Buczenie silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mjr
    Classic
    • 2006
    • 14

Buczenie silnika

Dobra. widze że wszyscy jacyś pobudzeni. to że załozyłem tu konto rok temu nie znaczy ze znam to forum taj jak wy. Intensywnie kożystam z niego od 2 tygodni i sie jeszcze nie nauczyłem. Obiecuje ze postaram sie nad sobą popracować i nie popełniać więcej tych gaf. A teraz wszystkich tych co uraziłem gorąco PRZEPRASZAM!!!!! A szczególnie PAF-a i SZKODA. POZDRAWIAM
  • Mirosław Brożyń
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2005
    • 147

Buczenie silnika

Witam
    Jechałem sobie wczoraj nad jeziorko i samochód był troche napakowany i jakoś tak zaczęło do mnie dochodzić jakieś buczenie chyba z silnika. Sam nie wiem. Na 4 biegu tak około 100 km/h i na 5 też . Sprawdziłem olej , jest spoko ( poniżej środka miedzy max i min) Zatakowałem paliwo na petrochemii , mam przejechane 51 tys . Odgłos taki jakby jakiś sportowy tłumik byl . co to może być??????
    Poobserwuje troche i zobacze ale jaqk kto by miał jakąś sugestie to dawajcie.
    KOLEJNY ZADOWOLONY Z SERWISU DOBRYGRZESWAWA

Komentarz

• huwe
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2005
      • 976

proponuję nurka do kanału i szukanie nieszczelności na wydechu. to co mi się pierwsze nasuwa przy Twoim stwierdzeniu "sportowy tłumik".
      Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• RomanS
        Elegance
        • 2004
        • 804

Zamieszczone przez Mirosław Brożyń
        Poobserwuje troche i zobacze ale jaqk kto by miał jakąś sugestie to dawajcie.
        Zajrzyj tam gdzie buczy i już będziesz wiedział :wink: Jeżeli nie to szukaj wróżki... :szeroki_usmiech

Przecież jeśli Ty nie wiesz gdzie i co Ci buczy to jak my to mamy stwierdzić ????
        Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

Zamieszczone przez huwe
          roponuję nurka do kanału i szukanie nieszczelności na wydechu. to co mi się pierwsze nasuwa przy Twoim stwierdzeniu "sportowy tłumik".
          zgadzam się, może sie rozsypujr tłumik ...
          Zamieszczone przez RomanS
          Zajrzyj tam gdzie buczy i już będziesz wiedział :wink: Jeżeli nie to szukaj wróżki... :szeroki_usmiech
          moze grzeczniej, chce chłop pomocy a ty z takim tekstem ... apeluję o rozwagę.

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez Sigma_74
            Zamieszczone przez RomanS
            no to juz Sigma_74, pomagaj -> akurat to to typowe wrozenie z fusow, co tu mozna wymyslec :roll:
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• RomanS
              Elegance
              • 2004
              • 804

Zamieszczone przez Sigma_74
              RomanS napisał/a:
              Zajrzyj tam gdzie buczy i już będziesz wiedział Jeżeli nie to szukaj wróżki...
              Przy tych informacjach, które autor podał to aby spróbować pomóc należy wymienić wszystkie części ruchome samochodu i połowę nieruchomych. A co to za pomoc ???

No chyba, że przyczyną buczenia jest cel wyjazdu, czyli....jeziorko :szeroki_usmiech

Może auto nie lubi w tę stronę jeździć.....

Pomóc można jak się zlokalizuje problem (chociaż spróbuje to zrobić !) pisząc nt jak go usunąć, a tak to co ???
              Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• Mirosław Brożyń
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2005
                • 147

Prosiłem tylko o sugestie , a podstawowe rzeczy sprawdziłem .
                Dzieki za " pomoc " :P :P :P :P
                KOLEJNY ZADOWOLONY Z SERWISU DOBRYGRZESWAWA

Komentarz

Pracuję...