przeglad 130tys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wokan
    Ambiente
    • 2007
    • 210

przeglad 130tys

Zamieszczone przez djczas
    BJ84, niestety kolega ci już nie odpowie bo sie obraził na nas
    co do twojego przypadku powinno pomóc jaki silnik masz napisz symbol bedzie lątwiej
    nie on pierwszy co sie na was obrazil...
    bosch to prywaciarze co se wykupili nazwe i teraz prowadza maksymalna rzezbe pod tym szyldem
    1.8 t to system odpowietrzen skrzyni korbowej i pokrywy zaworow ktory po zalapaniu nieszczelnosci oklamuje przeplywke-kat uchylenia przepustnicy nie odpowiada wartosci podcisnienia w kolektorze wlotowym!
    patrzcie na grupy pomiarowe w vag i nie interpretujcie zlych wskazan lambdy przed katalizatorem jako jej uszkodzenia!
    ona mowi prawde
    mieszanka jest za uboga bo system ciagnia falszywke!!!
    na taki problem laik moze tylko podniesc rece w gwscie poddania :twisted:
    Octavia II RS TDI 200/441
    "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
  • krzysiekha
    Classic
    • 2006
    • 6

przeglad 130tys

Witam
    Miesiąc temu nabyłem Octavie combi 1.9tdi 110ps 2002, przed chwila wstąpiłem do Klubu
    Teoretycznie mam 127tys przejechane i świeci mi sie "serwis za 400km". Załózmy że była serwisowana w aso, co powinienem wymienic przy takim przebiegu poza olejem?
    A propos 1.9tdi 110ps który to silnik? agr? Gdzie znaleźć dekoder typów silników?
    Z pozdowieniem
    Krzysiek
    :: O1 110KM ASV

Komentarz

• Pulse
      Rider
      • 2006
      • 461

Zamieszczone przez krzysiekha
      A propos 1.9tdi 110ps który to silnik? agr? Gdzie znaleźć dekoder typów silników?
      110KM to AHF lub ASV obstawiam AHF, sprawdzasz w ksiazce serwisowej na drugiej stronie jest taka karteczka wydruk na drukarce iglowej i tam jest eng. type i kod, lub pod dywanikiem w bagazniku tez jest nalepka i tam mozesz to sprawdzic, trzecie miejsce to gdzies na silniku, u mnie jest na obudowie rozrzadu, ale to bys musial ta plastikowa obudowe ze znaczkiem skody zdjac wiec lepiej sprawdzic gdzie indziej :diabelski_usmiech
      Zamieszczone przez krzysiekha
      Załózmy że była serwisowana w aso, co powinienem wymienic przy takim przebiegu poza olejem?
      filtry powietrza, oleju, paliwa, kabinowy - nowe auto nie wiesz co tak naprawde bylo robione a co nie.
      Kiedy rozrzad byl robiony?
      :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• krzysiekha
        Classic
        • 2006
        • 6

ASV...
        co ile powinien byc robiony rozrząd (to mój pierwszy diesel)?

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Dziwnie ten przeglad swieci, powinien byc 105 120 135kkm, chyba ze ktos mu wlasne okresy serwisowe wprowadzil

Pasek zaleca sie wymienic co 90kkm, w ostatecznosci po 120kkm, ale jak na 4 lata to czas najwyzszy
          Spritmonitor.de

Komentarz

• krzysiekha
            Classic
            • 2006
            • 6

dzięki
            a co po 135kkm, dalej co 15kkm do końca świata?

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Co kazde 15kkm serwis olejowy, co 30kkm przeglad glowny lub raz w roku, tak mawiaja. Z tym, ze po gwarancji ten glowny to nie wiem po co komu, jak sie skoncza klocki to chyba czlowiek sam zauwazy :twisted:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Paweł T
                Elegance
                • 2006
                • 784

pewnie 127 to czas na rozrząd w Twoim aucie i dlatego sprzedali. chyba lepiej wymienić wszystko, a książka serwisowa jest i czy auto z Polski?
                TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• krzysiekha
                  Classic
                  • 2006
                  • 6

Mam książke tylko musze się udać do kogoś żeby mi odczytał o ile jest zapisane... pewnie skończy sie tym że zrobię ten rozrząd i olej... filtr pyłkowy i powietrza już wymieniłem.

Komentarz

Pracuję...