Hmm... dzis o 11 zajezdzam do Auto Blak-u i co widze :?: Czeszka cook'a :szeroki_usmiech Jarku co Twojej sie stalo? Czyby w tylek dostala? Bo naklejki nie bylo :roll:
Wymiana płynu hamulcowego w O1 jak?
Zwiń
X
-
Czy ja sie musze domyslac o jaki plyn chodzi po tym odpowietrzaniu kol :?:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=5655 Wymagacie, to moze inni tez powinno zaczac wymagac :evil:
System jest dwu obwodowy, tak wiec wymieniac plyn hamulcowy powinno sie po przekatnej. Jak spuszczac, moim zdaniem najlepiej przez odpowietrzniki i pompowac. Tak wiec odessac to co jest w zbiorniczku wyrownawczym, zalac do pelna swiezym i nastepnie udac sie po jednej stronie z tylu odkrecic odpowietrznik i pompowac pedalem hamulca, do momentu jak nie zacznie leciec czysty plyn. Caly czas kontrolowac zeby w zbiorniczku byl plyn, bo jak sie zapowietrzy to robote zaczynamy od nowa. Potem po przekatnej przednie kolo. I znow drugie tylne i drugie prawe. Samemu moze byc z technicznego punktu widzenia ciezko to zrobic :wink:
Komentarz
-
-
Maicroft, a wymieniałes juz tak płyn :?: Bo ja słyszałem ze jak pojedziesz na sucho - po spuszczeniu płynu hamulcowego pedałem hamulca pompujac to mozne uszkodzic pompe.
Ja jak wymieniałem płyn to mi go cisnieniowo wtłaczali to układu i jak juz leciało z prawgo tylnego odpowietrznika to wtedy dopiero noga na pedał i jazda.
Komentarz
-
Komentarz