Moja kilkakrotnie sprawdzałem na A4 w kierunku Krakowa i wynik niemal identyczny : prosta - 215km/h , z górki przed balicami 223km/h... ale przy normalnej jeździe śmigam 150-160 km/h
Jaki jest v max waszych Octavii?
Zwiń
X
-
A ja tylko chwilkę miałem okazję jechać 200km/h bo wyprzedzałem na autostradzie. Po testach wpiszę prawdziwy wynik.
PS. Ciekaw jestem jaką prędkość by pokazał licnzik przy kołach 155/65 R13340?? Pewnie można to jakoś wyliczyć.
hmmm... wysokość gumy ok 4 cale więc 4+6,5 cala promień felgi = 10,5 cali i to jest promień koła, czyli obwód 2TTr= 2*3,14*25cm = 157cm, czyli 1 obrót to ok 1,57m czyli 0,00157km * 5000obr/min = 0,00157*300000obr/h = 471km/h- błąd 20% to i tak ponad 400km/h licznikowo
Komentarz
-
-
a ja to tak pędziłem swoją Oktawią, że jak się zatrzymałem i próbowałem niej wysiąść to się okazało że jeszcze jadę z prędkością 40 km\h i rozwaliłem sobie łebNiestety od tamtej pory mało pamiętam, w szczególności ile wtedy jechałem
.
(a tak na serio to około 210 1.6 fsi i skończyła się ...skrzynia biegów.)
Komentarz
-
-
Dziś udało mi się troszkę przycisnąć chociarz nie specjalna pogoda, od razu wielkie ukłony dla Wojtka :kufel za naprawdę dobrze zrobionego wiruska :diabelski_usmiech .Wcześniej jechałem maxsymalnie tyle ile książka mówi 182km przy czym mósiałem troszkę pomęczyć auto.Dziś przy leciutko wychodzących obrotach poza 4 tys miałem 200km i to bez zbytniego pałowania ,opony standart zimówki 195/15.Co ważne , miałem jeszcze zapas pod butem niezły ciekawe ile poszłaby naprawdę na max.W lecie sprawdzę :wink:
Komentarz
-
-
To ja, wbrew mojemu avatarkowi, na RSce (2.0 TFSI) doszedłem tylko do 200. Sprawdzać Vmaxa (teoretycznie 240) jakoś nie czuję potrzeby. Sprawdzę kiedyś na autostradzie. Na razie nie jechałem żadną. Głównie jarają mnie odejścia i objeżdżanie różnych droższych wypasionych fur "parszywą" skodą. Uehehehehe
Komentarz
-
-
W ramach sprawdzania wozu (w końcu trzeba było kiedyś sprawdzić co jest warta kupiona używka) dojechałem do licznikowych 200 km/h. Czuć było jeszcze mały zapas szybkości ale niestety nie było zapasu prostej szosy bo pojawił się dość nieprzyjemny zakręt a i ranek jeszcze ciemny był więc musiałem odpuścić. Ale i tak było fajnie bo nigdy wcześniej tyle nie jechałem. Z wrażenia zapomniałem spojrzeć na obrotomierz (ciekawe jakie były obroty). Silnik seria, opony seria, kombi, przebieg w chwili próby 145 kkm, krajowa 1 Toruń-Włocławek.
Octavia Combi 2003 r. Ambiente 1.9 TDI 110 KM
Komentarz
-
-
Ja swoja, najszybciej jechalem licznikowe 180, nie wiem ile to wychodzi na pomiarowe "radarowe" ale srednio odczuwam potrzebe sprawdzac. Zrobie swapa, zarzuce skrzynie, to moze jak bede jechal do Berlina zrobie sobie maly tescik.
Narazie te 180 to mi az nadto starczy, zwlaszcza ze zapas pod pedalem czulem :wink:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aras0184albo przeoczyłem albo nie było silniczka 1.9 TDi AXR, a ciekawy jestem ile w serii wyciągnie? na swojej, jak mnie coś podkusi to dopiero wiosna/lato sprawdzę ile wskaże licznik, bo narazie tylko tak jak w stopceZamieszczone przez LashloMoja 1,9 AXR do 180 bez problemu ponad polowa pedalu pod stopa jeszcze,a ze jest prawie nowa,to nie chcialem szalec. Mam dopiero 19 tys i nie chce katowac autka. Chyba,ze juz dotarlo sie i mozna szalec ??
Mysle,ze bez problemu 200 pojdzie.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aras0184albo przeoczyłem albo nie było silniczka 1.9 TDi AXR, a ciekawy jestem ile w serii wyciągnie? na swojej, jak mnie coś podkusi to dopiero wiosna/lato sprawdzę ile wskaże licznik, bo narazie tylko tak jak w stopce :diabelski_usmiech
[ Dodano: Czw 06 Gru, 07 10:35 ]
Zamieszczone przez LashloMoja 1,9 AXR do 180 bez problemu ponad polowa pedalu pod stopa jeszcze,a ze jest prawie nowa,to nie chcialem szalec. Mam dopiero 19 tys i nie chce katowac autka. Chyba,ze juz dotarlo sie i mozna szalec ;-)??
Mysle,ze bez problemu 200 pojdzie.Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
Komentarz