Witam, lato w naszym kraju sprawia fikusy z pogodą a wiec od kilku lat jeżdżę na Chorwację. Tam pogoda super ale i ładnie słońce grzeje. Często auto stoi gdzieś wciśnięte na małym przydomowym parkingu dwa tygodnie i się praży. Kopiłem na allegro pokrowiec na O2 sedan z Peva (PEFA?) i się rozleciał. Dlatego powiedziałem dość i w tym roku chciałbym samemu przygotować pokrowiec, powiem szczerze na lato to ze zwykłego prześcieradła białego (odbija słońce, przewiewne) by było najlepsze a nie jakieś plastiki co sie rozlatują. Dlatego mam prośbę a jednocześnie mógłby być to pomysł dla innych (wspólny) chętnych.
Pytanie pierwsze: czy ma ktoś wymiary takiego pokrowca aby pasował na O2 sedan, na wzór?
Czy ktoś sam próbował uszyć? A może ktoś sie zajmuje krawiectwem i może by wykonał jakaś serię pokrowców 'na lato" z logo skody , klubu itp? Fajny bajer by to był.
Dlaczego uważam typowe prześcieradło za dobre (bawełna)? po pierwsze tanie są prześcieradła, po drugie są najczęściej białe a wiec odbijają fajnie słońce, są przewiewne, nie rysują auta, można uprać, sa wytrzymalsze itd.. Przerabiałem ten temat wielokrotnie w Chorwacji i chyba jest to najidealniejszy z dostępnych tanich materiałów. Dobry pokrowiec to wydatek około 200zł i tez z jakiegoś "plastiku", wprawdzie być może na cały rok ale mi chodzi jedynie o lato.
Czekam na uwagi i propozycje.
Pozdr.
Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
Komentarz