strajkuja wieć albo na poczte sami albo czekamy aż przestaną strajkowac.
Pompa wspomagania
Zwiń
X
-
Pompa wspomagania
Od pewnego czasu słyszę coraz głośne strzelania,pstrykania z pompy wspomagania.Z wspomaganiem nic się nie dzieje wszystko gra.Nalałem jakiś czas temu trochę ponad max w zbiorniczku od wspomagania płynu, dziś odlałem ale nic to nie dało.Pytanie czy pompa się kończy? przeczówam że to może być łożysko na pompie ale nie jestem pewiem.Jest to jakoś rozbierane?Gdzie najtaniej można nabyć pompke.Może jest jakaś bardziej wydajniejsza od tej w moim Agrze?
[ Dodano: Pon 04 Wrz, 06 20:43 ]
Dzięki wszystkim za odpowiedzi :| , byłem dziś w końcu z tym pstrykaniem i mechanik posłuchał słuchawkami i dał diagnoze.Albo łożysko na alternatorze albo jakaś tarcza w nim.Pompa ok, czy samemu można by wymieni łożysko , czy raczaj dac se spokój.?
-
-
henio, wymysliles cos w tym temacie :?:
Ja jesien zaczelo mi wyc i doalelem plynu bo sie okazalo ze miarka byla sucha. Po zimie znow zaczelo wyc w zeszlym tygodniu. Okazalo sie, ze znowu miarka ledwo lapie poziom plynu :|
Czyzby wyciek, czy tyle mi zerzarla pompa plynu przez zime :roll:
Kumpel mial podobnie w pasku. Juz tak mu wylo, ze szok. Od pompy dostal w dupe jeszcze alternator.
Mowi, ze jeszcze troche i tez bede mial lozyska w pompie do zrobienia :|
A pompa ori 800zl. On wsadzil zamiennik za 500zl.
Patrzac na date to archiwalny temat odgrzalem :P
Mam nadzieje, ze rozwiazales ten problem.
Pozdro.
Komentarz
-
-
U mnie wyszło że uszkodzone jest sprzęgiełko na alternatorze i z tąd te strzelania.Wymieniłem cały alternator (kupiony na allegro po 17tys za 250zł, jeszcze pachniał nowością)i już nie ma problemu.A wszystko zaczeło się od amortyzatorka napinacza paska wielorowkowego którego wyrzuciłem bo bardzo jargotał, nie mineło pół roku i poszło sprzęgiełko na alternatorze.
Komentarz
-
-
Ah joh piszac po krecikowemy U mnie objaw jest taki. ze wspomaganie wyje i wyzera plyn ze zbiorniczka. No chyba, ze gdzies mam jakis wyciek :|
Chyba pora zajrzec w okolice alternatora i pompy bo od nowosci jeszcze nic tam niebylo robione.
Pozdrawiam i dzieki za podizelenie sie swoimi doswiadczeniami
Komentarz
-
-
marekzu, no wlasnie. Jak pisalem wyzej kumpel w Pasku b5 ale w 1.6 mial podobnie. Zrzeralo mu olej i potem juz tak mu zaczela wyc, ze szok. Nawet gdy niekrecil kierownica.
Okazalo sie, ze lozyska w pompie padly.
Bede zmienial olej w silniku to przy okazji zajrze.
Pozatym cos mi smierdzi spod maski, gdzies z okolic rozrusznika, od lewej strony patrzac od przodu auta. Czasem sie przedostaje do kabiny.
Komentarz
-
Komentarz