Zamieszczone przez piotrek_os
[LPG] Na której stacji jest najlepszy gaz LPG
Zwiń
X
-
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
-
-
Zamieszczone przez mkania777Zamieszczone przez piotrek_osco Ci nie pasi???? Własnie powinno sie tankowac na firmowych ale najtanszych stacjach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_oskto tu musi ze zrozumieniem czytacOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
a wracając do tematu
przejechałem 20kkm i tankowałem na różnych - shell,lotos,orlen,bp,statoil - stacjach i musze powiedzieć iż nie moge wskazać które jest lepsze ale zacząłem unikać bp ponieważ silnik był jakiś taki zamulony i słabo się wkręcał
rozmawiałem z innymi driverami i ich auta mają podobne objawy po tankowaniu na bp
a co do ilości tankowanego gazu to zależy od ciśnienia jakie nam zapodają.
w moim przypadku tankowanie do pełna tj od 37 do 41l w zależności od stacji
kilka postów wcześniej ktoś jechał do Szwajcarii i zrobił rewelacyjny przebieg, w terenach górskich większe przebiegi są normą
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbz gazem doswiadczenia rozpoczynam od jutraOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blind_walkerMam instalację II generacji u siebie w Golfie II i najlepszym paliwem, które jak dotąd tankowałem był gaz z bliskiej. Orlena omijam szerokim łukiem, samochód po prostu nie chce jeździć. Przetestuję jeszcze 123 i Lotosa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplZamieszczone przez blind_walkerMam instalację II generacji u siebie w Golfie II i najlepszym paliwem, które jak dotąd tankowałem był gaz z bliskiej. Orlena omijam szerokim łukiem, samochód po prostu nie chce jeździć. Przetestuję jeszcze 123 i Lotosa.
http://www.bliska.pl/PL/Strony/ZastrzezeniaPrawne.aspx
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplblind_walker, przeca Bliska należy do Orlenu ...
Może u mnie w mieście orlen ma syfiaty gaz. Kilku znajomych też zauważyło różnicę orlen vs. inne stacje. Bliską mam najbliżej w Zabrzu.
Komentarz
-
-
mi z pustego wchodzi do butli zaleznie od stacni 39-41,5l. gaz tankuje tylko an orlenie bo nigdy nie mialem z nim problemu. nie przytkalo nie zgaslo nie zamuliło nie zapalil sie check. w trasie na robie na pelnej butli 440-490 km w zależnosci od stylu jazdy, włączania klimy itd. w miescie wychodzi mi 330-360. u mnie o bok są 3 orleny i z sobą konkurują wiec od 2 tyg na jednym z nich cena ciagle 2.75 do tego 8 gr rabatu na biznestank i wychodzi mi gaz po 2.67.
ostatnio taka śmieszna troche sytuacja pod dystrybutorem pan pyta ile zatankowac ja mówie że do pełna obok drugi pan pyta kolesia ktory podjechał bmw 5 ile a ten mu ze 15 l poproszę. patrzył na mnie ze ździwieniem. i jak jeszcze rok temu znajomi sie śmeili że po co gaz zakładam to teraz sie pytają jak się jeździ i jaką instalacje założyć
sory za małe OT :PBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Tankuje tylko na Statoilu uważam ze najlepszy gaz ostatnio z musu zatankowałem na orlenie i nie wiedziałem co się dzieje brak mocy masakra... Dlatego teraz tylko Statoil.Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165
Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy
Komentarz
-
-
Od nowości tankowałem gaz wyłącznie na BP, jednak ostatnio wracając z uczelni skusiłem się spróbować Lukoila ze względu na atrakcyjną cenę (Lukoil 2.68 zł / BP 2.83 zł).
Po przejechaniu około 10km mocno się zdziwiłem jak auto po dodaniu gazu szybko się zrywało, dostało przyspieszenie + silnik zauważalnie ciszej pracował przy biegu jałowym, a szczególnie przy jeździe 120km/h. Nic nie zamulało itd.
Aby się upewnić czy to aby na pewno sprawka LPG z innej stacji, to następnym razem zatankowałem na tym samym BP i autko załapało muła, chodziło głośniej (nie jakoś tragicznie, po prostu słychać różnicę).
Zatem znowu wyjeździłem to co miałem w butli i zawitałem ponownie na tamten Lukoil - znowu po kilku km samochód zachowywał się dużo lepiej.
O Lukoilu czytałem już różne opinie w necie od tekstów, że wlewają do butli wodę, po same zachwyty. Ja mogę tylko powiedzieć, że na pewno LPG tam gdzie teraz tankowałem jest lepsze niżeli na BP.
Na Orlenie raz tylko zatankowałem i nie czułem różnicy w stosunku do BP. A Statoila sprawdzę jeśli będę kiedyś obok niego przejeżdżał
Komentarz
-
-
neoXs, Ja tankuję w zasadzie tylko na Lukoilu. W mojej ocenie mają jeden z najlepszych LPG na rynku. Jest niedrogi i bardzo wydajny.
Jeśli w trasie nie mam żadnego Lukoila po drodze to wówczas tankuję na Orlenie w ostateczności na BP.
Orlen ma dobry gaz. Silnik ładnie pracuje, ale jego wydajność w oparciu o moje doświadczenie jest dużo niższa (do 40 km na butli 42l mniej) niż gaz z Lukoila.
BP ma gaz drogi i niewiele lepszy od tego z Orlenu.
Sporo osób wychwala również gaz z Shell-a.
Ja przetestowałem i powiem tyle. W niczym nie jest lepszy od wyżej wymienionych a cena niewspółmiernie wysoka. Ale w moim otoczeniu mam wielkiego fana gazu Shell który wychwala go pod niebiosa i nic innego nie naleje do swojego auta.
Podsumowując. Wątek jest stary jak rynek LPG i szeroki jak spektrum jego zastosowań.
I nie ma jednoznacznej odpowiedzi który gaz jest lepszy.
:wink:Skoda Octavia Tour 1.6 BFQ+LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osJa na butli 55 (brutto) lpg
Mi raz do butli do której normalnie wchodzi 42 l weszło prawie 45,7l.
Zrobiłem 577.6km i jeszcze ok 1 litr był w butli bo przy kolejnym tankowaniu wlałem 41,08l.
Gaz z Lukoil.
neoXs,
zgadzam się z tobą. Za Shella nie warto przpłacać.Skoda Octavia Tour 1.6 BFQ+LPG
Komentarz
-
-
Drugie tankowanie na Lukoil Kielce i znów niespodzianka - nie miałem pustego zbiornika i weszlo mi gazu 49,4 litra (zbiornik 55 brutto). Po zatankowaniu autko jedzie normalnie - wiec gaz raczej Ok - zobacze ile zrobie km na tym zbiorniku. Dzis był rekord 575 km na lpg ze statoila ( i nie było jeszcze pusto, ba na lukoila zajechałem na gazie) - wiec przy tych w/w litrach spokojnie 600 km powinno się zrobić :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftpiotrek_os, A to ze zgaslo to rowniez 100 innych powodow moze byc
Komentarz
-
Komentarz