Kupuje nowa O1 z 1.9TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gizin
    Classic
    • 2007
    • 32

Kupuje nowa O1 z 1.9TDI

MisiekWAW, No przykra sprawa, bo teraz bedzie od cholery zalatwiania, bo u nas nic nie ma latwo. Wymieniaj i maluj caly element, nie daj sobie wcisnac ciemnoty, ze kit nie odpadnie z tej ostrej krawedzi :idea:
  • jotka
    Drive
    • 2006
    • 66

Kupuje nowa O1 z 1.9TDI

Witajcie
    Jestem tu nowy, w przyszlym tygodniu skladam zamowienie na O1 w wersji Ice+, z silniczkiem 1.9TDI.
    Czy to dobry wybor w tej cenie? Silnik podobno jest niezly?

Tu mam pytanko do kolegow z woj. lubelskiego. W ktorym salonie powaznie traktuja klientow no i potem w miare powaznie podchodza do naprawy ew usterek? Myslalem o Bialej Podlaskiej...

aha.
    jak myslicie co moge wysepic z tzw extrasow ? Auto bedzie kosztowalo okolo 63 tys, myslalem o wysepieniu lakieru metalik i podlokietnika.

Jakiekolwiek tipsy i porady dla swiezaka mile widziane :szeroki_usmiech

pozdrowienia
    HS

Komentarz

• cieq
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 745
      • Octavia I (1U2)
      • AGU 1.8 20VT 150 KM
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez jotka
      Myslalem o Bialej Podlaskiej...
      Proponuje Chełm
      www.pinkbike.com

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Re: Kupuje nowa O1 z 1.9TDI

Zamieszczone przez jotka
        to nie zlosliwosc z mojej strony, ale byly podobne tematy, wiec sprobuj tez poszperac na forum :idea:
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Jantar
          Classic
          • 2006
          • 36

Fajny silniczek polecam - lepiej mi się widzi niż ten nowy 2.0 TDI a jak będziesz chciał trochę podnieść moc to lajtopwy programik zrobi Ci 135 KM / 290 NM - wtedy dopiero poczujesz że żyjesz a autko wyprzedza! ( chłopaki Ci to zrobią po kabelku - nie tracisz wtedy gwarancji - zawsze można przywrócić ustawienia seryjne)
          TDI AGR 90KM seria / 115 KM po wirusie
          DIESEL-TUNING.PL & TDI-RACING.PL
          Chiptuning / Tuning elektroniczny, posiadamy własną hamownię,
          Brodnica kujawsko-pomorskie

Komentarz

• jotka
            Drive
            • 2006
            • 66

Zamieszczone przez szkoda
            Zamieszczone przez jotka
            to nie zlosliwosc z mojej strony, ale byly podobne tematy, wiec sprobuj tez poszperac na forum :idea:
            no wlasnie sledze forum dzisiaj juz od rana i nie bardzo moge znalezc cos konkretnego :roll:

Komentarz

• Nastar
              Rider
              • 2005
              • 460

W zeszły roku , w grudniu , odebrałem nową O1 , Tour Plus Ice+. Cena 62800 , w "gratisach" było :
              - kpl. opon zimowych;
              -blokada skrzyni biegów;
              -radio mp3 - Sony (co prawda najtańszy model )
              -słynne dywaniki gumowe (kur...a łaskę robią ,co ?!!!)
              Cena też początkowo była wyższa ale dostałem 2700 zł rabacik i dlatego pofatygowałem się po zakup do Szczecinka ani do odległej o 28km Piły (Szczecinek to ok. 80km)

Targuj się ile wlezie , zawsze salon woli dać ci coś w wyposażeniu niż zejść z ceny.
              P.S. Metalik oczywiście jest w podanej cenie. (wtedy 1700zł dopłaty) no i klimatronic mi wsadzili za 500zł dopłaty do "zwykłej" klimy która była niedostępna wtedy.
              Aha - zapytaj o wycieraczkę tylnej szyby bo zdziwisz się jak ja !!! Naiwnie wierzyłem ,że to oczywiste iż taki "gadżet" jest zamontowany... A skąd !!! 500PLN dopłaty... nawet się zresztą nie zająknęli o takiej możliwości... No i nie mam wycieraczki z tyłu...:-(
              Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

bardzo duzo zalezy od umiejetnosci targowania sie, jedni to maja inni nie, albo ich to mierzi.
                mozesz jeszcze uderzyc do kolegow Zoltar'a i djczasa jezeli chodzi o kupno nowego auta.
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• RomanS
                  Elegance
                  • 2004
                  • 804

A obejrzyj sobie auto dokładnie przy odbiorze !

