Akumulator AKUMA

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sawus1990
    Classic
    • 2011
    • 30

Akumulator AKUMA

Btw. konkurencja Rapida stale się powiększa, teraz Dacia przedstawiła nowy model Logana. Moim zdaniem w porównaniu do poprzednika wygląda to nawet całkiem, całkiem. Niska cena do tego i może być to hit na nasze warunki

Salon Renault Pietrzak Katowice, Rybnik, Jaworzno i Świętochłowice. Samochody nowe, używane, Renault od ręki, autoryzowany serwis Renault. Sprawdź!

A tu nowe Sandero: http://renaultrybnik.pl/aktualnosci/index/90

P.S.
    Tylko te wielkie sprężyny w bagażniku... nie chciałbym za x lat zarobić tym w twarz jakby się coś poluzowało :O Ale ogólnie jakby cena
  • paisak
    Drive
    • 2010
    • 96

Akumulator AKUMA

Witam!

Niestety akumulator w moim szkodniku "padł" dzisiaj. Za nowym zacznę się rozglądać w poniedziałek. Czy można do niego dolać wodę destylowaną? Z tego co tam widziałem, to chyba nie, ale może się mylę
    Mam taki oto akumulator: AKUMA 12V 70 Ah 340A.

P.S. Jaki nowy akumulator polecilibyście?

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

mało masz wątków o akumulatorach?
      może łaskawie tam zajrzysz żeby się dowiedzieć jakie są polecone?
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Northeusz
        RS
        • 2010
        • 1677
        • Octavia I (1U2)
        • AUM 1.8 20VT 150 KM

Re: Akumulator AKUMA

Zamieszczone przez paisak
        Witam!

Niestety akumulator w moim szkodniku "padł" dzisiaj. Za nowym zacznę się rozglądać w poniedziałek. Czy można do niego dolać wodę destylowaną? Z tego co tam widziałem, to chyba nie, ale może się mylę
        Jeśli masz normalny dostęp do korków do każdej z cel to spokojnie możesz dolać, o ile poziom rzeczywiście spadł. To możesz sprawdzić oddzielnie dla każdej celi.

Ja z doświadczenia polecam Centrę Futurę lub Vartę Silver Dynamic. Akumulatoty Moll są również chwalone. Wybór masz spory
        Pozdrawiam
        Northeusz

Komentarz

• paisak
          Drive
          • 2010
          • 96

Zamieszczone przez shado
          Przede wszystkim pytałem o to, czy można dolać wodę destylowaną, bo potrzebuję jutro auta. A jeśli ktoś odpowiedziałby na to pytanie i przy okazji chciałby i mógłby odpowiedzieć na to pytanie o nowy akumulator, to byłoby fajnie. Więc shado Twój wpis nie był konieczny.

[ Dodano: Sob 28 Sty, 12 20:24 ]
          Zamieszczone przez Northeusz
          Witam!

Jeśli masz normalny dostęp do korków do każdej z cel to spokojnie możesz dolać, o ile poziom rzeczywiście spadł. To możesz sprawdzić oddzielnie dla każdej celi.

Ja z doświadczenia polecam Centrę Futurę lub Vartę Silver Dynamic. Akumulatoty Moll są również chwalone. Wybór masz spory
          Dzięki za pomocną odpowiedź odpowiedź
          Próbowałem to odkręcić, ale jakoś nie mogę. Wiec z dolewki też nici. Czy ten akumulator AKUMA nie jest bezobsługowy? Jest na niem napisane, że gdy cel u góry ma kolor jasnożółty albo przezroczysty ( taki jest u mnie), to akumulator należy wymienic.

Co do varty- dzięki, właśnie taki zamówiłem!

Komentarz

• Northeusz
            RS
            • 2010
            • 1677
            • Octavia I (1U2)
            • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez shado
            Przede wszystkim pytałem o to, czy można dolać wodę destylowaną, bo potrzebuję jutro auta. A jeśli ktoś odpowiedziałby na to pytanie i przy okazji chciałby i mógłby odpowiedzieć na to pytanie o nowy akumulator, to byłoby fajnie. Więc shado Twój wpis nie był konieczny.

[ Dodano: Sob 28 Sty, 12 20:24 ]
            Zamieszczone przez Northeusz
            Witam!

Dzięki za pomocną odpowiedź odpowiedź
            Próbowałem to odkręcić, ale jakoś nie mogę. Wiec z dolewki też nici. Czy ten akumulator AKUMA nie jest bezobsługowy? Jest na niem napisane, że gdy cel u góry ma kolor jasnożółty albo przezroczysty ( taki jest u mnie), to akumulator należy wymienic.
            Zazwyczaj dolewa się wtedy jak korki są na wierzchu, można je swobodnie odkręcić i sprawdzić poziom elektrolitu w każdej celi. Inaczej chyba lepiej nie ryzykować.

I bardzo dobrze. Zawsze to nowy akumulator, naprawdę godny polecenia no i prąd rozruchu dwukrotnie większy w porównaniu do Akumy. Poza tym stary aku padł w dobrym czasie jeśli już miał paść, bo mrozy zacne zapowiadają, więc nowy aku jak znalazł, tym bardziej, że masz diesla.
            Pozdrawiam
            Northeusz

Komentarz

• paisak
              Drive
              • 2010
              • 96

Zazwyczaj dolewa się wtedy jak korki są na wierzchu, można je swobodnie odkręcić i sprawdzić poziom elektrolitu w każdej celi. Inaczej chyba lepiej nie ryzykować.
              Korki nie dały się odkręcić za żadne skarby. Chyba nie wybuchną, chociaż kto wie Taki odważny nie jestem i dalej nie będę próbował.

Komentarz

• pandzik
                RS
                • 2011
                • 2254
                • Seat

Niestety akumulator w moim szkodniku "padł" dzisiaj
                No to trzeba kupić nowy.
                Warto spróbować coś z dolnej półki, Kilka lat temu poleciłem sąsiadowi do dieselka Autocraft. Lata na nim do dzisiaj.

Komentarz

• shado
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 5315
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Więc shado Twój wpis nie był konieczny.
                  To po co pytasz jaki akumulator polecamy skoro są już takie wątki? Żeby zrobić kolejny wątek śmietnisko?

Kolejny raz - po co pytasz skoro nie interesują cię odpowiedzi, bo i tak już kupiłeś?
                  BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...