ubezpieczenie oc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daroo211
    Classic
    • 2010
    • 22

ubezpieczenie oc

Jak to jest z tymi rozrządami w 1.4tsi?Mam auto z XII 2009 i nie wiem czy wymieniac czy nie?Czy ktoś ma informacje czy ASO powinno w ramach akcji serwisowej wymieniać rozrząd na ten bezawaryjny,oczywiście bezpłatnie?
  • adrianst5
    Drive
    • 2009
    • 68

ubezpieczenie oc

Siema.
    może ktoś skłonny był by mi doradzić jak to OC kupować? Czy najtańsze- bo i tak będzie dotyczyło ewentualnie gościa w którego uderze, czy może ja też coś z tego będe miał? A i mam pytanie jak np. wygne felge w dziurze, a jestem z Włocławka... to czy za felge oddaje ubezpieczyciel drogi czy może właśnie z mojego OC wypłacają.
    Pamiętaj-Serwis to ostatecznosć...

Komentarz

• Rosomak
      L&K
      • 2011
      • 1365
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

OC jest ubezpieczeniem odpowiedzialności cywilnej za szkody wynikłe w ruchu ulicznym spowodowane z winy ubezpieczonego (czyt. Twojej winy) na rzecz osoby poszkodowanej.

Za pogiętą felgę to możesz dochodzić praw od właściciela drogi lub z własnego AC.

IMO jeżeli chodzi o OC to bierz najtańsze gówno bo to i tak z tego nic nie masz!
      Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
      http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
      Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• chimek11
        Rider
        • 2007
        • 482

oc tak jak kolega wyżej napisał bierz najtańsze plus NW na wszelki wypadek.

Komentarz

• baca10
          RS
          • 2009
          • 6225

Re: ubezpieczenie oc

Zamieszczone przez adrianst5
          A i mam pytanie jak np. wygne felge w dziurze, a jestem z Włocławka...
          co dalej sa koleiny na drogach przez srodek miasta :diabelski_usmiech
          a co do ubezpieczenia, to bierz najtańsze

Komentarz

• natash
            RS
            • 2011
            • 2599

A jak już takie weźmiesz, to najlepiej nie uderz nikogo z logiem OCP na klapie. :diabelski_usmiech

Komentarz

• Rosomak
              L&K
              • 2011
              • 1365
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez natash
              nie uderz nikogo z logiem OCP na klapie.
              i bez logo też! W ogóle żadnej Octavii!!!
              Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• adrianst5
                Drive
                • 2009
                • 68

i kupiłem

no kupiłem w axa co prawda prawie 600 zł. ale i tak najtaniej, więc warto no i przez internet. A no i moge wam podać nr. mojej polisy. Jak go wpiszecie że was poleciłem to jeszcze 50zł. macie taniej a ja kupon do tesco haha pozdrawiam, a i ten nr. polisy to: 5109603 nr. rej. CW 06655 Adrian Stankiewicz, dobre i 50 zeta co sie wyrwie z łap fiskusa
                dzięki pozdrawiam

Komentarz

• winni77
                  RS
                  • 2009
                  • 2183
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

adrianst5, a patrzyłeś ma ubezpieczenie w mbanku? Mają dość dobre ceny.
                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• Biszczu
                    RS
                    • 2011
                    • 5567

winni77, mBank teraz podrożał i przynajmniej u mnie wyliczył mi cenę prawie 50 zł wyższą niż w zeszłym roku

wracając do pytania adrianst5, kolego bierz najtańsze (Ty masz mieć ubezpieczenie - nie ważne w jakiej kwocie, i tak z tego nic nie masz)
                    "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• LoMe
                      Drive
                      • 2009
                      • 59

Mnie w mbanku policzyli 304 zł. taniej niż w dotychczasowej Warcie - niewiele się namyślałem. apa

Komentarz

• progressowy
                        Rider
                        • 2008
                        • 453

TUW-Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych (to takie dla rolników,mam mieszkanie,dom,gospodarstwo ubezpieczone) za OC 291zł w tym asistance dla mnie.
                        Ktoś przebije ta ofertę?
                        Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• Biszczu
                          RS
                          • 2011
                          • 5567

Zamieszczone przez progressowy
                          Ktoś przebije ta ofertę?
                          tak, ja
                          OC + AC + NNW + Assistance 879 pln :wink: , ale nie o tym jest ten temat EOT :diabelski_usmiech

Komentarz

• andrzej111
                            L&K
                            • 2010
                            • 1391

Panowie, może jest ktoś na forum kto ma możliwości przygotować ciekawa ofertę?
                            Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• endryu
                              RS
                              • 2006
                              • 3777
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

zapytaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                              O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                              O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                              =================================================

Komentarz

• adrianst5
                                Drive
                                • 2009
                                • 68

