Czy bledy zapisane w pamieci sterownika moga same zniknac ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • koleszek
    Drive
    • 2006
    • 99

Tymon, nie ma ale to jest na bank kolega Medyk załatwił i wiem że jest to załatwione
  • Czader
    Ambiente
    • 2005
    • 145

Witam,

kupilem niedawno kabelek i zaczalem sie bawic VAGiem. Nie mam zadnych bledow zapisanych w pamieci sterownika co mnie zdziwilo bo jak mialem jakis rok temu zalozonego boxa to kilka razy w czasie jazdy zaswiecila ( zaczela mrugac) kontrolka swiec zarowych - potem sie okazalo ze byla jedna zarowka spalona od stopu jednak po wymianie jeszcze kilka razy zaswiecila sie kontrolka od swiec zarowych. Wydawalo mi sie ze jaka by nie byla przyczyna bledu powinna zostac w pamieci sterownika. W miedzyczasie zima calkowicie wyladowal sie akku i byl przez jakis czas odlaczony - czy to moglo zresetowac bledy ? Slyszalem ze one nie moga sie skasowac w ten sposob wiec :shock:

Dzieki za sugestie
    Czader

OCTA COMBI 2003 ALH

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Od tego czasu pewnie byles na przegladzie i bledy zostaly skasowane.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• daneczek76
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3642
        • Toyota

naprzykład czujnik ABS miałem walniety i pokazywał błąd po podlaczeniu VAG a po wymianie czujnika nie miałem czasu podłączyć VAG wykasować błąd ale po trzech pozytywnych zadziałaniach nowego czujnika (czyli po trzech hamowaniach na piasku gdy ABS sie włączył) kod sam się wykasował. Może w przypadku innych użądzeń jest tak samo gdy zaczna dobrze działąć i to potwierdzi się trzy krotnie to sie kasują, ale powtarzam może tak jest, w przypadku ABS tak było bo potem podłaczyłem VAG i kod znikł.
        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Purchawa
          Admin
          S_OCP Member
          • 2004
          • 8007

Zamieszczone przez Czader
          W miedzyczasie zima calkowicie wyladowal sie akku i byl przez jakis czas odlaczony - czy to moglo zresetowac bledy ?
          ZTCW to tak.
          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• maju
            Classic
            • 2005
            • 8

Pewnego razu grzebałem przy osprzęcie silnika. Co by było gdybym odłączył np. ten czujnik? Po odpięciu jednych silnik odpalał, po odpięciu innych już nie. Po tych eksperymentach zaczeła mi świecić kontrolka od świec żarowych. W serwisie gościu wykasował błędy. Poinformował że odpięcie niektórych czujników powoduje zapamiętanie błędu, a inne czujniki nie są diagnozowane. Przy okazji stwierdził że jeżeli dany zapamiętany błąd czujnika występuje jednorazowo a potem czujnik jest dobry, to po ok. 20 uruchomieniach silnika błąd ten może zostać skasowany. Przestaje mnugać kontrolka świec. Nie powiedział dokładnie których czujników to dotyczy. Nie wiem również czy po zaprzestaniu mrugania kontrolki świec błąd ten zostaje również wykasowany z komputera.

Komentarz

Pracuję...