zabezpeiczyc auto przed stoczeniem sie z gorki musze zaciagnac reczny. Po odpaleniu silnika pedal hamulca odpompowuje sie i auto bez problemu stoi na hamulcu noznym.
    Problem wystepuje czasami...ale jest strasznie irytujacy i w sumie dosc niebezpieczny...

Przekopalem pol forum i nie ma podobnego tematu. Jakies rady co to moze byc?

Pozdrawiam,
    aLx

Komentarz

• tomcio2011
      Classic
      • 2011
      • 25

Hej,

13.10.2011 założyłem temat "Blokada pedału hamulca???"
      Chodziło w nim mniej więcej o to samo, o czym Ty piszesz. Też wydało mi się to nienormalne, ale ten typ chyba tak ma.

Kolega Subaru napisał wówczas najkrócej i najtreściwiej:

"Pedał jest twardy bo pompa nie działa na zgaszonym silniku. To normalne. Jak uruchomisz silnik to wszystko jest ok bo tą pompę musisz jakoś napędzić. Po zgaszeniu silnika ciśnienie w układzie się utrzymuje więc ten jeden raz po zgaszeniu działa normalnie, a później hamulec jest twardy."
      Mało kto myśli tak o Tobie,
      jak Ty myślisz sam o sobie.

Komentarz

• alx
        Drive
        • 2011
        • 51

Hej,

Dzieki za odpowiedz. Dziwnie, nie wydaje mi sie zeby to bylo normalne. Jakis czas temu tak nie mialem...pojade chyba do warszatatu na wszelki wypadek i sprawdze czy wszystko ok.

Komentarz

• abstinent
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4842
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

alx, temat był ostatnio poruszany na forum
          Normalna sprawa

Komentarz

Pracuję...