Zamieszczone przez Wally
[O2] Ochrona antykorozyjna naszych O2
Zwiń
X
-
[O2] Ochrona antykorozyjna naszych O2
Koledzy i koleżanki zastanawiam się jak zabezpieczone są nasze O2 przed rdzewieniem!
Nie wqrwia mnie nic tak bardzo jeżeli chodzi o samochód, jak rdzewienie i w tego następstwie perforacja nadwozia i podwozia!
Wobec tego chciałbym się dowiedzieć, czy w waszych O2, O2Tour i O2FL wystąpiła jakakolwiek oznaka korozji?
Jeżeli tak, to gdzie ona wystąpiła, po jakim czasie eksploatacji auta?
Czy zabezpieczacie antykorozyjnie wasze auta?
Odpowiadajcie na pytanie w ankiecie, to da nam obraz (o ile będą rzetelne odpowiedzi) jaki odsetek aut naszych rudy "podjada"!Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
-
-
To wprawdzie Skoda, ale nie zaszkodzi raz na rok (np. przed zimą) zajrzeć pod auto i uzupełnić ubytki ochrony antykorozyjnej. Octavia to dość niskie auto i czasem zdarza się przytrzeć nim o jakiś próg zwalniający czy krawężnik i zedrzeć ochronę. Niewłaściwe podnoszenie auta podczas wymiany kół lub napraw w warsztatach też może się do tego przyczynić.
Skutki wiary w legendę mogą być np. takie:
lub takie: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=345 post kol. McGan
ale zdjęć skorodowanych Octavii na tym forum jest znacznie więcej. Czasem aż wierzyć się nie chce, że to Skoda.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikZamieszczone przez mkania777Czy zabezpieczacie antykorozyjnie wasze auta?
Wyluzuj, prędzej go sprzedaż nim ruda go zacznie chrupać.
Komentarz
-
-
ja mam mieszane uczucia jeśli chodzi o lakier i zabezpieczenie
ostatnio przy baranku zaraz przy kole trochę odpadło i już brązowo się zrobiło
na razie całe progi poprawiłem środkiem do konserwacji z bolla
do tego na drzwiach (zwłaszcza tylnych) pojawiają się takie mikro pęcherzyki które pękają na samym czubku
Obawiam się że za parę lat może coś tam wyskoczyć nie miłego
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemschyba ze auto wam z kwasowki zrobia
Po za tym nie na temat.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzik(...) Masz gwarancje na perforacje bodaj 8 lat, jeśli robiłeś przeglądy w ASO.
paździerza na przegląd do ASO zaprowadziłem raz (jeden jedyny , a to i tak z desantu) i to by było na tyle o czym poinformowałem tezetwu doradcę serwisowego zadając jednocześnie pytanie czy mogę sobie (jak w przypadku Forda) zrobić sam przegląd nadwozia (w ASO) w celu utrzymania gwarancji w rzeczonym temacie wskazując na zerowy związek przyczynowo skutkowy między gmeraniem w "hardłerze" a blachą, nie wspominając ,że nawet ichniejsze statystyki nie odnotowują tłumów - powiedzmy -siedmioletnich parchów na "przeglądach" mechanicznych.
macie jakies info w temacie? ktoś coś kiedyś gdzieś podobny temat drenował?
urzedając, wysokiej klasy :zlosnik: pracownik ASO (tzw dor_ser, ...tak, tak ten sam) udzielił mi oczywiście odpwiedzi na nurtując mnie pytania.....i to dwukrotnie, podtrzymując swą wersję pierwotną - a jakże - .......niestety (dobrze żarło, ale zdechło) na moją konkretną prośbę o przedstawienie tegoż samgo - wypowiedzianego paszczowo - stanowiska na piśme okraszonego insygniami aeso pewność dorsera w materii oddaliła się z prędkością światła w kierunku świata eterycznego, że nawet poprzez nakierowanie ostrości na nieskończoność ujrzeć już jej nie zdołałem... :satan
no ale z reguły siedzi ich dwóch.....tylko pewne działania się niestety nie sumują w myśl logiki, że "dwa tysiące pesos to nie to samo co dwa razy gówno wart tysiąc"... :helm>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez navigatorzadając jednocześnie pytanie czy mogę sobie (jak w przypadku Forda) zrobić sam przegląd nadwozia (w ASO)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828ZTCW w Fordzie przeglad nadwozia wystepuje jako osobna czynnosc do wbicia do ksiazki gwarancyjnej i pewnie dlatego mozna go zrobic niezaleznie od zwyklego przegladu.
a co do technikaliów to przesz jest taka pięknościowa płachta rozmiaru ca a4 i na tym można dokonać opisu przeglądu nadwozia......co i tak byłoby generycznym rozwiązaniem owalu.... :szeroki_usmiech>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentprzeglądy były ale za granicą
[ Dodano: Czw 12 Sty, 12 23:00 ]
IMO ankieta trochę bez sensu, bo należałoby uwzględnić wiek, przebieg auta i ewentualnie warunki eksploatacji.
Komentarz
-
-
winni77, no właśnie pieczątki ASO to raczej nie są, ale pewnie jakiś autoryzowany serwis, chyba że za granicą jakoś inaczej jest
po za tym aktualnego przeglądu z ASO nie ma i nie będzie
a ankieta trochę nie tak, w sumie powinienem zaznaczyć że mam ale tak naprawdę to nie mam w porównaniu do tego co widziałem na niektórych progach od drzwi :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz