Zna ktos jakies dobre sposoby na wyczyszczenie silnika?
Znalazlem ,nawet kupilem preparat ktorym nalezy spryskac silnik i po 2-3min splukac obwicie woda najlepiej myjka cisnieniowa , i tak sie zastanawiam czy jak pod maskie wjade swoim karczerem 8) to czy nie bedzie problemu z wiazkami elektrycznymi itp :?:
Osobiście przerabiałem temat w 3 autach (co prawda benzyny-ale to jeszcze gorzej). Silnik po kąpieli jak z fabryki. Rzecz jasna należy w miarę możliwości unikać miejsc gdzie są "puszki" przekaźników, bezpieczników, akumulator itp. Zresztą tam nie ma za bardzo co sie brudzić. Używałem przy tym różnych "psikaczy" do czyszczenia silnika i myjki ciśnieniowej (zaleta - kierunkowo leci woda). Raz tylko w 8 letnim fiacie miałem po myciu nierówną pracę silnika po odpaleniu-zalane kopułki świec (widoczny przeskok iskry na pokrywe silnika)-ale po krótkiej, acz ostrej przejażdzce było OK.
mi ciekło np. z pompy próżniowej i sporą część silnika mam zasyfioną.....
dlatego tez o tym myślałem - a czy znacie jakiś fachmenów, któzy świadczą takie usługi?(nie mam zabardzo sprzętu ani gdzie umyć a na podwórku szkoda kostki)
oczywiście też chcę się wstzrymać do wiosny z myciem ale adres by nie zaszkodził 8)
Silnik ciepły, nigdy gorący, płyn do mycia silników, karcher na BP lub w karcherze i silnik jak nowy.
Myłem każdy swój samochód i benz i dizla i nigdy problem nie wystąpił.
Potwierdzam. Też ostatnio my myli silnik w serwisie. Spryskali go płynem do mycia Castrol, od razu maskę od środka, zasłonili tylko folia syrene od alarmu i później karcherem. Silnik jak nowy. Pozdrawiam.
Komentarz