Zamieszczone przez winni77
                                adrianst5, a patrzyłeś ma ubezpieczenie w mbanku? Mają dość dobre ceny.
                                w mbanku miałem w poprzednim roku, właściwie to BRE ubezpieczenia, ale szału nie ma chcieli odemnie prawie 3/2 tego co axa, jednak 23% zniżki za zakup przez neta to sporo, nie skorzystałem jeszcze z tych 50 zł. zniżki za polecenie bo akurat nie miał żaden kumpel w axa, a też głupi na forum OCP posta takiego nie wrzuciłem... za błędy sie płaci. Polecam kalkulator axa łatwo i szybko można policzyć, bez chodzenia po towarzystwach i stania w kolejkach. Pozdro moje szkodo maniaki

Komentarz

• Biszczu
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 5567

Zamieszczone przez adrianst5
                                  nie skorzystałem jeszcze z tych 50 zł. zniżki za polecenie bo akurat nie miał żaden kumpel w axa, a też głupi na forum OCP posta takiego nie wrzuciłem.
                                  a szkoda ... dałbym Ci swój kod

Komentarz

• natash
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2599

A opłaca się kombinować OC u jednego ubezpieczyciela, a AC u drugiego?

Komentarz

• Biszczu
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 5567

natash, nie. Chyba, że lubisz za samo AC dać +- 2000 pln

więcej o cenach OC tutaj, bo temat się wyczerpał IMO:

Komentarz

• andrzej111
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1391

endryu, thx
                                        Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• Jacomelli
                                          Rider
                                          S_OCP Member
                                          • 2008
                                          • 501

Z tym najtańszym OC oczywiście , jest tak że ubezpieczenie jest tak naprawdę nie dla nas, a poszkodowanych przez nas, więc teoretycznie powinno się brać jak najtańsze.Ale jest jeszcze druga strona medalu... przy drobnej stłuczce kiedy winny się przyznaje i wystarczy samo oświadczenie wielu poszkodowanych kierowców widząc słabego ubezpieczyciela(czyt. taniego, o którym chodzą obiegowe opinie, że stwarza problemy przy wypłatach) wzywa policję. I nasze oszczędności idą w pi...du na zapłacenie mandatu :twisted:

Jeśli AC+OC to bardziej opłaca się u jednego ubezpieczyciela.

Ja osobiście robię tak - AC+OC+jakiś assit w pakiecie i unikam wszystkich wynalazków w stylu TUW.
                                          Od trzech mam liberty i nie narzekam
                                          Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                          Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• Rosomak
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1365
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Jacomelli
                                            I nasze oszczędności idą w pi...du na zapłacenie mandatu
                                            I tak idą w pi..z...du, bo zniżki idą się walić! Więc i tak radzę brać najtańsze gówno!

Komentarz

• Jacomelli
                                              Rider
                                              S_OCP Member
                                              • 2008
                                              • 501

To że zniżki idą to jedno, a drugie to kasa za mandacik.

Jak samo OC to faktycznie można rozważać najtańsze, ale w pakiecie z AC to zdecydowanie lepiej troszkę dopłacić żeby potem się nie użerać.
                                              Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                              Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• haragon
                                                Rider
                                                • 2008
                                                • 310

Auto ubezpieczam nie od dziś (OC), od kilku lat przez Internet.
                                                Przez Internet praktycznie zawsze najtaniej. Jeżeli gdzieś znajdziesz taniej nie przez internet to znaczy, że kiepsko szukałeś ;-)
                                                Polityka firm ubezpieczeniowych na chwilę obecną kręci się w okół pozyskania klienta.
                                                Sam zauważyłem, że jak jestem ubezpieczony np. Link 4 i mam mega fajną cenę to już za rok propozycja nie jest taka wesoła więc przechodzę do innego towarzystwa gdzie dają lepsze warunki niż te w propozycji L4 po następnym roku znowu sytuacja się powtarza gdzie indziej jest lepiej niż u macierzystego ubezpieczyciela.
                                                Czasami po roku powracam do tego samego by za rok znowu przejść gdzie indziej.

Być może liczą na to, że ktoś prześpi temat i na mniej korzystnych warunkach zagości u nich przez następny rok?
                                                Licho go wie...

Co do wielkości składek to na cenę ubezpieczenia ma wpływ wiele elementów (czy auto trzymasz w garażu, kto nim jeździ itp itd).
                                                Bez sensu jest licytować się kto płaci mniej bo te ubezpieczenie jest kalkulowane indywidualnie nie tylko pod rocznik i rodzaj samochodu.
                                                "Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae

Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
                                                >>Hardware - dobrygrzeswawa<<
                                                >>Software - rogalotti<<

Komentarz

• piotrek_marki
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 39
                                                  • Ford

haragon zgadzam się z Tobą, też robię w ten sposób bo wychodzi najtaniej

Komentarz

Pracuję...