I sprezyny do wymiany, bo nisko siedzi :diabelski_usmiech
[CDAA] Schemat elektryczny
Zwiń
X
-
[CDAA] Schemat elektryczny
Czy ktoś jest w posiadaniu dokładnych schematów elektrycznych O2/S2? Jakaś ELSA, czy coś? Interesują mnie mocno wyprowadzenia ze sterownika silnika o kodzie 3T0 907 115 H.:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
-
-
No tak, w sumie to tych schematów trochę by było. Tak dokładniej i bardziej po ludzku, to co podałem, ETKA nazywa: moduł sterujący dla silnika benzynowego. A najbardziej interesuje mnie połączenie między nim, a modułem elektronicznym zespolonych przełączników na kolumnie kierownicy (kod 1K0 953 549 CD). Ale ELSA chyba i tak stosuje inne kody na te wszystkie urządzenia, więc kody części tu chyba na nic. Ale może po nazwach modułów coś by się udało.
:
:
:
Komentarz
-
-
Super_Be,
A dokładnie kolego co Ciebie interesuje?
W schematach elektrycznych nr części faktycznie na niewiele się zda. No ale w tym samochodzie występuje tylko jeden sterownik silnika i sterownik kierownicy.
Pozdrawiam MarcinSkoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
Oki źle się wyraziłem jeden sterownik silnika w podszybiu i jeden sterownik kierownicy pod kierownicą. Nie wspominam tu o różnicach numerów części bo mogą być różne ale schemat elektryczny do silnika 1.8 TFSI kod CDAA jest tylko jeden.
Tak może być?
Chodziło mi o jeden sterownik silnika w takim sensie że silniki V8 i w góre mają po dwa sterowniki.Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
Chodziło mi o kabelek, którego u mnie brakuje do działającego tempomatu. Wszystko wskazywało na to, że idzie bezpośrednio między tymi dwoma modułami. Ale już dostałem, czego potrzebowałem i teraz czeka mnie tylko jego przeciągnięcie - drobiażdżek :?
EDIT:
Zamieszczone przez Kicerjeden sterownik silnika w podszybiu:
:
:
Komentarz
-
Komentarz