Czy ktoś może się orientuje gdzie w pobliżu Szczecina można kupić naklejki na auto niezbędne przy wjeżdżaniu do tzw. stref ekologicznych w Niemczech, m.in. do centrum Berlina???
Przepraszam o co tu chodzi ?Jak nie zapłacę 5 euro to nie wjadę do miasta?
Słyszałem, że na stacji Tesco przy zakupach w Tesco za 100 zł można zatankować lpg po cenie niższej o 5 gr na litrze? Czy ktoś z Was juz to przerabiał?
Discover more about working at the Tesco Technology Department, and find out what our working culture is like. Find out more about Tesco Tech Careers today!
Jeszcze jakiś czas temu w Częstochowie ta zniżka wynosiła 15gr. za 100zł. wydane na zakupy :roll:
Moim zdaniem to naprawdę zakrawa na kpinę jak ktoś daje upust 5-ciu groszy i nazywa to ZNIŻKĄ/PROMOCJĄ itd.
Nawet przy zatankowaniu 50 litrów LPG to jest 2,50zł :!:
Przy założeniu że oczywiście wcześniej puściło się stówę na zakupy. Doatkowo piszą jeszcze na stronie że za płatnością kartą Visa Clubcard jest kolejne 5 gr. zniżki.
Taka technika: Wydaj więcej to coś dostaniesz (gdzie potem okazuje się że ten bonus, na który się człowiek łaszczy to zazwyczaj przysłowiowy cukierek).
Za chwilę trzeba będzie zapłacić kartą, dodać kupon rabatowy z kasy za zakupy powyżej 100zł., wciąć z gazety kolejny kupon promocyjny, zdrapać kod, wysłać sms'em, zajrzeć pod kapsel od coca-coli, wysłać hasło pod podany adres, czekać 5 dni na rozpatrzenie, udostępnić swoje dane do jakiejś tam akcji promocyjnej, odebrać mailem widomość z kodem..............i za to wszystko dostaniemy 3gr. rabatu za tankowanie na stacji w Kamieniu Górskim przy ul.Krzywej 2 obok krzaka.
Ktoś może powie że jestem malkontentem i powinienem się cieszyć że sa jakiekolwiek promocje, ale ja odrazu ripostuje że jeżeli ktoś zaczyna przeliczać swoje oszczędności już na grosze (no dobra, skromne złotówki typu 2zł 3zł) i jest w stanie spełniać kryteria sarkatycznie przeze mnie wyżej ujęte, to niech się zastanowi czy wszystko z nim OK.
Inna sprawa gdyby chodziło o jakies zniżki rzędu chocby 8%-10%.....ale 5gr. :roll:
Rozumiem ale to ile litrów mogę zatankować robiąc zakupy w tesco za ponad 100 zl?
jak to ile - tyle, ile Ci się zmieści do baku
robisz zakupy i drukuje się kupon, który następnie przekazujesz pani w okienku na stacji. Zawsze jak tankuję na tej stacji w Krakowie, to pytają o ten kupon, którego zazwyczaj niestety nie mam
A tak odchodząc od tematu oszczędności - jak jest z jakością LPG na stacjach przy Tesco i Auchan.
Kilka lat temu wiele osób narzekało, że niższa cena jest zjadana przez krótszy przebieg na baku. Ostatnio słyszałem pozytywne opinie.
Jakie jest Wasze zdanie?
Chodzi mi zarówno o spalanie jak i stan filtrów po 15tys.
Moge sie wypowiedzieć o LPG na Carrefour - spalanie takie jak na innych stacjach. Filtr fazy cieklej nie sprawia wrażenia bardziej zanieczyszczonego niż dawniej, podobnie z ilościa oleju w reduktorze.
A tak odchodząc od tematu oszczędności - jak jest z jakością LPG na stacjach przy Tesco i Auchan.
Kilka lat temu wiele osób narzekało, że niższa cena jest zjadana przez krótszy przebieg na baku. Ostatnio słyszałem pozytywne opinie.
Jakie jest Wasze zdanie?
Chodzi mi zarówno o spalanie jak i stan filtrów po 15tys.
ja -przy okazji- tankuję na tesco, rzadziej w auchan (potworne kolejki zazwyczaj). nie zauważyłem żadnych oznak krótszego przebiegu, gorszej jazdy itp na paliwie ze stacji supermarketowych. o filtrach ciężko powiedzieć skoro nie jeżdżę tylko na tym.
ps. o ile cena na auchan jest faktycznie niższa niż konkurencja (za to trzeba tam dojechać, bo wszystkie A. są poza terenem miasta), to tesco zazwyczaj nie ma dużo taniej niż sąsiadujące stacje (obserwacje: poznań). na to samo lub wręcz taniej wychodzi mi zajechanie do leżącego nieopodal orlenu i użycie karty na zniżkę 8gr
W Bielsku na Auchan jest caly tydzien kolejka, rozumie jest najnizsza cena w okolicy, ale w weekend 800m dalej jest stacja Lukoil i cena jest wtedy taka sama, a kolejek zazwyczaj brak, chociaz w sobote kolejka byla, po 1-2 aucie do dystrybutora. W Auchan to po 5 stoi
Ale proszę nie zapominać ,że zakup alkoholu nie podlega pod promocje! Np. zrobimy zakupy za 170 zł ale za 71zł to jakaś butelka alkoholu i już nie ma promocji na paliwo. Wiem bo miałem właśnie taki numer i pani na stacji powiedziała żebym dokupił coś na MARKECIE za 1 zł i w biurze obsługi klienta poprosił o ten rabat -ale ona nie obiecuje ,że to przejdzie bo powinny być zakupy na raz.Ale spróbować można. Podziękowałem i zapłaciłem bez rabatu, ponieważ mój czas jest cenniejszy niż te 2 zł rabatu.
Niestety w każdej branży, zaczyna dominować taki model śmieciowych "promocji" na kwoty 2gr-5gr, gdzie jeszcze trzeba spełniać jakieś śmieszne wymogi żeby wogóle się łapać. Naprawdę lepiej sobie dać spokój i tankowac ne patrząc na taką groszową łaskę.
Komentarz