Ja mam tę ksiazke i jeszcze nigdy jej do reki nie wzialem(dostalem od poprzedniego wlasciciela auta) :wink:
wibracje
Zwiń
X
-
wibracje
Znowu mam kilka pytan zwiazanych z moja przesiadka z benzyny na O1 1.9 TDI
czy to normalne, ze wibracje silnika przenosza sie do srodka auta, tak, ze nawet czuc je na kierownicy ?
szczegolnie silne sa te wibracje na obrotach nieco powyzej 1000, az mi lokiec drzy na podlokietniku
aha - czuje jeszcze wibracje na pedale sprzegla, w momecie kiedy lekko go dotykam stopa i drugi raz kiedy jest na maksa wcisniety... ale to czytalem, ze jest mozliwe i TTTM.
pozdrowienia
jk
-
-
no wlasnie, nie wiem jak jest w O1, ale u mnie owszem czuc lekkie wibracje na kierowncy na jalowym biegu, ale zeby reka drzala na podlokietniku, to chyba lekka przesada :roll:
Zamieszczone przez PurchawaChyba, ze kolega jotka, az taki wyczulony jest.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez PurchawaChyba, ze kolega jotka, az taki wyczulony jest.
ale mam jeszcze jedno pytanko: podczas schodzenia z obrotów, tak około 1k rpm coś w okolicach deski może szyby wpada mi w rezonans, hałas trwa około 3 sekundy i wygasa, troche mnie wkurza :twisted: czy jest może jakaś typowa dla oktawki przyczyna? nie znalazłem na forum...
zdrówka
jk
Komentarz
-
-
Re: wibracje
Zamieszczone przez jotkaZnowu mam kilka pytan zwiazanych z moja przesiadka z benzyny .....
szczegolnie silne sa te wibracje na obrotach nieco powyzej 1000, az mi lokiec drzy na podlokietniku ....jk
Nic dziwnego że silnik drży. Drży ze wściekłości :evil:Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Masmo, widze że zauwarzyłes też się dziwiłem powinien mieć ok 900Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jotka.....szczegolnie silne sa te wibracje na obrotach nieco powyzej 1000, az mi lokiec drzy na podlokietniku .....
To na wolnych obrotach Ci wpada w wibracje??? Wolne obroty powinny być 903 obr/min.
Jeśli na wolnych obrotach to nie jest normalne. Ojciec miał coś podobnego i doszukali się w ASO uszkodzenia poduchy pod silnikiem. A faktycznie warkot i wibracje były nieprzyjemne.
A na przyszłość troszkę precyzuj swoje wypowiedzi. Please!!Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoA na przyszłość troszkę precyzuj swoje wypowiedzi. Please!!
na biegu jałowym mam delikatne wibracje które odczuwam na kierownicy, natomiast gdy silnik schodzi z obrotów, tak w okolicach 950-1000 wibracje są silniejsze...
wybaczcie ale nigdy nie miałem diesla i nie wiem czy to normalne :roll:
Komentarz
-
-
Dolacze sie do glosow TTTM. Ja rowniez przezylem maly szok gdy pierwszy raz siadlem za kierownica turbo dieselka - zastanawialem sie jak tym sie da jezdzic - terkocze i trzesie sie jak traktor - normalnie dramat :szeroki_usmiech ... ale przyzwyczailem sie bardzo szybko i teraz nie zwracam uwagi.
Sprzeglo wibruje - kierwonica dygocze, i tak dziw ze do tej pory nic nie wpada w rezonas w kabinie :szeroki_usmiech ... Jezeli masz jakies watpliwosci czy aby za bardzo nie wibruje - odpal silnik i podnies maske - jak zobaczysz jak dygocze pracujacy silnik przestaniesz sie dziwic i martwic.pozdrawiam
Markowski
OI AXR 06 185@377
Komentarz
-
Komentarz