ile trwa wymiana wiazki abs-esp???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • WojtekW
    Classic
    • 2010
    • 17

Witam, mam problem z syreną alarmu. Zepsuła mi się oryginalna syrena. Próbowałem kupić taką samą, ale bez skutku :cry:, kupiłem dwie, jedną najzwyklejszą jakąś chińską z plusem i minusem oraz drugą od audi z trzema kabelkami, wszystkie zadziałały po podłączeniu na krótko do akumulatora.
    W oryginalnej syrenie był tylko jeden kabelek.

Z samochodu wychodzą dwa kabelki, jeden czerwony który teraz wisi luzem i drugi który jest zaczepiony do tak jakby przycisku otwartej/zamkniętej maski.

Sprawdzałem próbówką czy dochodzi prąd do którychś z kabli podczas wywołanego alarmu ale niestety. :|

Macie może jakieś pomysły na podłączenie tego? Ja próbowałem na różne sposoby ale nic nie zadziałało. :cry:

Załączam link do mojej oryginalnej syreny: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=57084
  • przemo9
    Ambiente
    • 2009
    • 228
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Bylem na nartach w czechach i tak zgrabnie zalozylem lancuchy ze szlag trafil przewod hamulcowy i kabel aso-esp w przednim lewym kole. Przewod hamulcowy wymieniono bez problemu w as :evil: o w trutnowie kabel asp-esp byl do zamowienia. nie zamawialem tam , zamowilem w pl w aso w gorzowie. Wymiana miala byc zrobiona w trakcie przegladu po 60 kkm.zostawilem auto rano- mialem odebrac ok14 po 15 wydano mii auto zastepcze .....
    Podobno wystapil problem z wpieciem przewodu i trzeba go bylo cytat:WLUTOWAC , potem podobno zaczelo wyrzucac jakies bledy
    O II fl kombi elegance

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

przemo9, Szkoda gadać, taki przewód to ze 2 godziny roboty.

[ Dodano: Sob 21 Sty, 12 11:01 ]
      Nawet taki gdzieś powinienem mieć.
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• przemo9
        Ambiente
        • 2009
        • 228
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Auto już pod domem
        Kierownik serwisu stwierdził, że kable abs-esp są zakończone czujnikiem , który się w wkręca przy piaście a z drugiej strony nie ma żadnej wtyczki a jest jedynie kabel , który właśnie się wlutowuje :roll: w wiązkę samochodu......
        Byłem świecie przekonany że taki kabel powinien się kończyć wtyczką.. :?:
        Po zainstalowaniu nowego kabla okazało sie że był jakiś problem z kablem od sondy lambda

Jest po gwarancji i obecnie do aso będę jedynie jeździł T Y L K O po niektóre części a reszta w innych warsztatch.
        O II fl kombi elegance

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Wlutowuje sie, bo ten kabel nie jest nigdzie laczony na zadne zlaczki. Taki kabel to w ASO majatek kosztowal jak sadze. W zwiazku z czym najlepiej go lutowac juz pod maska, a nie przy kole, bo nie bedzie dzialac na niego ten caly syf z kol. Mam gdzies wiazke z auta wyjeta, musialbym kiedys zdjecie zrobic, to bys zobaczyl jak to jest fabrycznie poskrecane :diabelski_usmiech
          Spritmonitor.de

Komentarz

• przemo9
            Ambiente
            • 2009
            • 228
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kabel kosztował ok160 pln....
            Jak bym wiedział że to tak będzie wyglądało, to bym sobie sam ten stary zlutował uszkodzenie było około 20 cm od czujnika.
            O II fl kombi elegance

Komentarz

Pracuję...