Zastanawiam się nad zmianą lamp, bo moje to ledwo dają radę
Spodobały mi się lampy założone przez Biszcza - soczewkowe
Polatałem po allegro i takie lampy to rarytas w dobrej cenie
Zaglądam w ETKĘi wychodzi tak (podaję lampę L, bo wiadomo że P to 018):
lampy zwykłe - 1Z1 941 017 P
lampy soczewkowe - 1Z1 941 017 D i później Q
lampy ksenonowe - 1Z1 941 017 N
Najgorsze jest to, że barany z allegro nie podają numerów i się szukać nie da fajnie
A może w same lampy ksenonowe można obsadzić zwykłą żarówkę H7?
Lamp ksenonowych jest sporo bez osprzętu w niezłych cenach.
Zastanawiam się też nad ksenami, ale żadnych drutów z regulacją ręczną, tylko ori.
Lampy można wyrwać kompletne za 1200zł, sterownik 100, wiązka samemu
Zostają czujniki(200zł), ale o ile przedni jest typowy, to tylni dla mnie jest kompletnie niedostępny
W ASO nie zapłacę za niego 450zł, przecież?!
W każdym razie można się zmieścić w 1500zł(w tym wtyczki i piny z ASO) + własna robota.
krzynol, jak masz wolną gotówkę to się nie zastanawiaj i wstawiaj xenon. Z tego co czytam to warunki do ogarnięcia i założenia tego samemu masz,to tym bardziej bym się nie wahał.
Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie jazda nocą stała się przyjemnością odkąd przesiadłem się na xenony.
Zamieszczone przez krzynol
A może w same lampy ksenonowe można obsadzić zwykłą żarówkę H7?
Podejrzewam, że działa to tak samo jak i w drugą stronę. Lampa ma homologocję na żarnik do św. mijania. Czyli tak samo jak do zwykłej chciałoby się załadować hida. W razie pierdyknięcia, jakiś nadgorliwiec się doczepi, że masz niehomologowane źródło światła i leżysz i kwiczysz - Twoja wina.
Nie no w ogóle po co takie kombinacje - ori xenon i tylko xenon !
Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie jazda nocą stała się przyjemnością odkąd przesiadłem się na xenony.
...
Nie no w ogóle po co takie kombinacje - ori xenon i tylko xenon !
dacar nie ma
nie jest tak łatwo z tym tyłem, ponieważ wszystko co do nas to do A3
ale A3 nie było w wersji 4x4 i tylko od octavi 4x4 podchodzi - czyli biały kruk
krzynol, zważ że miałem xenony bez auto poziomowania z regulacją ręczną i wróciłem do zwykłych lamp. Więc jeżeli chcesz xenony to tylko z auto poziomowaniem.
AdamB nie wiem dlaczego wróciłeś z xenonów bez poziomowania do zwykłych lamp. Osobiście mam xeny bez poziomowania i nigdy bym nie powrócił do zwykłych żarówek. Co prawda części do poziomowania przygotowane i na wiosnę będę instalował, ale nigdy bym się ich nie pozbył.
Komentarz