AMSOIL AFL 5w40 505.01. Samochód Audi A3 2003r 1.9TDI ASZ 130 zrobiona na 200hp i 412Nm. Wcześniej jeżdżona na Motul 505.01 bez osłony dolnej silnika. Po przejściu na amsa założyliśmy jeszcze osłonę pod silnik, więc wyniki w pełni nie odzwierciedlają różnic temperaturowych. Widać że osłona wpłynęła na temperaturę oleju, ponieważ temperatury w mieście przy normalnej jeździe na Motulu oscylowały w okolicach 86-90 stopni a na amsie jest 90-94. Przy prędkości 220km/h na Motulu było 110 stopni a na Amsie jest 104 mimo założonej osłony. Zastanawiam się jaki byłby wynik bez osłony żeby dokładnie porównać temperatury, ale nie będę jej zdejmował bo przez IC jest tam trochę rzeźby. Na razie nie zauważyłem brania oleju, może dlatego że turbina i ic mają 5tyś km przelotu. Dużo więcej nie mogę na razie napisać, bo samochód mojej kobiety i ja rzadko nim jeżdżę.
Kodowanie MFA w Octavii MY2011r.
Zwiń
X
-
Dzięki Enriquez,
gdzie należy zaznaczyć informację na temat czy komputer pokładowy ma być sterowany z kierownicy MF czy z manetki ?
przesyłam informacje na temat kodowania nowej wersji sterownika typu 5K0... które udało mi się poszukać na forum:
- 58 80 04 0000 - bez komputera i bez tempomatu
- 18 8A 14 0000 z komputerem i z tempomatem
- 50 80 14 0000 z komputerem i z tempomatem ( sterowane z lewej manetki )
- 10 82 04 0000 moje kodowanie ( który bajt i na jaką wartość zmienić aby sterowanie komputerem odbywało się z prawej rolki przy kierownicy MF ) ?
ma ktoś jakiś pomysł :-)
pozdrawiam,
I.
Komentarz
-
-
Enriquez ,
no tak nieraz trzeba samemu się przekonać ha ha :-)
ps. powiedz mi proszę skoro upieram się na posiadaniu w moim Mincie komputera MFA a skoro nie mogę odpalić go z kierownicy MF to jak kupię i wymienię zespolone manetki : 5K0 953 502 N - obsługujące TEMPOMAT i MFA z manetkami i w końcu odpali :-( ?
pozdrawiam,
I.
Komentarz
-
Komentarz