nico21 specjalnie dla ciebie :wink: sprawdzilem na obwodnicy i przy 170 nic nie drgalo szybciej balem sie mam jeszcze letnie kapcie ops:
Popychacze hydrauliczna lub jak kto woli szklanki
Zwiń
X
-
Popychacze hydrauliczna lub jak kto woli szklanki
Witam
Niestety nadszedl czas na wymiane popychaczy hydrauliczny lub jak kto woli szklanek
gdyz jedna zaczela sobie barwnie dzwieczyc (
Zastanawia mnie tylko jaka wybrac firme tych szklanek bo do wyboru mam 4:
- FEBI
- INA
- Blitschtain (nie wiem czy dobrze pisze)
- Rouvil (nie wiem czy dobrze pisze) - facet twierdzil ze to oryginaly
Wiec prosze o wypowiedz szanownych klubowiczow
Serdecznie pozdrawiamyAsia & Pablo-(vel Divino-Pablo)
Powered by:TUNE-UP - http://tune-up.pl
90KM@210Nm - 110KM@293Nm
Uniden 520PRO XL + Midland Alan9 [misiaki protector]
-
-
divino-pablo, prawdopodobnie w pudełkach Rouville znajdziesz produkty INA (Rouville to firma konfekcjonująca), a Febi o ile się nie mylę to ta sama firma co Bilstein
Wybór, szanowny pacjencie jak zwykle należy do Ciebie :szeroki_usmiech
A poważnie, ja wziąłbym INA, RouvillePzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
odświeże troche temat
czeka mnie wymiana popychaczy znajomy w sklepie proponuje mi jakieś niemiecki zamienniki po 20 zł/szt mówi ze teraz mają jakąs promocje wcześniej kosztowały ponoc 35 zł/szt i tak jestem ciekaw jaką firme byście polecili?
i chciałem tez spytac ile może kosztować wymiana tych popychaczy
octa 1.6 75KM
przy okazji zmieniam też olej i chyba dalej będę zalewał mobilem 5W50 oleju nic nie bierze czasem jakieś tam znikome ilości ale szklanki graja jak szalone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zgucioi chciałem tez spytac ile może kosztować wymiana tych popychaczy
octa 1.6 75KM
przy okazji zmieniam też olej i chyba dalej będę zalewał mobilem 5W50 oleju nic nie bierze czasem jakieś tam znikome ilości ale szklanki graja jak szalone
Jestes z okolic wawy to zgadaj do DobregoGrzesiaWawa ile by chcial za wymiane :wink:
Komentarz
-
-
Bede też wymieniał szklanki za jakiś czas - mechanik w ASO powiedzał, ze chyba się odzywają. W ASO powiedzieli że jednocześnie trzeba zrobić rozrząd. Jaki to mniej więcej koszt na rynku?
Bede chciał robić w lecie przegląd w ASO. Jak zrobić co by mieć wpis w ksiązce, a nie przepłacać w ASO?Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Chodziło mi o pasek. Mechanik w serwisie powiedział, że do tej operacji zdejmuje się pasek rozrządu a tego nie powinno się zakładać dwa razy. Czy będzie konieczna wymiana kompletnego rozrządu nie wiem.
Ja będę tak robił aby wycelować żeby jednocześnie zrobić szklanki i przegląd - zeby mieć w książeczce wpis :wink: . Następny przegląd mam zaplanowany dopiero na listopad, wiec raczej wcześniej zrobię po przejechaniu kolejnych 15 tyśByła: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacomelliChodziło mi o pasek. Mechanik w serwisie powiedział, że do tej operacji zdejmuje się pasek rozrządu a tego nie powinno się zakładać dwa razy.
Przy wymianie popychaczy zalecana jest wymiana rozrzadu, bo to prawie jedna robota.
Szczegolnie jest to oplacalne jak masz za niedlugi czas jeego wymiane. Musisz rozpiac rozrzad, wiec wymiana rolek to juz ze 20-30min dodatkowej roboty :wink:
Jak dzwonilem do ASO to wymiana rozrzadu i popychaczy(w tdi) to koszt 400-500zl wzaleznosci od ASO. Mniej wiecej trzeba doliczyc 100zl do ceny wymiany samego rozrzadu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtasswitam
to i ja mam pytanko do speców
Otóż robiłem kompletny rozrząd 20 tyś temu. Odzywają się szklanki. Pytanie moje.
Czy poczekać do następnej wymiany rozrządu czy wymienić je natychmiast?
Jezeli po rozgrzaniu slychac je caly czas to osobiscie bym wymienil te szkalnki, bo 70kkm bym nie zniosl slyszac caly czas te cykanie. Przejechalem na swoich cykajacych 15kkm i juz nie moglem zniesc dzwieku silnika. Po wymianie cisza i piekna praca silnika Zaluje, ze nie zmienilem 15kkm wczesniej rozrzadu, bym sie nie musial meczyc
Komentarz
-
Komentarz