Jak to jest z tymi rozrządami w 1.4tsi?Mam auto z XII 2009 i nie wiem czy wymieniac czy nie?Czy ktoś ma informacje czy ASO powinno w ramach akcji serwisowej wymieniać rozrząd na ten bezawaryjny,oczywiście bezpłatnie?
ubezpieczenie oc
Zwiń
X
-
ubezpieczenie oc
Siema.
może ktoś skłonny był by mi doradzić jak to OC kupować? Czy najtańsze- bo i tak będzie dotyczyło ewentualnie gościa w którego uderze, czy może ja też coś z tego będe miał? A i mam pytanie jak np. wygne felge w dziurze, a jestem z Włocławka... to czy za felge oddaje ubezpieczyciel drogi czy może właśnie z mojego OC wypłacają.Pamiętaj-Serwis to ostatecznosć...
-
-
OC jest ubezpieczeniem odpowiedzialności cywilnej za szkody wynikłe w ruchu ulicznym spowodowane z winy ubezpieczonego (czyt. Twojej winy) na rzecz osoby poszkodowanej.
Za pogiętą felgę to możesz dochodzić praw od właściciela drogi lub z własnego AC.
IMO jeżeli chodzi o OC to bierz najtańsze gówno bo to i tak z tego nic nie masz!Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashnie uderz nikogo z logiem OCP na klapie.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
i kupiłem
no kupiłem w axa co prawda prawie 600 zł. ale i tak najtaniej, więc warto no i przez internet. A no i moge wam podać nr. mojej polisy. Jak go wpiszecie że was poleciłem to jeszcze 50zł. macie taniej a ja kupon do tescohaha pozdrawiam, a i ten nr. polisy to: 5109603 nr. rej. CW 06655 Adrian Stankiewicz, dobre i 50 zeta co sie wyrwie z łap fiskusa
dzięki pozdrawiamPamiętaj-Serwis to ostatecznosć...
Komentarz
-
-
winni77, mBank teraz podrożał i przynajmniej u mnie wyliczył mi cenę prawie 50 zł wyższą niż w zeszłym roku
wracając do pytania adrianst5, kolego bierz najtańsze (Ty masz mieć ubezpieczenie - nie ważne w jakiej kwocie, i tak z tego nic nie masz)"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77adrianst5, a patrzyłeś ma ubezpieczenie w mbanku? Mają dość dobre ceny.Pamiętaj-Serwis to ostatecznosć...
Komentarz
-
-
Z tym najtańszym OC oczywiście , jest tak że ubezpieczenie jest tak naprawdę nie dla nas, a poszkodowanych przez nas, więc teoretycznie powinno się brać jak najtańsze.Ale jest jeszcze druga strona medalu... przy drobnej stłuczce kiedy winny się przyznaje i wystarczy samo oświadczenie wielu poszkodowanych kierowców widząc słabego ubezpieczyciela(czyt. taniego, o którym chodzą obiegowe opinie, że stwarza problemy przy wypłatach) wzywa policję. I nasze oszczędności idą w pi...du na zapłacenie mandatu :twisted:
Jeśli AC+OC to bardziej opłaca się u jednego ubezpieczyciela.
Ja osobiście robię tak - AC+OC+jakiś assit w pakiecie i unikam wszystkich wynalazków w stylu TUW.
Od trzech mam liberty i nie narzekamByła: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacomelliI nasze oszczędności idą w pi...du na zapłacenie mandatuOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
-
Auto ubezpieczam nie od dziś (OC), od kilku lat przez Internet.
Przez Internet praktycznie zawsze najtaniej. Jeżeli gdzieś znajdziesz taniej nie przez internet to znaczy, że kiepsko szukałeś ;-)
Polityka firm ubezpieczeniowych na chwilę obecną kręci się w okół pozyskania klienta.
Sam zauważyłem, że jak jestem ubezpieczony np. Link 4 i mam mega fajną cenę to już za rok propozycja nie jest taka wesoła więc przechodzę do innego towarzystwa gdzie dają lepsze warunki niż te w propozycji L4 po następnym roku znowu sytuacja się powtarza gdzie indziej jest lepiej niż u macierzystego ubezpieczyciela.
Czasami po roku powracam do tego samego by za rok znowu przejść gdzie indziej.
Być może liczą na to, że ktoś prześpi temat i na mniej korzystnych warunkach zagości u nich przez następny rok?
Licho go wie...
Co do wielkości składek to na cenę ubezpieczenia ma wpływ wiele elementów (czy auto trzymasz w garażu, kto nim jeździ itp itd).
Bez sensu jest licytować się kto płaci mniej bo te ubezpieczenie jest kalkulowane indywidualnie nie tylko pod rocznik i rodzaj samochodu."Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
>>Hardware - dobrygrzeswawa<<
>>Software - rogalotti<<
Komentarz
-
Komentarz