jak miałem nową 1.6 BSE to też mi ubyło płynu (co gorsza pośrednio było to przyczyną większej stłuczki) i jest to normalne. Podobnie z klimą - wycie u mnie wystąpiło po miesiącu użytkowania. Oczywiście ASO nic nie usłyszało, choć jest to niezwykle wkurwiające. Na pocieszenie powiem Ci, że sprężarka chodzi do dziś i ma się dobrze (3,5 roku, 60000km).
Bak, zasieg, spalanie 1.8 TSI
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Bak, zasieg, spalanie 1.8 TSI
Hej,
Wczoraj mialem okazje wracac z Pragi do domu przez Berlin. Trasa 750km z przebiegiem samymi autostradami. Nie ukrywam ze mi sie spieszylo wiec srednia z calej trasy wyszla 122km/h, spalanie 10.6
Pytanie czy to jest normalne w 1.8TSI przy predkosciach autostradowych 160km/h? Stara Laguna 2.0T palila mniej....ale moze silnik tu jest mniejszy?
Drugie pytanie - bak. Da sie zamontowac bak z jakiejs innej wersji ktory starczy na ponad 400km? Obecny jest jakas porazka;-(
PS. ile przy takich predkosciach i trasie spalilby 2.0TDI?Kiwal
-
-
"Przy prędkościach autostradowych 160km/h" - ale to było 160 na tempomacie, czy 120, potem 160, znów 120, znów 160 itd.? Bo to może robić ogromną różnicę. A Laguna paliła mniej - ale w jakiej wersji nadwoziowej była? Bo przy takiej prędkości aerodynamika robi swoje i kombiak będzie palił więcej niż liftback. O ile więcej? Też ciężko wyczuć, akurat Octavia kombi nie jest jakimś strasznym "klockiem", ale jednak.
Ale ogólnie rzecz biorąc, to przy dynamicznej jeździe 1.8TSI mistrzem oszczędności nie jest - bardzo przyjemnie przyspiesza od niskich do wysokich obrotów, ale takie przyspieszanie kosztuje swoje. I nie ma wielkiego znaczenia, że trzymasz cały czas np. poniżej 4000obr./min. Jeżeli np. depczesz od 2000, to już wtedy zaczyna się spore zużycie paliwa. Inny silnik może spaliłby mniej w takich warunkach - ale też przyspieszałby dopiero gdzieś "wyżej". I jego musiałbyś dla takiego samego efektu trzymać wysoko i wtedy też byś na stacji benzynowej poczuł...
Inaczej mówiąc, nieostrożne obchodzenie się z pedałem gazu i biegami w 1.8TSI grozi spalaniem powyżej spodziewanego - ale raczej odpowiednim do uzyskiwanych wtedy osiągów. Więc te 10,6, to może być dużo, ale może być i normalne, zależnie od stylu jazdy:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
-
Aha, jeszcze jedno - ile masz przebiegu? Bo moja krowa pali teraz o jakiś litr mniej, niż jak była nowa. Przez pierwsze 10 tys. km sukcesywnie spadało spalanie (podobne zjawisko zauważył teść w swoim Accordzie). Kiedyś mnie załamywało, jak w naprawdę spokojnej trasie ledwo mieściłem się w 8l/100km, teraz 7 to nic niezwykłego. A stosując PSJ jestem w stanie zejść do 6.
:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
Komentarz