(OI) Dolozenie podgrzewania foteli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tepesz
    Classic
    • 2010
    • 7

Powiem Ci tak mi turbo gwizdało już jak kupiłem samochód. Po pół roku zrobiłem program. Od programu minęło już 1.5 roku, a nie jeżdżę jak emeryt :diabelski_usmiech Praktycznie nie ma dnia w którym obrotomierz nie powędruje na 4.5k i turbo dalej jeździ. Jeszcze pewnie by sporo pojeździło tylko denerwuje mnie zwiększające się branie oleju i lag. Niedługo będę je wymieniał bo w garażu już czeka od ASZ

Ktoś kto normalnie jeździ jeszcze pewnie sporo by na nim pojeździł nawet nie zwrócił uwagi. Także turbo nie jest tak prosto zajechać :twisted:
  • bansche
    Classic
    • 2008
    • 29

Witam serdecznie nie wiem czy temat byl poruszany czytalem forum i bezposrednio tego nie znalazlem...

Interesuje mnie dolozenie podgrzewania foteli do mojej OI.

Od roku szukam na allegro po szrotach itd jakis foteli byle bylo podgrzewanie i maty do wyprucia i nic;(

Ktos przerabial moze temat od czego idzie zaadoptowac jakis passat b5 lub cos...

Wiem ze pasuja kubly od leona ale oczywiscie dostanie graniczy z cudem

Ewentualnie jak ktos ma namiary gdzie moge kupic maty i dam do tapicera i elektryka zeby to w calosc poukladali.

Z gory dziekuje za ewentualna pomoc i sugestie.

Bansche

605 941 588
    Laurin & klement 140km czarna niunia

Komentarz

• mlac
      Ambiente
      • 2008
      • 200
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Temat ciężki do zrealizowania.

Ja kupiłem matę podgrzewającą za 50 zł i temat olałem. Jedyny problem, że podłączana jest do gniazda zapalniczki, które jest zasilane nawet przy wyłączonym zapłonie i niestety trzeba pamiętać o odłączeniu przed zgaszeniem auta.
      Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
      Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

• bansche
        Classic
        • 2008
        • 29

tez rozwiazanie ale ja nadal walcze teraz gadalem z elektrykiem porzebuje tylko maty grzewcze czy gdzies poza ASO idzie dostac on pow ze reszte zrobi guzik do sterowania foteli juz nabylem

Komentarz

• picia136
          Rider
          • 2011
          • 374

Wcale nie musisz tego podłączac pod zapalniczkę. Można tak zrobic instalację że będzie się samo wyłączac dołożyc bezpiecznik i podłączyc
          Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka

Komentarz

• bohen
            L&K
            • 2009
            • 1260
            • Audi
            • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

bansche, tu masz komplet całych foteli z podgrzewaniem

tu od golfa IV (powinny pasować p&p)

od seata leona

Komentarz

• bansche
              Classic
              • 2008
              • 29

dziekuje tylko jak od skody to pl FL ale poryje dzisiaj ale dziekuje Ci za pomoc

znalazlem cos takiego fajne kubly

Komentarz

• bobolino
                Rider
                • 2010
                • 392

Po pierwsze po co ci te kubły? Będziesz na rajdy jeździł?
                Po drugie to nie jest Plug and Play i musisz rzeźbić w instalacji.
                Po trzecie, to taka mata, aby się podgrzać potrzebuje ok. 3 minut.
                A po czwarte, to nie jest dobre dla zdrowia, bo wcześniej, czy później jebną Ci korzonki od takiego podgrzewania (jeżeli prowadzisz tryb życia siedzący).

Po co ci te fotele?

Komentarz

• bansche
                  Classic
                  • 2008
                  • 29

kubly nie musza byc zalezy mi na podgrzewaniu tryb stojacy TZW POK czyli praca z kientem. Chce dla wygody i zeby grzalo w tylek po prostu lubie jezdzic na grzanych stolkach wiadomo ze nie codziennie

Komentarz

Pracuję...