aaaa i w następną środę O2 będzie miała zapodanego wirusa :szeroki_usmiech
bagnet oleju z kulkami i tarka miedzy:)01
Zwiń
X
-
bagnet oleju z kulkami i tarka miedzy01
Witam, moze troche glupie pytanie, ale przejechalem autem na gazie po wymianie jakies 5kkm i nie wiem jak sprawdzic czy ubylo i ile oleju. Nie smiejcie sie, ale dolalem tak w razie w z 300-400 ml, bo za kija pana nie moge odczytac z czarnego bagnetu ile oleju jest. ?Ma ktos moze fotki jak wyglada bagnet z prawidlowa iloscia oleju, bo jak sprawdzalem przed wymiana wydawalo mi sie, z caly jest upackany i teraz tez mi sie tak wydaje albo znowu, ze suchy Z gory dziekiAby zawsze dotrzeć do celu...
-
-
No Kolego........ Z calym szacunkiem.... Ameryki nie odkryles, robilem tak przy wszystkich autach. Tylko tam byly bagnety srebrne i bylo widac, a tu jest czarny i miedzy kulkami nic nie widze. Mysle, ze skoro z serwisu wyjechal to byl poprawnie zalany, a ja i tak nie nie widze roznicy... Moj blad? Po prostu nie wiem, bo dolalem z samego faktu, ze przejechalem 5 tys. km i nie wiem czy trzeba bylo czy po prostu dolalem na wyrostAby zawsze dotrzeć do celu...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CubariusNo Kolego........ Z calym szacunkiem.... Ameryki nie odkryles, robilem tak przy wszystkich autach. Tylko tam byly bagnety srebrne i bylo widac, a tu jest czarny i miedzy kulkami nic nie widze. Mysle, ze skoro z serwisu wyjechal to byl poprawnie zalany, a ja i tak nie nie widze roznicy... Moj blad? Po prostu nie wiem, bo dolalem z samego faktu, ze przejechalem 5 tys. km i nie wiem czy trzeba bylo czy po prostu dolalem na wyrost
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CubariusNo Kolego........ Z calym szacunkiem.... Ameryki nie odkryles
Najpierw się pytasz a potem takie jakieś dziwne odpowiedzi serwujesz .
Tak na marginesie , na tych czarnych bagnetach lepiej właśnie widać stan oleju :idea:Daniel
Komentarz
-
-
Co prawda bagnet z kulkami ma o wiele mniejsze rozmiary od tego w kształcie metalowego płaskowniczka ale po wytarciu na jednym i drugim wyraźnie widać poziom :idea: Chyba, że jest taka ilość oleju, że nie wskazuje go bagnet :!: :!: :!:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Koledzy nie ja jedyny z tym bagnetem wylecialem, bo tematy juz byly poruszane. Wiem jak sie sprawdza stan i jakos w innych autach nie bylo problemu jak napisalem. Stad ta Ameryka, ze standardowo bagnet, szmatka itp. Ale skoro inni tez pisza, ze poroniony pomysl z tym czarnym kolorem to chyba nic dziwnego nie napisalem . Poprosilem tylko o zdjecia, a nie o instrukcje jak sprawdzac i o dziwne komentarze z Waszej strony. Pozdrawiam A jesli kto jest bardzeij kumaty to lepiej pomoc lub nic nie pisac niz dowalac autorowi! Dzieki A z reszta ponoc nie we wszystkich Skodach sa takie same bagnety
[ Dodano: Pią 10 Lut, 12 09:46 ]
Ale dzieki za pomocne komentarze i zrozumienie innym
[ Dodano: Pią 10 Lut, 12 09:48 ]
A cytat nie wiem jak sprawdzic odnosi sie, ze czarna miarka z kulkami jest glupim pomyslem
[ Dodano: Pią 10 Lut, 12 09:53 ]
Jesli Kolege za ta odkrycie Ameryki urazilem - to przepraszamAby zawsze dotrzeć do celu...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CubariusKoledzy nie ja jedyny z tym bagnetem wylecialem, bo tematy juz byly poruszane.
[ Dodano: Pią 10 Lut, 12 10:06 ]
Znalazłem fotke z 2008 roku....i w ciemnosciach widac, jaki jest stan.....
Komentarz
-
-
A jakby tak... dolać czegoś do oleju ? Np. białego lakieru do paznokci, albo najlepiej wcisnąć jakoś całe pudełko kremu Nivea - olej będzie bardziej biały, lepiej widoczny na czarnym...
A tak w ogóle to jeszcze gorzej jest w nowych renówkach - mama ma Clio i tam jest bagnet żółty. Jak się wleje świeży olej, to naprawdę nie widać dokąd sięga.
Zaleciłem mamie wsypanie 0,4 kg sadzy do oleju, teraz olej jest czarny i mama bezbłędnie określa poziom na bagnecie.Pozdrawiam tom_tom
Komentarz
-
-
lilo, to co by powiedział gdy by miał bagnet z BKD tu jest masakra :lol:Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Dzieki Panowie, fakt nieostry po przerobce wyszedl. Nie zauwazylem, bo robilem to na szybko - ale dzieki za zrozumienie. Juz wyslalem prosbe o usuniecie postu, bo widze, ze wiecej smiechu narobilem. Teraz spojrzalem no fakt. Dalem ciala i pole do smiechu innym. 3majcie sieAby zawsze dotrzeć do celu...
Komentarz
-
Komentarz