[O1 1,8 20v] EDS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • queen
    Classic
    • 2012
    • 23

[O1 1,8 20v] EDS

irekk, tych kilku idiotów może niech idzie się leczyć na nogi,bo na głowy zdecydowanie za pózno :evil: :diabelski_usmiech
  • kokospeed
    Drive
    • 2010
    • 89

[O1 1,8 20v] EDS

Jak rozpoznać czy mam EDS?
    Spotkałem się z przypadkiem gdzie w takiej samej O1 był eds ale nie bylo kontrolki i właściciel dowiedział się przypadkiem ze go ma jak gdzieś w serwisie sprawdzali po nr.
    Zastanawiam się, gdyż w zimie zauważyłem dziwne zachowanie samochodu. Na nawierzchni śliskiej zdarza się ze raz tak jakby załączał się abs w jednym to innym razem w drugim kole i podczas ruszania jak się ślizga to tez zdarza się ze na jednym z kol się coś włącza tak jakby abs. Można to sprawdzić VCDS-em?
    "...Zadziwiające, że składniki dobrego i złego betonu są dokładnie takie same, a jedynie umiejętności, poparte przez zrozumienie wykonywanych czynności i zachodzących procesów są odpowiedzialne za różnice."
    A.M. Neville "Właściwości betonu"

Komentarz

• ccLot
      Rider
      • 2009
      • 334

EDS nie ma swojej własnej kontrolki. Jest kontrolka ASR lub ESP.
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51370

Komentarz

• kokospeed
        Drive
        • 2010
        • 89

Jak sprawdzić czy mam eds?
        "...Zadziwiające, że składniki dobrego i złego betonu są dokładnie takie same, a jedynie umiejętności, poparte przez zrozumienie wykonywanych czynności i zachodzących procesów są odpowiedzialne za różnice."

Komentarz

• skalar
          Rider
          • 2010
          • 575

eds dziala do predkosci 40 km/h,tz.elektroniczna blokada mechanizmu różnicowego,
          wjedz jednym kołem na sliską nawierzchnie a drugim żeby była przyczepnosc i pedał,wtedy 2 koła musza isc razem.

Komentarz

• przemek77
            Ambiente
            • 2009
            • 100

Zamieszczone przez kokospeed
            Jak sprawdzić czy mam eds?
            nie musisz sprawdzać bo masz
            Octavia 1,8 20V

Komentarz

• kokospeed
              Drive
              • 2010
              • 89

zgadza się jest EDS.Dzisiaj po szarżowałem na śliskim .....

Komentarz

Pracuję...