Licznik do TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Licznik do TDI

Zamieszczone przez jas191
    yoschua, mam tą samą wersje co Ty i miałem ten sam problem. Tyrknij do mnie to Ci powiem co z tym zrobić
    A czemu nie publicznie ??

Tak, jeżdzenie przez miesiąc bez przepływki to troszke długo, ale z tego co wiem nie jest to niebezpieczne, ale można odpuścić, można spróbować ją odłączyć w momencie jak zaczyna szarpać - zakłądając że jest się na postoju.

U mnie w normalnej sytuacji na zimnym silniku najpierw jest około 2krpm, powoli schodzi do 1200 a jak się podgrzeje spada szybko na 800 (wartości oczywiście około).
    Nie ma u mnie efektu że najpierw jest wolno, a za chwile obroty wskakują na więcej.
    Czyli akurat te efekty u mnie są prawidłowe.

Licznik do TDI

Panowie proszę o pomoc, czy licznik o numerze 1UO 920 810 F 47H pasuje do modelu
    TDI z 99 roku to ten o zmienionym wzornictwie? bo mój niestety padł i nie wskazuje nic oprócz wyświetlaczy.
    Ewentualnie czy po zakupie takiego licznika da się go zaadoptować do mojej niuni i z czym się to wiąże?
    Dzięki zgóry.

[ Dodano: Sob 02 Wrz, 06 23:49 ]
    u mnie jest chyba taki o numerze 1U0 920 811 B KDO

Komentarz

• krzy
      Drive
      • 2004
      • 44

powinien działać

Komentarz

• Chudy
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2005
        • 129

A co dokladnie dzieje sie z licznikiem?
        Bo mam chyba ten sam problem, wszystkie wskazówki cześciej leża na 0 niz coś pokazują,
        Czy to taka usterka?
        podobno da sie to naprawic, na płytce licznika powstaja zimne luty, był juz o tym post nie jeden

to tylko kilka postów a jest ich jeszcze więcej na ten temat,

Komentarz

tak to jest ten sam problem szafa była naprawaiana już kilka razy pomagało na jakiś czas
          a teraz znowu padło zauważyłem że nagrzewa się jeden ze scalaków robi się gorący
          podobno jest to regulator napięcia po podgrzaniu jego połączeń jest dobrze a po jakimś czasie znowu to samo. Może komuś udało się to naprawić.

Komentarz

• nico21
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 2640
            • Volkswagen

Diablo, chyba mozna wymienic ten scalak, chyba Maicroft to robił - zapytajcie sie go
            DACAR.team

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Jaki scalak, ja tylko podswietlenie przelutowalem na red on white
              Spritmonitor.de

Komentarz

• nico21
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 2640
                • Volkswagen

Maicroft, cos pisałes ze zmieniłąes jakiegos sacalak z zielonego na czarny czy na opak. A jesli sie pomyliłem to przepraszam :P
                DACAR.team

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

nico21, Nie scalak, a czujnik wody, jest czarny i zielony. Ale kolory pamietasz
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Chudy
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 129

Ale odeszliśmy troche od tematu...
                    co delej robić??? Wymieniaś szafe czy szukac gdzie indziej????

Komentarz

musisz sprawdzic ktora generalcje IMMO masz u siebie a ktora jest w liczniku. Bo jak bedzie niekompatybilnosc to nic nie zrobisz chyba ze calkowicie wylaczyc sobie IMMO.

Patrzac po numerze to liczniki sie tez roznia iloscia obslugiwanych czujnikow - mozesz miec prolemy z buaczacym czujnikiem tarcz (jesli go nie masz). Moze byc tez ze nie beda sie zapalac te kontrolki ktore powinny (np ASR jesli masz), ale to mozna wyprostowac metoda prob i bledow badz w ostatecznosci elektronicznie.

[ Dodano: Czw 14 Gru, 06 12:36 ]
                      ps
                      mam szafe z 1/2 fis ktora powinna u Ciebie chodzic. z 2000 roku

Komentarz

Pracuję...