[O1] Alarm do szkodnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darek0808
    Classic
    • 2013
    • 25

[O1] Alarm do szkodnika

Sprawdziłem kodowanie o którym pisał Kristoff81, i mam poprawne. W temacie z mojego województwa napisałem czy nie ma chętnego śmiałka do pożyczenia czujnika prędkości dla 100% wykluczenia jego awarii.

Gdzie z drugiej strony podpięte są kable z tego czujnika ? Idą bezpośrednio do ECU czy może do skrzynki która jest pod lewym podszybiem ? Bo chciałbym jeszcze wykluczyć awarię okablowania.
  • zaps
    Drive
    • 2011
    • 71

[O1] Alarm do szkodnika

Czy ktoś z Was montował do swojego szkodnika alarm? Chciałbym zakupić takie coś : http://allegro.pl/alarm-seat-ibiza-c...977392986.html i szukam opinii osób które wstawiały coś podobnego. Jeszcze chciałbym zapytać czy ktoś przerabiał kluczyki na scyzoryki? Jak to się ma do immobilizeru? Co trzeba zrobić aby działał. Pozdrawiam

Komentarz

• Krzych
      Rider
      • 2005
      • 671

Chińskie piloty raczej marnej jakości, groty mosiężne tylko pobielane, szybko się wyrabiają. Z pewnością nie mają trwałości oryginału. Co do działania alarmu, to pewnie będzie OK.
      Do pilotów trzeba wsadzić transpondery odpowiedniego typu, ustalić PIN i zakodować immo.
      DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
      www.chiptuning.katowice.pl
      DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• t271828
        Elegance
        • 2008
        • 928

Re: Alarm do szkodnika

Zamieszczone przez zaps
        Czy ktoś z Was montował do swojego szkodnika alarm? Chciałbym zakupić takie coś : http://allegro.pl/alarm-seat-ibiza-c...977392986.html i szukam opinii osób które wstawiały coś podobnego. Jeszcze chciałbym zapytać czy ktoś przerabiał kluczyki na scyzoryki? Jak to się ma do immobilizeru? Co trzeba zrobić aby działał. Pozdrawiam
        Jesli chodzi o immo to trzeba przelozyc chip, ale ja myslalem o tym jakis czas temu i dalem sobie spokoj: cena wyzlobienia grotu jest bardzo wysoka, a w razie kradziezy auta moga byc problemy z uzyskaniem wyplaty ubezpieczenia (bo wtedy trzeba oddac dwa komplety kluczykow i bedzie widac, ze cos bylo kombinowane)

Komentarz

• Krzych
          Rider
          • 2005
          • 671

Dlatego napisałem by dać nowe transpondery, oryginalne klucze zostawić nieruszane (transpondery są wklejane i może pęknąć przy wyciąganiu)
          Do immobilisera można dopisać 4 transpondery (2 oryginalne + 2 ze scyzoryków) ew. dla ubezpieczalni oryginalne klucze zostają nienaruszone.
          Koszt docięcia grota nie taki straszny ok 40-50zł.
          DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
          www.chiptuning.katowice.pl
          DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• ulysse
            Rider
            • 2010
            • 496

Ja u siebie montowałem taki i jestem bardzo zadowolony

Co do jakości kluczyków akurat te 3 przyciskowe są naprawdę niezłe. Należy tylko pamiętać aby przy skręcaniu kluczyka i wkręcaniu malutkich śrubek które trzymają grot potraktować śrubki jak i sam grot kropelką czy innym klejem. Zdaję sobie sprawę, że później będzie ciężko je rozebrać ale nasuwa się pytanie po co ? A z obserwacji znajomego wynika, że po pewnym czasie na tych śrubkach pojawia się luz i lata nam cały kluczyk.

U mnie po pół roku i kropelce nic nie lata

Groty : wątpię aby ktoś chciał Ci na tych co dostaniesz w komplecie wyfrezować grot. To jest chińskie gówno :evil: Ja w zakładzie w którym dorabiałem kupiłem inne groty. A na moja wyraźną prośbę Pan spróbował zrobić na tej chińskiej... i pękła :lol:

Immo : Nie ma najmniejszych problemów z wyjęciem i przełożeniem

Komentarz

• mariusz8
              Drive
              • 2009
              • 94

Polecam alarm dedykowany do samochodów grupy VW. Producentem jest firma DEST.

Komentarz

Pracuję...