[O1] Osłona chłodnicy (dokładnie atrapy)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomdab44
    Classic
    • 2010
    • 17

Dokładnie tak. Kup kompletne lusterko elektryczne. Będzie najtaniej niż jakieś przeróbki.
  • Maciejs
    Drive
    • 2009
    • 70

Witam przeczytałem parę tematów na ten temat ale mam dodatkowe pytania chodzi o benzyniaka i o osłonę firmy Heko - w związku z tym że jadę do pracy, która znajduje się w odległości 7 km (jak nie mam czegoś załatwić i nie potrzebuję samochodu to jeżdżę tramwajem) zastanawiam się nad jej kupieniem i mam pytanie czy jest sens. Jak uważacie??. Mam skodę od niedawna wiec nie mam doświadczenia w sprawie tej.

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

Maciejs, poczytaj jeszcze raz w takim razie m.in.

Zdania są podzielone, zresztą jak zawsze. Skoro producent takiej osłony nie produkuje to jest to wydatek niepotrzebny IMO
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• octaviaRK
        Ambiente
        • 2010
        • 116

czesc mam zamontowana uzywam co sezon i jestem zadowolony silnik szybciej sie nagrzewa i w trasie jest wydajniejsze ogrzewanie w tym sezonie juz mam zamontowana i choc nie ma mrozow temperatura silnika jest optymalna . oslonka heko prosty montaz i demontaz

robert octaviaRK

Komentarz

• K_Popiel
          Rider
          • 2010
          • 608

Ja również używam tej osłonki, używałem w Fabii i używam teraz w Octavii, zaletą jest to że silnik się mniej wychładza i szybciej nagrzewa, polecam to rozwiązanie zamiast kartonu zasłaniającego chłodnicę
          // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
          ------------------------------------------------------

Komentarz

• mlac
            Ambiente
            • 2008
            • 200
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ja też używam ale głównie z dwóch powodów:
            1. Fajnie wygląda
            2. Nie syfi się silnik solą itp w zimę

Jeśli chodzi o szybsze nagrzewanie to może jest trochę szybciej ale jest to raczej mało zauważalne. Wlot w zderzaku jest na tyle spory, że powietrze spokojnie "gwizda" w chłodnicę. Co za tym idzie nie ma ryzyka przegrzania wg mnie nawet w lato.
            Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
            Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

Pracuję...