Zamieszczone przez t271828
szron na szybach od srodka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez octaviaRKwitam, co powoduje ze pojawia sie sie szron na szybach w kabinie od srodka
Zamieszczone przez octaviaRKjak temu zapobiecCzęsto odkurzać i trzepać dywaniki. Piach wnoszony na butach wchłania wodę i powoduje że w aucie zbiera sie wilgoć. Śnieg wnoszony na butach rozpuszcza się i wilgoć która jest w aucie powoduje własnie parowanie szyb od wewnątrz.
Takze czesto odkurzaj wnętrze i trzep dywaniki - powinno pomóc.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mesiekKiedyś ktoś mi mówił, żeby nie parowały szyby w środku a co za tym idzie nie pojawiał się szron od środka należy nanieść piankę do golenia na szyby od środka. Następnie wytrzeć szyby do czysta. Słyszał z Was ktoś o takim sposobie? Testował ktoś może ten patent?
Komentarz
-
-
Re: szron na szybach od srodka
Zamieszczone przez octaviaRKwitam, co powoduje ze pojawia sie sie szron na szybach w kabinie od srodka i jak temu zapobiec, filtr kabinowy wymieniony. bo skrobanie od srodka troche irytujace.
Jeśli będzie sucho, to pozostaje to co radzą koledzy plus dokładne strząśnięcie śniegu z butów przed wejściem do auta :-)
Komentarz
-
-
taki stan rzeczy zachodzi z powodu wilgoci i zabrudzenia szyb (tłuszcz, kurz itp.) Wiatraczek miesza wilgotne, zabrudzone powietrze i tak się dzieje :szeroki_usmiech
W ogrzewanym garażu (indywidualny lub w hipermarkecie) wycieramy szyby ręcznikami papierowymi z odrobiną płynu (np. z amoniakiem) i następnie tymi ręcznikami z odrobiną płynu antyroszeniowego przecieramy szyby. Zdecydowanie zmniejsza to parowanie szyb a po włączeniu nawiewu szybciej odparowują.
Oraz te rady wymieniane powyżej.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _ANIOŁ_Wystarczy dać autu się schłodzić zanim zamkniemy je na noc, ciepłe powietrze w środku z zimnym na zewnątrz powoduje parowanie a przy większych różnicach, np. przy garażowaniu pod chmurką nawet się szroni."Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mesiekKiedyś ktoś mi mówił, żeby nie parowały szyby w środku a co za tym idzie nie pojawiał się szron od środka należy nanieść piankę do golenia na szyby od środka. Następnie wytrzeć szyby do czysta. Słyszał z Was ktoś o takim sposobie? Testował ktoś może ten patent?
[ Dodano: Sob 21 Sty, 12 06:34 ]
Zamieszczone przez _ANIOŁ_Wystarczy dać autu się schłodzić zanim zamkniemy je na noc, ciepłe powietrze w środku z zimnym na zewnątrz powoduje parowanie a przy większych różnicach, np. przy garażowaniu pod chmurką nawet się szroni.
Dodać do tego poradę Big'a i problem powinien zniknąć.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10Zamieszczone przez granacikTo co koledzy piszą to racja ale w Skodach (u mnie w O2 FL) parują/zamarzają szyby od środka znacznie częściej niż w innych samochodach jakie miałem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosZamieszczone przez baca10Zamieszczone przez granacikTo co koledzy piszą to racja ale w Skodach (u mnie w O2 FL) parują/zamarzają szyby od środka znacznie częściej niż w innych samochodach jakie miałem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10Zamieszczone przez kabanosZamieszczone przez baca10Zamieszczone przez granacikTo co koledzy piszą to racja ale w Skodach (u mnie w O2 FL) parują/zamarzają szyby od środka znacznie częściej niż w innych samochodach jakie miałem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosZamieszczone przez baca10Zamieszczone przez kabanosZamieszczone przez baca10Zamieszczone przez granacikTo co koledzy piszą to racja ale w Skodach (u mnie w O2 FL) parują/zamarzają szyby od środka znacznie częściej niż w innych samochodach jakie miałem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosWynik 0,00, ale prawo jazdy bye, bye.nikt nie zabierze ci prawka jesli po powtórnym badaniu , czyli po o.k. 10 min alomat wykaze 0,00 % Po to własnie powtaża sie to badaie aby uniknąc pomyłek i sytuacji gdy ktos tuz przed badaniem zjadł np. kilka szt. czekoladek z alkoholem. w kazdym razie zapewniam cie ze nikt w takiej sytuacji jak opisałes powyżej nie zabierze ci prawka.
Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz