Z V8 też tak było, że chłopaki dokładali od siebie i wypuszczali "własną" wyższą wersję
[O2] a [O2 tour]
Zwiń
X
-
[O2] a [O2 tour]
Cześć
Zamówiłem Toura (z Optimum, esp, LPG) we wrześniu - maił być na początek stycznia - teraz data produkcji jest na 12 tydzień czyli odbiór koniec kwietnia.
W między czasie otrzymałem propozycje od konkurencji na O2 FL Family w tej samej cenie ale RP2011 i od zaraz ( z tego co zauważyłem to różnica jest w na +: Radio fab. +relingi
na - - komputer - nie wiem jak ze sterowaniem z kluczyka centralnym, - 4 głośniki zamiast 8)
Pytania:
Co daje komputer ? Czy warto na niego czekać?
Czy jeżeli jest alarm z funkcją monitorowania wnętrza to jest składany kluczyk? Czy można go dorobić?
Czy warto czekać ?
(auto na 6-7 lat więc rocznik nie do końca taki ważny)
Czy FL ma jeszcze jakieś nie cennikowe różnice?
Pozdrawiam
GAL
-
-
Re: a [O2 tour]
Zamieszczone przez galanonim75Pytania:
Co daje komputer ? Czy warto na niego czekać?
-spalanie
-ile zostało do przejechania na baku
-poziom oleju
-temp.
-asystenta parkowania (jeśli będziesz miał)
-wyświetlany jest moduł bluetooth jeśli sobie dołożysz
i wiele wiele wiele innych do znalezienia przez opcję szukaj na naszym forum
Zamieszczone przez galanonim75
Czy jeżeli jest alarm z funkcją monitorowania wnętrza to jest składany kluczyk? Czy można go dorobić?
Czy warto czekać ?
Czy FL ma jeszcze jakieś nie cennikowe różnice?
Tour nie ma Elegance"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Kolego, nie piszesz jaka wersja wyposazenia tego Toura (to znaczy co dolozyles), nie piszesz jaki silnik, nie piszesz jaka cena... wiec jak chcesz uzyskac porade, heh?
jak wyposazenie prawie takie samo i cena to lepsza O2 FL....
w tourze (ponad standard + ESP, optimum, alarm) (W momencie zamawiania była tylko 1 wersja toura tak więc nie wiem jak się ta wersja nazywa)
w O2FL wersja Family +alarm
według specyfikacji różnica jest :
w tourze więcej głośników i komputer
w O2FL radio (ale mniej głośników) i relingi i nie ma komputera
acha - oba kombi
obu nie mogę obejrzeć bo tour jeszcze nie wyprodukowany a O2 gdzieś "w Polsce" znaczy w innym salonie dealera - dlatego pytam
Tak więc co z tym komputerem? Warto na niego czekać?
Pozdrawiam
GAL
Komentarz
-
-
galanonim75, Octavia Family to nic innego jak ładniejsza nazwa Skoda Octavia II FL wersja Classic
"Skoda Octavia – w odmianie Family bazuje na wersji wyposażenia Classic, a Family Plus na wersji Ambiente. Modele dostępne są w wersjach nadwoziowych kombi i sedan. Octavia Family została wyposażona w klimatyzację manualną Climatic oraz radio blues."
Więcej tutaj:
Przy takiej specyfikacji jak podałeś wziąłbym IMO jednak Toura"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Nie poziom, tylko temperatura oleju. Poziom oleju sprawdzić można sobie samemu, na bagnecie :-) A komputer ostrzega tylko o zbyt niskim poziomie oleju.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez galanonim75jak wyposazenie prawie takie samo i cena to lepsza O2 FL....
w tourze (ponad standard + ESP, optimum, alarm) (W momencie zamawiania była tylko 1 wersja toura tak więc nie wiem jak się ta wersja nazywa)
w O2FL wersja Family +alarm
według specyfikacji różnica jest :
w tourze więcej głośników i komputer
w O2FL radio (ale mniej głośników) i relingi i nie ma komputera
acha - oba kombi
obu nie mogę obejrzeć bo tour jeszcze nie wyprodukowany a O2 gdzieś "w Polsce" znaczy w innym salonie dealera - dlatego pytam
Tak więc co z tym komputerem? Warto na niego czekać?
Pozdrawiam
GAL[/quote]
Kolego widze ze obaj jestesmy z Gdanska :-)
ja mam rade - zapytaj kolege danielcio z forum (on pracuje w Skodzie w Krakowie i juz u niego kupilem dwa razy Skodillaka) o cene za interesujaca Cie wersje - zobaczysz - nie pozalujesz :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczudużo fajnych rzeczy np.
-spalanie
-ile zostało do przejechania na baku
-poziom oleju
-temp.
-asystenta parkowania (jeśli będziesz miał)
-wyświetlany jest moduł bluetooth jeśli sobie dołożysz
- spalanie średnie
- spalanie chwilowe
- dystans do przejechania
- czas podróży
- temperatura zewnętrzna
Nie mniej, przydatny gadżet
Komentarz
-
Komentarz