[ZAKUP][O2] Kraków co, gdzie i za ile

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • user_name
    Classic
    • 2013
    • 4

wow, po co zaśmiecasz forum?
    zalozyłeś temat w którym opisujesz ten problem więc po co generujesz to samo tutaj?
  • severian
    Classic
    • 2012
    • 25
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Witajcie,
    Szukamy z żoną auta rodzinnego i obecnie jesteśmy na etapie Octavii jako że ma spory bagażnik i niezłą cenę... No właśnie gdzie byście polecali się udać w Krakowie i za ile można by realnie dostać przykładowo O2 Combi 1.4FSI mint lub ambition (pewnie z 2011) i czy jest coś co by szczególnie warto dołożyć do wyposażenia skody a bez czego można się obejść. A może na forum są jacyś dealerzy?

Przy okazji zapytam czy ten silnik to dobry wybór biorąc pod uwagę awaryjność i stosunek osiągi/spalanie?

Dzięki,
    Andrzej

Komentarz

• Langusta
      RS
      • 2010
      • 1864
      • Seat

Re: [ZAKUP][O2] Kraków co, gdzie i za ile

Zamieszczone przez severian
      Witajcie,
      Szukamy z żoną auta rodzinnego i obecnie jesteśmy na etapie Octavii jako że ma spory bagażnik i niezłą cenę... No właśnie gdzie byście polecali się udać w Krakowie i za ile można by realnie dostać przykładowo O2 Combi 1.4FSI mint lub ambition (pewnie z 2011) i czy jest coś co by szczególnie warto dołożyć do wyposażenia skody a bez czego można się obejść. A może na forum są jacyś dealerzy?

Przy okazji zapytam czy ten silnik to dobry wybór biorąc pod uwagę awaryjność i stosunek osiągi/spalanie?

Dzięki,
      Andrzej
      Witam, jeśli chodzi o silnik to 1.4 TSI
      A tutaj ''Nasi'' dilerzy forumowi:

danielcio - Kraków

hondar - Kraków

lucasrally - Bielsko-Biała

rims.net.pl - kolega nie jest już dilerem, ale deklaruje, że ma kontakty i możliwości, więc testujcie , udziela rabatów flotowych przy zakupach za gotówkę - Tychy, Zabrze, Katowice

jaczak1 - Carsed Mińsk Mazowiecki, w ofercie Skoda i VW

xxxmikey - Skodex Krotoski - Cichy -> Poznań

imelvis - flota i nie tylko, cała Polska z naciskiem na małopolskę i podkarpacie - 665092218

mundito79 - Bednarek, Łódź, Skoda, VW, MINI i BMW
      Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Polecam zapytać w Emidzie Kraków, siostrze na fabke dali rewelacyjną cenę. ( najtańsza oferta z kilku województw + gratisy)
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Biszczu
          RS
          • 2011
          • 5567

severian, napisz do danielcio
          "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• t_kucyk
            Ambiente
            • 2010
            • 147
            • Volkswagen

Wyposażenie:
            - Do ambition dodałbym ksenony - kurtyny powietrzne są w serii. Reszta, to już zależy od upodobań ;-)

Komentarz

• lu5asz
              RS
              • 2011
              • 2006
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez t_kucyk
              Wyposażenie:
              - Do ambition dodałbym ksenony - kurtyny powietrzne są w serii. Reszta, to już zależy od upodobań ;-)
              No tak,ale auto z 2011 roku w wyposazeniu Ambition nie bedzie mialo ksenonow.No chyba ze w ASO dokladaja.
              Kondziu

OCP

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

No właśnie gdzie byście polecali się udać w Krakowie
                Jak piszą poprzednicy - skontaktuj się z kolegą o niku Danielcio, a będziesz zadowlony
                czy jest coś co by szczególnie warto dołożyć do wyposażenia skody a bez czego można się obejść
                To bardzo indywidualna sprawa i sam musisz to przemyslć. Nikt za ciebie decyzji nie podejmie. Ja bym brał Ambition i dołożył, firmowe radio, wielofunkcyjną kierownicę, klimatronic, maxi-dot, ksenony i ładne alumy 16". Ale to moje zdanie, ty możesz mieć inne priorytety.
                Jeszcze jedna sprawa. Pytasz co dołozyć, a jednocześnie piszesz o aucie w specyfikacji Amibition z 2011 r. No to do takiego auta niewiele dołożysz, bo ono stoi już wyprodukowane i skonfigurowane na placu u dealera
                Czarny Elegance

Komentarz

• t_kucyk
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 147
                  • Volkswagen

Zamieszczone przez lu5asz
                  Zamieszczone przez t_kucyk
                  Wyposażenie:
                  No tak,ale auto z 2011 roku w wyposazeniu Ambition nie bedzie mialo ksenonow.No chyba ze w ASO dokladaja.
                  W standardzie nie.
                  Sporo aut jest w wyposażeniu ponadstandardowym - kwestia podejrzenia co jeszcze jest niesprzedanego z ksenonami.

