ja mam AGR'a prod.2002 MY 2003
Octavia z silnikiem SDI
Zwiń
X
-
sluchajcie, ja kiedys stoje na swiatlach na ul. grunwaldzkiej w gdansku (3-pasmowka) w pierwszym rzedzie przede mna stoi fabka kombi ze znaczkiem SDI na klapie bagaznika... zapala sie zielone swiatlo... i fabka wyrywa do przodu pierwsza :-)))) i pierwsza dojezdza do kolejnych swiatel.... wiec chyba w ruchu miejskim ten SDI nie jest taki zly... a w trasie jak sie ktos lubi wlec (i uswiadomi sobie, ze trudno bedzie cos wyprzedzic...) to tez nie powinno byc dramatu... (oczywiscie trzeba brac pod uwage fakt, ze na upartego to w tym pojezdzie i seicento nas moze wyprzedzic...;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108wiec chyba w ruchu miejskim ten SDI nie jest taki zlysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108sluchajcie, ja kiedys stoje na swiatlach na ul. grunwaldzkiej w gdansku (3-pasmowka) w pierwszym rzedzie przede mna stoi fabka kombi ze znaczkiem SDI na klapie bagaznika... zapala sie zielone swiatlo... i fabka wyrywa do przodu pierwsza :-)))) i pierwsza dojezdza do kolejnych swiatel.... wiec chyba w ruchu miejskim ten SDI nie jest taki zly... a w trasie jak sie ktos lubi wlec (i uswiadomi sobie, ze trudno bedzie cos wyprzedzic...) to tez nie powinno byc dramatu... (oczywiscie trzeba brac pod uwage fakt, ze na upartego to w tym pojezdzie i seicento nas moze wyprzedzic...;-)
jak ktoś jeździ dużo po mieście,a poza miastem godzi się na spokojną jazdę to ten motor jest idealny
co do bezawaryjności to fakt niezaprzeczalny, że przy normalnej eksploatacji i serwisowaniu są to bardzo twarde jednostki
ale co by nie było tak różowo to muszę dodać, że jak w fabii padła mi pompa wtryskowa i szukałem różnych informacji dotyczących tego silnika (jak złożyć rozrząd, jakie kąty wyprzedzenia wtrysku, itd.) to jest dużo trudniej je uzyskać niż dla TDI - powód jest prosty - mniej użytkowników tego silnika więc i pomoc na forach jest mniejsza niż w przypadku motorów TDI
Komentarz
-
-
Potwierdzam wszystko powyzsze - w miare na niskich biegach, na 4 biegu tez, o ile sie go wrzuci przy 80 kmh Do 120 da sie jechac na ekspresowce, potem jest juz glosno, choc ja Paska przegonilem z butem w podlodze prawie 400km niemal nonstop (ok 160 szedl) na niemieckiej A20 i tez dalem rade, tyle ze mi prawie 10 litrow zjadl. Do miasta bardzo dobre, wcale dobrze idzie. Awarii nie zaznalem, tylko swiece zarowe.
Dokladnie jednak to ja nie jezdzilem SDI tylko:
Felicia 1.9D 64 KM, 1999 rok, kou silnika nie znam, a potem
Passat B3 1.9D 68 KM, 1993 rok, silnik 1Y.
Pasek gdy go sprzedawalem mial 290 tkm.Skoda Octavia II liftback 2004, 1.9 TDI PD 77kW BJB, Classic, Black Magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaoprócz octavii AGR wkładany do:
[ Dodano: Czw 05 Sty, 12 00:47 ]
Zamieszczone przez sew1981czy 90 konny sharanMoja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
Miło zaskoczony jestem iloscia wpisow. upatrzyłem sobie actavie kombi z takim silnikiem w kolorze jakims ciemny grafit czy cos podobnego, golas z hakiem, podobno nie bite, rok temu z niemeic sprowadzone. 238 tys przeb. gosc chce za nia 8900 do uzgodnienia. alu felgi 17 stalowki zimowe nowe tylko 1 poduszka krecone korba szyby. mi autko potrzebne jest na dojazd do pracy 25 km z jedna strone. obecnie jezdze vw T4 long 1,9 d 60 kM i nawet czasami cos nim wyprzedze wiec mi by to wystarczyło. chodzi o bezawaryjnosc i ekonomike. pare dni sprzedalem astre 1,7 DTI i juz wiecej diesla z elektronika nie chce poprostu. patrzalem tez na golfy 4 z takim silnikiem ale troche jest za mały dla mnie.
2 sprawa to dzial na forum. oczywiscie przepraszam ze jako nowy tutaj sie wymadrzam ale jestem tez na forum astry i T4 i tam dzialy odnosnie silnikow diesla i benzyny są oddzielone co ulatwia odszukanie jakiejs info. Tu zauwazylem ze wszystko jest razem albo moze u mnie tak tylko jest. osobne dzialy sa bardziej przejzyste tak samo jak osobne zawieszenia skrzyni biegow elektryka nadwozie itp. pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz