Wymiana płynu hamulcowego w O1 jak?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kkk13
    Classic
    • 2006
    • 30

Hmm... dzis o 11 zajezdzam do Auto Blak-u i co widze :?: Czeszka cook'a :szeroki_usmiech Jarku co Twojej sie stalo? Czyby w tylek dostala? Bo naklejki nie bylo :roll:
  • Bonus
    Ambiente
    • 2005
    • 249

gdzie się spuszcza płyn? jaka jest kolejnośc kół do odpowietrzania?

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Czy ja sie musze domyslac o jaki plyn chodzi po tym odpowietrzaniu kol :?:
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=5655 Wymagacie, to moze inni tez powinno zaczac wymagac :evil:

System jest dwu obwodowy, tak wiec wymieniac plyn hamulcowy powinno sie po przekatnej. Jak spuszczac, moim zdaniem najlepiej przez odpowietrzniki i pompowac. Tak wiec odessac to co jest w zbiorniczku wyrownawczym, zalac do pelna swiezym i nastepnie udac sie po jednej stronie z tylu odkrecic odpowietrznik i pompowac pedalem hamulca, do momentu jak nie zacznie leciec czysty plyn. Caly czas kontrolowac zeby w zbiorniczku byl plyn, bo jak sie zapowietrzy to robote zaczynamy od nowa. Potem po przekatnej przednie kolo. I znow drugie tylne i drugie prawe. Samemu moze byc z technicznego punktu widzenia ciezko to zrobic :wink:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

Maicroft, a wymieniałes juz tak płyn :?: Bo ja słyszałem ze jak pojedziesz na sucho - po spuszczeniu płynu hamulcowego pedałem hamulca pompujac to mozne uszkodzic pompe.
        Ja jak wymieniałem płyn to mi go cisnieniowo wtłaczali to układu i jak juz leciało z prawgo tylnego odpowietrznika to wtedy dopiero noga na pedał i jazda.
        DACAR.team

Komentarz

• Bonus
          Ambiente
          • 2005
          • 249

właśnie ile orientacyjnie kosztuje impreza wymianu plynu w ASO lub w warsztacie

Komentarz

• Samiec
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4287
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Maicroft
            System jest dwu obwodowy, tak wiec wymieniac plyn hamulcowy powinno sie po przekatnej. :
            Mi w ASO zmieniali inaczej, najpierw prawe tylne kolo (za pasazerem), potem tylne lewe (za kierowca), nastepnie przod od pazazera i na koncu przod od kierowcy.
            TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2004
              • 25757
              • Audi

nico21, Ja nie mowie o tym, zeby jechac na sucho, ze zbiorniczka wysysasz, a potem zalewasz go swiezym plynem i jak kontrolujesz czy jest plyn to nic sie nie stanie. Kilka samochod tak robilem, nawet po kilka razy i zawsze po tym hamowaly :twisted:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• nico21
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 2640
                • Volkswagen

Maicroft, ja nie mowie ze pompujesz jak masz pusty zbiornik, tylko jak wszystko spuscisz i zalejesz ponownie to w ukłądzie i tak jest powietrze.
                Ale skoro robiłes i było oki to pewnie tez tak mozna
                DACAR.team

Komentarz

Pracuję...