Komentarz

• RABIN
                    Rider
                    • 2009
                    • 450
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ja bym nie liczył na mega wybór auta schodzą jak świeże bułeczki

Komentarz

• severian
                      Classic
                      • 2012
                      • 25
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wielkie dzięki za odpowiedzi

Co do wyposażenia to oprócz rzeczy typu czujniki parkowania lub reflektory przeciwmgielne (swoją drogą to one akurat powinny być bez dopłat), gdzieś przeczytałem, że fajnie mieć podłokietnik, żeby rękę oprzeć Chodziło mi o takie specyficzne dla skody elementy.

Ten maxi-dot to rozumiem jakiś ładniejszy komputer. Oferuje coś więcej funkcjonalnie?

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

Ten maxi-dot to rozumiem jakiś ładniejszy komputer. Oferuje coś więcej funkcjonalnie?
                        Tak, ładnieszy komputer, bo masz kolorowy ekran i graficzne komunikaty
                        A tak na poważnie za pomocą Maxi-Dot mozna z poziomu kierowcy konfigurować sporo funkcji auta wedle własnych upodobań (do Minta tego nie dokupisz, tylko do Ambiente, w Elegance jest to seryjne).
                        Przykładowe funkcje które mozesz konfigurować:
                        - sposób otwierania szyb (czy ma działać komfortowe otwieranie czy nie)
                        - sposób ryglowania auta (czy ma ci się odryglować po naciśnięciu przycisku całe, czy tylko same drzwi kierowcy a reszta po 2-gim naciśnięciu na przycisk)
                        - funkcje coming/leaving home (czy ma działać i jak długo mają się świecic światła)
                        - sposób regulacji lusterek zewnetrznych (czy oba naraz czy każde z osobna)
                        - funkcje komfortowych kierunkowskazów (czy ma byc aktywna czy nie)
                        - ustawienie prędkości granicznej dla opon zimowch i związany z tym sygnał ostrzegawczy
                        i wiele innych.
                        Czarny Elegance

Komentarz

• Picasso_26
                          Drive
                          • 2008
                          • 47

JA osobiście polecam Skoda Emida, w 2008 roku właśnie tam z Wawy pojechałem po moją pierwsza Octavię. Cena była rewelacyjna i do tego dołożyłem sobie blokade skrzyni biegów za połowę ceny w stosunku do warszawy. pozdrawiam.

Komentarz

• Podbiel
                            Ambiente
                            • 2011
                            • 164

Zamieszczone przez Picasso_26
                            JA osobiście polecam Skoda Emida,"....". Cena była rewelacyjna
                            Dokładnie polecam
                            Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165

Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy

Komentarz

• blackrs
                              RS
                              • 2008
                              • 4826
                              • Superb II combi (3T5)
                              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

gdzieś przeczytałem, że fajnie mieć podłokietnik, żeby rękę oprzeć
                              o ile dobrze pamietam to w mincie trzeba dokladać a w ambiente jest nazywa sie jumbo box.
                              wart jest zakupu bo dzieki niemu masz nawiewy na tylna kanapę w środku wyjście aux do radia. warto też wziąc 2-trefowy klimatronik dużo bardziej komfortowy niz klimatic. poczytaj na forum jest sporo tematów i popatrz co chcesz mieć i czy warto zakladać to w salonie bo sporo rzeczy można samemu dołożyć dużo nizszym kosztem.
                              BYŁA o1 rs
                              BYŁA o2 1.6
                              JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• severian
                                Classic
                                • 2012
                                • 25
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Auto zamówione, ambiente combi 1.4 tsi 2012 + swing, mdi, alarm, hhc, pakiet skórzany i dla małego isofix z przodu chciałoby się więcej gadżetów, ale fundusze ograniczone no i umówmy się - czy warto kupować mega wyposażoną octavię w cenie auta wyższej klasy ? Może kiedyś się coś zmieni/dołoży samemu. Dzięki za uwagi

Komentarz

• wlodzmaj1983
                                  Classic
                                  • 2012
                                  • 5