Napisałem to, bo ostatnio wczoraj byłem w salonie coby podejrzeć jak jest montowana środkowa uszczelka gumowa maski, ta przy uchwycie zamka. Chciałem sobie takową domontować bo przed liftem nie było i plastikowa pokrywa silnika się brudzi od wody w deszczu. Otwieram maskę Octy Tour i ..... nie ma !!!! jest tylko 6 otworków do klipsów mocujących tą uszczelkę. Potem patrzę a na reflektorach też nie ma gumowych uszczelek.
                  Co prawda była to benzyna 1,6 ale te uszczelki to chyba nie jest jakiś wypas ???

Nie chciało mi się sprawdzac, czego jeszcze nie ma ale wyglądało to tak jakby Skoda montowała te auta z tego co im jeszcze w magazynach zostało, takie sprzątanie :wink:

No chyba, że ktoś się nie bał i z......ł. Tyle, że żadnych śladów tam nie było aby kiedyś istniały te uszczelki.
                  Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• Masmo
                    L&K
                    • 2005
                    • 1145

Zamieszczone przez jotka
                    .....Jestem tu nowy, w przyszlym tygodniu skladam zamowienie na O1 w wersji Ice+, z silniczkiem 1.9TDI. .......jak myslicie co moge wysepic z tzw extrasow ? Auto bedzie kosztowalo okolo 63 tys, myslalem o wysepieniu lakieru metalik i podlokietnika.....
                    Silniczek 1,9 TDI PD to niezły motorek. Troche głośny, ale nadaje się do virusów i modów.
                    Mysle że możesz więcej wysępić niż lakier i podłokietnik. Na dzień dobry -5% jak dobrze pogadasz do 10%.
                    Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• markowski
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 224

Zamieszczone przez Jantar
                      Fajny silniczek polecam - lepiej mi się widzi niż ten nowy 2.0 TDI a jak będziesz chciał trochę podnieść moc to lajtopwy programik zrobi Ci 135 KM / 290 NM - wtedy dopiero poczujesz że żyjesz a autko wyprzedza! ( chłopaki Ci to zrobią po kabelku - nie tracisz wtedy gwarancji - zawsze można przywrócić ustawienia seryjne)
                      U mnie w serii bylo 280 Nm :szeroki_usmiech po lajtowym programie zrobilo sie 310 Nm :diabelski_usmiech
                      pozdrawiam
                      Markowski
                      OI AXR 06 185@377

Komentarz

• ctv
                        Ambiente
                        • 2005
                        • 127

Proponuje crh żagiel,dobry serwis,duży wybór

http://fabryka-mocy.com.pl

Komentarz

• Jabar1975
                          RS
                          • 2006
                          • 3331

Zamieszczone przez Jantar
                          Fajny silniczek polecam - lepiej mi się widzi niż ten nowy 2.0 TDI
                          sorry za bezczelnosc ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :diabelski_usmiech
                          PEACE
                          nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• nosferatus
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 601

myślę,że jak trafisz na spoko gościa to da się dość sporo wyśepić
                            Ja odbierałem w pażdzierniku zeszłego roku - dostałem:
                            1. lakier metalik - ok.1700zł
                            2. opony zimowe
                            3. radio mp3
                            4. instalację radiową na tył samochodu
                            5. dywaniki gumowe
                            6. blokadę skrzyni biegów
                            7. RABAT - 8.000ZŁ
                            8. Jak puścisz bajerę, że bierzesz car'a na taxi to jeszcze 1.000 zł wysępisz - mi się to udało

I to wszystko - razem ok. 15.000

Polecam dobrą bajerę.
                            Silnik BFQ + sekwencja KME
                            CB President Johnny II ASC+President HAWAII

Kenwood KDC-BT92SD
                            Hertz HSK 165
                            Hertz DBX 250
                            KICX Kap 45
                            KICKER ZX 200.2
                            Kable - Dietz, Caliber
                            Kondzio 1F
                            wygłuszenie drzwi

Komentarz

• Jabar1975
                              RS
                              • 2006
                              • 3331

63000-15000=48000 23%
                              zatrudnie kolege jako handlowca - od zaraz :szeroki_usmiech
                              technicznie: jaki masz okres wypowiedzenia?

A przynajmniej pojedz ze mna do Kopera po auto jak wytargujesz ponad 20% to reszta dla ciebie
                              nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• jotka
                                Drive
                                • 2006
                                • 66

Zamieszczone przez cieq
                                Zamieszczone przez jotka
                                Myslalem o Bialej Podlaskiej...
                                Proponuje Chełm
                                ha no wlasnie jestem po negocjacjach z wiekszoscia dealerow z lubelskiego. Faktycznie najlepiej wypada Chelm
                                jest fajna sztuka z ksenonami i alusami juz dla mnie zaklepana co prawda nieco przekroczyla moj zakladany na poczatku budzet ale niech tam

pozdrowka
                                JK

Komentarz

Zamieszczone przez cieq
                                  Proponuje Chełm
                                  U tatusia w salonie powinny być jakieś rabaty dla OCP :diabelski_usmiech

Komentarz

• Rudi
                                    Ambiente
                                    • 2006
                                    • 195
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Niecały miesiąc temu odebrałem O I tour 1,9. Cena 62500. Lakier metalik + alarm + kultowe dywaniki gumowe ( z zawijającym się pod lewą stopą językiem ) + siatka w bagażniku. Negocjacje prowadziłem z najbardziej wrednym i chamskim kierownikiem salonu w całej sieci skody. Dodatkowo wytargowałem bonusowe założenie CB i głośników tylnych.
                                    Jak Koledzy już napisali targować się, targować i jeszcze raz targować. To oni muszą sprzedawać, a Ty co najwyżej możesz kupić.

Pozdro i powodzenia.

PS
                                    W liftach tylna wycieraczka jest opcją do produkcji ( ok 6 tygodni ) i podlega dopłacie. Gdyby mi się nie spieszyło to faktycznie bym zamawiał bo naprawdę się przydaje.
                                    W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

Zamieszczone przez Rudi
                                      W liftach tylna wycieraczka jest opcją do produkcji ( ok 6 tygodni ) i podlega dopłacie. Gdyby mi się nie spieszyło to faktycznie bym zamawiał bo naprawdę się przydaje
                                      Kosztuje chyba ze 700 PLN... i jej przydatność jest dość wątpliwa szczególnie jak jest parktronic.

Fakt, że nawet ładnie wygląda...

Komentarz

• Rudi
                                        Ambiente
                                        • 2006
                                        • 195
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Kosztuje chyba ze 700 PLN... i jej przydatność jest dość wątpliwa szczególnie jak jest parktronic.

Fakt, że nawet ładnie wygląda...
                                        Osobiście lubię widzieć co mi siedzi na ogonie zwłaszcza jak pada i jest szaro a gość oszczędza na żarówkach. Parktronik to naprawdę niezły gadżet, ale co widać to moje. :wink:
                                        W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

Ja mam roletę na tylnej szybie i prawie nic nie widać... i o to chodzi

Nie mam dzięki temu problemów z oślepiającymi światłami w nocy. Inna sprawa, że ta szyba w O1 nie brudzi się...

Komentarz

• Rudi
                                            Ambiente
                                            • 2006
                                            • 195
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez bezduszny
                                            Ja mam roletę na tylnej szybie i prawie nic nie widać... i o to chodzi

Nie mam dzięki temu problemów z oślepiającymi światłami w nocy

Jakaś dedykowana ta roleta czy uniwersalna ? Myślę raczej o słoneczku ale w nocy też sie przyda.

Inna sprawa, że ta szyba w O1 nie brudzi się...

W jeździe miejskiej podczas śnieżycy np. Lub podczas silniejszego deszczu. Co do samoochlapywania się to faktycznie nie ma problemu fak jak to miało miejsce w felci. Dłuższa dupcia robi swoje.

Komentarz

Była w dodatkowej opcji kiedy kupowałem (jakiś katalog z akcesoriami). Kosztowała coś około 200 PLN i pasuje do wszystkich O1.

Jej jakość jest całkiem dobra...

Komentarz

• Nastar
                                                Rider
                                                • 2005
                                                • 460

Te "upatrzone" ZAWSZE przekraczają ustalony budżet... tak już po prostu jest !!!
                                                :lol:
                                                Pozdrawiam i życzę udanego zakupu a potem dłuuuugiej i bezawaryjnej eksploatacji !
                                                Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• ===Tomy===
                                                  Rider
                                                  • 2006
                                                  • 552

Zamieszczone przez RomanS
                                                  No chyba, że ktoś się nie bał i z......ł. Tyle, że żadnych śladów tam nie było aby kiedyś istniały te uszczelki.
                                                  LOL, to samo po otwarciu maski powiedziałem koledze Nastarowi. Co oni powiarowali ? Żeby już uszczelek nie dodawać ? Niestety, salonowe w ekspozycji też nie mają już uszczelek. Najwyraźniej pojechali po całości
                                                  Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                                                  Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                                                  Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

Pracuję...