Zamieszczone przez Arti23
KUPUJEMY skode octavie jaki model polecacie
Zwiń
X
-
ja moją octavię kupiłem w pąździerniku 2010 rocznik 2001 motor 1,9TDI 110km zrobiłem nią 15tyś km teraz na zegarach mam prawie 200tyś i nie wyobrażam sobie auta z innym motorem po prostu rewelacja, a ta przyjemność kosztowała mnie 17000PLN. za ten komfort i bezawaryjność zadowalająca cena.Kiedyś Galaxy teraz Octavia, zadowalająca zmiana :-)
Komentarz
-
-
Za chwile będzie można zmienić nazwę na "za ile kupiłeś swoją octe i czy jesteś zadowolony".
Prawda taka że za te pieniądze nie kupisz auta do którego nic dokładać nie będziesz musiał - bo będziesz - raz więcej raz mniej. Kwestia tylko wychaczyć auto takie żeby nie było dojechane. Widzisz w ogłoszeniu że tdi i że właściciel "nigdy nie szalał" to licz się z rychłym notlaufem.
Nie ma złotej recepty, życzyć szczęścia w wyborze i cierpliwości w szukaniu.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
to może ja się podepnę pod temacik. Do kupienia mam O I z 2006 roku 1.6 PB z przebiegiem 160 tyś. Myślicie, że warto się połasić na takie autko ? Auto od pierwszego właściciela, kupiony w PL, serwisowany do końca w ASO. Czy przebieg jak na benzynę nie jest za wysoki ? Ile autko na tym silniku powinno zrobić ? Przebieg na 100% nie kręcony
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabi_007Z takim budżetem nie licz że trafisz coś extra bezawaryjnego. Jednak co byś nie kupił to i tak będzie to mniej awaryjne i tańsze w utrzymaniu niż średnia klasowa*
*- pod warunkiem że dołożysz starań i poszukasz auta zadbanego, nie bitego i nie katowanego.
PS. O dieslu w tych pieniądzach nie masz co marzyć. Chyba że chcesz skarbonkę.
[ Dodano: Pon 20 Lut, 12 23:33 ]
a co macie do powiedzenia o silniku 1,9 sdi miałem taki w vw caddy i byłem zadowolony ale niewiem jak on sie sprawdza w skodzie mam takie ogłoszenie na uwadze http://moto.allegro.pl/skoda-octawia...123778448.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosM@rian, sprawdzić na stacji diagnostycznej, sprawdzić czy aby na pewno było serwisowane i brać.
Komentarz
-
-
witam minął prawie rok i wlasnie kupiłem octavie jednak trafiło na 1.8 125 km benzyna 98 rok w przyszlości bedzie zalożony gaz tylko niewiem jaki do takiego silnika zalozyć ?.Ile to bedzie kosztowalo ale taki jest plan .Auto na pelnym wypasie bez skórki i jak narazie jest wszystko ok .2 lata w kraju pozdrawiam
Komentarz
-
-
ja mogę polecić octavię I z silnikiem 1.8 T 150KM , jeżeli trafi się niezajeżdzony wóz, to nic tylko brać.
W mojej firmie lata taka, ma prawie 250 tyś km i dosłownie nic, poza rozrządem , tarczami nie było wymieniane. Spalanie średnie poniżj 8 litrów( przy delikatnej jeżdzie), przyśpieszenie bajka, praca skrzyni , silnika rewelacja.
Komentarz
-
-
adama83, wkładaj gaz sekwencyjny. Teraz ceny kręcą sie między 2100zł a 2800zł. Jak będziesz dziadował i chciał zaoszczedzić stówkę, to włożysz badziew i nigdy nie dojdziesz końca z tą instalacją przy tym silniku. Ja na gazie przeleciałem jak narazie 240tyś. i lecę dalej. Fajny silnik jak o niego będziesz dbał. Pilnuj wymiany olejów i rozrządu, bo tutaj jest 20 zaworów, więc jak strzeli pasek to może się zrobić w środku konkretna sałatka! Silnik nie dla idiotów.Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzys301Zamieszczone przez utekCzym się różni zawieszenie 1.8T od 1.6? Chyba niczym. Różnica jest w RS i 4x4.
różnica jest jak między dniem , a nocą. Trudno to sobie wyobrazić, ale jeżdziłem tym i tym . Sam myslałem , że nie ma różnicy, poza mocą, kupiłem sobie 1.6 prywatnie i się rozczarowałem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzys301Zamieszczone przez utekCzym się różni zawieszenie 1.8T od 1.6? Chyba niczym. Różnica jest w RS i 4x4.
różnica jest jak między dniem , a nocą. Trudno to sobie wyobrazić, ale jeżdziłem tym i tym . Sam myslałem , że nie ma różnicy, poza mocą, kupiłem sobie 1.6 prywatnie i się rozczarowałem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzys301obie były seryjne w wersji TOUR , użytkowane przeze mnie od nowości. Silnik robi dużą różnicę w całym samochodzie ( skrzynia, zawieszenie, hamulce itp).
Komentarz
-
Komentarz