Kolego gratuluje zakupu.
                                  Też posiadam 1.4 TSI ambiente z 2009r i jestem bardzo zadowolony. Wbrew opiniom niektórych użytkowników którzy nie mieli styczności z tym silnikiem a wieszają na nim psy gdzie popadnie, jest to bardzo fajny silniczek, świetnie przyśpiesza i spalanie jest w miarę ok.
                                  Do tej pory wymieniałem uszczelki drzwi przednich, klocki hamulcowe, olej, filtry itp. , a przejchane mam 60tys (i wbrew niektórym opiniom do tej pory jeszcze silnika wymienić nie musiałem Ogólnie Octavia jako autko dla małej rodziny to super wybór w rozsądnej cenie.
                                  Wiadomo, będzie palił więcej co 1,9tdi ale jak na swoją moc jest całkiem przyzwoicie biorąc jeszcze pod uwagę koszt zakupu i eksploatacji. Inne silniki mają też swoje wady (i czasami całkiem poważne: korby wychodzące bokiem, wycierające sie popychacze i szklanki, mikropęknięcia głowicy itp), ale jakoś inni nie posiadający TSI mają najwięcej do powiedzenia o jego awaryjności i możliwych przebiegach...
                                  Pozdrawiam i koniecznie zrób fotki po zakupie.

Komentarz

• leszekmw
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 5356

hhc
                                    hhc fajne ale zamiast tego wziął bym dupogrzanie. ewentualnie zamiast pakietu skórzanego.
                                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                    GVI 1.4TSI
                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• heretyk
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 549
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                                      hhc
                                      hhc fajne ale zamiast tego wziął bym dupogrzanie. ewentualnie zamiast pakietu skórzanego.

Ja mam pytanie z innej beczki: jaki jest sens HHC przy DSG?
                                      Druga sprawa, da sie odpalic HHC softowo czy sa jakies roznice w hardware? Slyszalem ze przy DSG pompa ABS zawsze obsluguje HHC, ale u mniee fabrycznie tego nie bylo...
                                      Zostały mi czesci, po szkodniku:
                                      VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                                      Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• leszekmw
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 5356

Zamieszczone przez heretyk
                                        Ja mam pytanie z innej beczki: jaki jest sens HHC przy DSG?
                                        w sumie chyba żaden , co prawda przy dsg troszkę poleci w dół na większej górce , ale sam wiesz ze niewiele.
                                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                        GVI 1.4TSI
                                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• pandzik
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2254
                                          • Seat

czy warto kupować mega wyposażoną octavię w cenie auta wyższej klasy
                                          Dla jednych warto dla innych nie.

Ja bym nie kupił bo choruje na choćby stockowego Superba kombi...

Komentarz

• pgolik
                                            Drive
                                            • 2011
                                            • 96
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez pandzik
                                            czy warto kupować mega wyposażoną octavię w cenie auta wyższej klasy
                                            Dla jednych warto dla innych nie.

Ja bym nie kupił bo choruje na choćby stockowego Superba kombi...
                                            Wszystko zależy od tego, co komu potrzebne. Jak się nie wozi dryblasów z tyłu, tylko drobne dziewczyny, to przewaga długości Superba nie jest zbyt istotna - w Octavii miejsca starczy. Na szerokość nie ma dużych różnic. Za to jak ktoś porusza się po mieście i manewruje w ciasnych miejscach, to warto porównać promień skrętu Octavii i Superba (mnie właśnie to wyleczyło z S i kupiłem dobrze doposażoną OII w cenie już w rejonach Superbowych).

Komentarz

• zepter00
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2304

W jakiej cenie auta wyższej klasy? To żeś pojechał :?
                                              Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• pgolik
                                                Drive
                                                • 2011
                                                • 96
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez zepter00
                                                W jakiej cenie auta wyższej klasy? To żeś pojechał :?
                                                Superb jest samochodem klasy D, czyli wyższej niż Octavia (klasa C). O to chyba chodziło autorowi tego stwierdzenia.
                                                A niezależnie od tego, dobrze wyposażony Superb jest dostatecznie wysokiej klasy samochodem, żeby funkcjonować jako limuzyna służbowa, np. w kilku ministerstwach.

Komentarz

• severian
                                                  Classic
                                                  • 2012
                                                  • 25
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Tak, dokładnie o to mi chodziło Za moją O2 wyszło 70k, jakbym ją solidnie doposażył wyszłoby z 90k i więcej, za które już można kupować coś klasy D, niekoniecznie superba, co nie zmienia faktu, że mi całkowicie odpowiada octavka

Komentarz

Pracuję...